FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Cum 10 Eyl 2010, 06:31

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

Remisyon Dönemi Diyeti_02

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Remisyon Diyeti
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Cum 27 Tem 2007, 15:10    Mesaj konusu: Remisyon Dönemi Diyeti_02 Alıntıyla Cevap Gönder

Örnek 2(remisyon diyeti)

SABAH

-İki bardak şekersiz çay (isteğe göre limon eklenebilir)
-iki dilim yulaf ekmeği üzerine yağsız beyaz peynir
- 4 - 5 adet zeytin tercihen yeşil
-2 dilim kabuğu soyulmuş domates

ÖĞLE

fırında patates kıymalı (baharatsız etin kendi yağıyla,bol sarımsak ve soğan katılabilir)
bir kase cacık az sarımsaklı (koku için maydanoz katılabilir)
bir dilim yulaf ekmeği
bir bardak su

İKİNDİ

bir bardak havuç suyu

AKŞAM

Yayla çorbası (ev yapımı)
çoban salatası (domatesler kabuğu soyulmuş)
esmer undan açılmış lor peynirli börek
bir adet soyulmuş şeftali veya muz
bir bardak su
dr.toros
Başa dön
_
nursima

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
türkiye\istanbul

MesajTarih: Çrş 08 Ağu 2007, 08:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

slmlar ükolitim ve dün akşam cacık yapıp yedim. şimdi çok gazım var ve karnım ağrıyor biyere gitmem gerekiyordu evde kaldım Mahcup herkesin bünyesi farklı dmek bana cacık dokunuyor.
Başa dön
_
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Prş 09 Ağu 2007, 00:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sayın nursima cacık aslında dokunmaz ,ük hastalığında cacık için iki noktaya dikkat etmek lazım.
1-yoğurt ve suyu bol,salatalığı az olmalı,mümkünse az nane eklenmeli
2-akşam saatlerinde yenilmemeli
Bu şartlara uyarsanız göreceksiniz cacık dokunmayacak.Deneyin paylaşalım.
EnginENGİNER

editör

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye / Balıkesir - İzmir

MesajTarih: Prş 09 Ağu 2007, 01:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ek olarak sarmısağın bazı bünyeleri rahatsız edebileceğini belirtmeliyim. Ben de olduğu gibi. Çok sevdiğim halde pişmiş halde olmadıkça sarmısak tüketemiyorum.
_
nursima

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
türkiye\istanbul

MesajTarih: Cmt 18 Ağu 2007, 13:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

slmlar dr. bey ben cacık dokunduğu gündn sonra sizin yazınız üzerine yeniden cacık tükettim. ama bu kez bişey olmadı geçen sefer bezelyeyle tüketmiştim o yüzden dokundu sanırım. sormak istediğim bir kaç soru var. çoğu ükolit hastasının tersine bende kabızlık sorunu oluyor. bunun için ne kullanabilirim? doğal olmasını istiyorum. daha fazla ilaç kullanmak beni korkutuyor. keten tohumu çok aşırı tepkime yapar mı acaba?
Başa dön
_
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Cmt 18 Ağu 2007, 15:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Evet gerçektende baklagillerde,kendilerini düşmanlarından korumak için geliştirdikleri,düşman midenin salgı bezlerini hazım sistemini bozan kimyasal maddeler içerirler.O yüzden bu tür baklagilleri düdüklü tencerede uzun zaman tutarak iyice pişirip zararlı bu maddeleri zarasız hale getirmek gerekir.Bazen bu bile yetmeyebilir.
Kabız formu kesinlikle ishal formundan daha iyidir.Kabızlık için keten tohumu öğütülmüş,kayısı kurusu ve prebiyotikler kullanılabilirler.
karanfil

Sağlık Durumu:
Ülseratİf kolİt

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ANKARA

MesajTarih: Prş 23 Ağu 2007, 14:43    Mesaj konusu: yogurt Alıntıyla Cevap Gönder

toros bey,6 yıldır ulseratıf kolıt hastasıyım.bana yogurt,ayran,peynır hep yasaktı.6 yıldır bu urunlerden hıc "ca" almadım dıyebılırım.ama anladıgım kadarıyla sız bu urunlerı rahat tuketebılıyorsunuz.nasıl tuketıyorsanız bana da bunun formulunu yazarmısınız.(cacıkta yazdıgınız gıbı aksam degılde gun ıcınde dıye.....vb)bırde bunlar yasaklandıgı halde kasar peynırını serbest bıraktılar o da sonucta sut urunu,normal peynır yasakken kasarın serbest olmasını pek anlayamadım.bu konudakı goruslerınızı paylasırsanız cok sevınırım.
Başa dön
_
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Prş 23 Ağu 2007, 17:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın Karanfil Süt hariç, süt ürünleri özellikle de evde yapım yoğurt ve beyaz peynir bu hastalıklara dokunmak bir yana faydalı olur.Bu ürünleri sabah ve öğle öğünlerinde tüketmek.mideyi yormaması bakımından faydalıdır.Korkmadan bu ürünleri tüketebilirsiniz.
EnginENGİNER

editör

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye / Balıkesir - İzmir

MesajTarih: Prş 23 Ağu 2007, 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben de hastalığımın ilk zamanları Ege Üniv. TF'nde verilen diyete göre hiç süt ürünü tüketmemekteydim. Ancak Sonrasında doktorumu değiştirip tedavim için Ankara Üniv. TF'ne gittiğim zaman, hastanede ilk olarak yoğurt verimesini şaşkınlıkla karşılaşmıştım.
Süt ve süt ürünleri ile ilgili konuı oldukça hassas ve yanlış bilinen bir durum. Forum içerisinde diğer bazı konularda da geçtiği üzere, süt bazı İBH hastalarına dokunabiliyor, ancak yoğurt sindirim sistemimiz için en faydalı gıdalar arasında yer almakta.
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Çrş 29 Ağu 2007, 00:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İnflamatuvar barsak hastalıkları 1. derecede sindirim sistemimizi etkilediği içinde beslenme bu noktada oldukça önem taşımakta. Her besininde farklı özelliklere sahip olduğunu göz önünde bulundurursak, her besin sindirim sistemimizde farklı etkiler yaratmaktadır... Besinlerin sindirim sistemimiz üzerindeki bu etkileri remisyon dönemlerimizde ve aktif dönemlerimizde oldukça önemlidir...

Ancak ülseratif kolit ve crohn hastalığı hastalarında gerek besinler gerekse farklı risk faktörleri bakımından genelleme yapılması çok zordur... Çünkü her hastada her besin maddesi yada her risk faktörü farklı bir etki yapabilmektedir/yapmaktadır... Ancak buna rağmen genellemeye tabi olan birçok besin maddeside mevcuttur... Örneğin birçok ülseratif kolit hastasında süt ve süt ürünleri dokunmaktadır, ama sütten elde edilen yoğurt ise dokunmamaktadır. Bununla birlikte kişisel deneyimlerimizide göz önünde bulundurarak kendimize özgü zararlı ve yararlı yiyecekleri belirleyebiliriz...

Her kişide/hastada besinler gibi farklı risk faktörlerinin farklı etkileri olması nedeniyle doktorlar hastalara genellikle besinler konusunda çok fazla öneride bulunmamaktadırlar... Genellikle ilaç tedavisi ile remisyon sağlamaya çalışmakta birinci amaçtır. İlaçlarımızı kullanırkende besinler gibi farklı risk faktörlerine göre yaşamımızı düzenlersek uzun remisyon dönemleri elde etmemiz çok daha kolay olacaktır...

Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg.
Başa dön
_
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Çrş 29 Ağu 2007, 09:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İltahaplı barsak hastalıklarında,yenilen içilenin elbetteki büyük önemi vardır.zira her yenilen barsakla temas ediyor,barsağa uğramadan geçmiyor.Yine her yenilen yemek barsaklarımızda bulunan yararlı mikroplarıda besliyor veya öldürüyor.Bu çok kompleks işleyişi, diyetsiz düşünmek mümkün değil .Bu hastalığın, öyle iki salofalk, iki imuranla tedavi olacak bir hastalık olmadığını herkes biliyor.Bunu geliştirmek zorundayız.
semayldrm

Sağlık Durumu:
çok sağlam:)

Ülke / Şehir:
türkiye_istanbul
MesajTarih: Sal 13 Ksm 2007, 20:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ben ekmek yiyince dokunuyo karnım ağrıyo,yogurtta da asit oldugu için dokunabildiğini biliyorum ama herkese aynı etkiyi yapar mı bilmiyorum...
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Pzr 30 Arl 2007, 05:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yoğurt neredeyse hergün tüketiyorum ama bana bir zararı olmuyor.

Yoğurt ile ilgili paylaşımlar için;

http://www.barsak.org/forum/viewtopic.php?t=502 <<<TIKLAYINIZ

Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg.
Başa dön
_
MUHAMMET67

Sağlık Durumu:
crohn

MesajTarih: Pts 05 May 2008, 20:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ülseratif kolitim remisyona yeni girdim kuru fasulye e süt dokunuyor yoğurt ta problem yok tuzsuz yemeğe dikkat ediyorum meyve yemiyorum şuanlık çekiniyorum sadece suların sıkıp içiyorum
bjerkely

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Çrş 09 Eyl 2009, 14:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben de yaklaşık 1 yıldır remisyondayım. Pek çok diyet denedim, sonunda herkesin damak tadına uygun bir yol bulacağına inanıyorum.
Benim için lifli gıdalardan, sütten ve kahveden uzak durmak inanılmaz işe yarıyor. Bunların dışında hemen hemen herşeyi tüketiyorum. Özellikle kırmızı etin de çok iyi geldiğini eklemeliyim. Akşamları yatmadan önce aksatmadan 1 kase ev yapımı yoğurt yiyorum. Önceleri marketlerde satılan probiyotik yoğurtları çok yiyordum fakat bunların tuvalete çıkma sıklığımı artırdığını keşefettim.

Ayrıca sigaranın da genel kanının aksine kolite iyi gelmediğine inanıyorum. Genelde günde 1 kez tuvalete giderken sigara içtiğim zamanlar bu sayı artıyor, özellikle sigaramı içer içmez tuvalete gitme ihtiyacı hissediyorum.

Benim tavsiyem yediğiniz şeylerin bağırsak hareketlerinize etkisini iyi gözleyin.
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Remisyon Diyeti Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız