FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 11:33

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

Aktif Dönem Diyeti_01 Sayfaya git Önceki  1, 2

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Aktif Dönem Diyeti
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Pts 11 Ağu 2008, 09:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın birsen riverin dediği gibi ,pirinç lapası ,yoğurt çorbası(yayla çorbası),tam buğday ekmeği,balık yağı,evde mayalanmış yoğurt ,hakiki bal bu dönem yiyeceklerinde bunların dışında kesinlikle yememek ,stresi yenmek,huzurlu bir ruh haline ulaşmak,aktivasyon süresini kısaltacaktır.
Mones

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
İstanbul

MesajTarih: Pts 02 Mar 2009, 22:55    Mesaj konusu: aktif dönem Alıntıyla Cevap Gönder

slm toros bey 36 yaşında 1 yıldır ünseatif hastasıyım ve şu an ilk defa aktif döneme girdim inanılmaz ve dayanılmaz ağrılarım var lütfen beni rahatlatacak bişiler yazın çok kötüyüm ve piskolojimde bozuk şimdiden teşekkür ederim
Başa dön
_
ayten özdemir

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye

MesajTarih: Çrş 27 May 2009, 09:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Mart ayından beri ben de aktif döneme girdim.Yine hastahane, yine kolonoskopiler, tomografiler canımı çıkardılar. Bu işlemler sırasında kanamam ve ishal durumum tavana vurdu. Hiç bir şey yiyip içemiyordum. Aktif dönem diyeti falan bana mısın demedi. İki ayda 10 kilo birden verdim. Ne yesem anında çıkıyordu. Patates falan hiç bir işe yaramıyordu. Ama şu an birazcık da olsa yemeye başladım. İshal durumum azaldı.Ne sayesinde biliyormusunuz. Bir psikayatra gittim. Bana laroksil (yazılışı yanlış olabilir) verdi. Kısa bir süre de karın ağrılarım azaldı. İshalim ve kanamam tam olarak geçmedi ama bu ilacın geçireceğine güveniyorum. Yemek yemeye başladım. Yavaş yavaş normale dönüyorum. Size diyeceğim şey bir psikayatra mutlaka gidin. Faydasını göreceksiniz. Ben yıllardır gitmediğime çok pişman oldum.Vakit geçirmeyin. Hepimize acil şifalar diliyorum.. Hoşçakalın...
Başa dön
_
BELGİN

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye / Eskişehir

MesajTarih: Çrş 27 May 2009, 10:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bende hastalığım aktifken hiç birşey yiyemiyorum.. ilaçların yan etkileriyle birlikte kusma çok oluyor.. hastaneye yattığımda yemeği kesiyorlar serumla besleniyorum hep..
aktif dönemin 3. haftasından sonra yavaş yavaş yemeye başlıyorum..
o dönem ekmeği annem bana evde tuzsuz olarak yapıyor.. fazla yoğurt yiyemiyorum dokunuyor. ancak yemeğe 1 kaşık karıştırarak.. dr torosun yazdığı diyetin %80 nini uyguluyorum..

-------------------------------------------------------------------------

Mones kardeşim aktif dönemde insan biraz üzlüyor ama psikolojini düzeltmek senin elinde ne kadar çok üzülüzsen hastalığının aktif dönemi o kadar uzar.. bunu ben geçen yıl anladım..1 ay hastanede yattımda..baktım olmuyor elimden geldiğince kafamı başka şeylerle meşgul ettim..bol bol dua et sabır iste Allah tan inşallah en kısa sürede düzelirsin..
Başa dön
_
BELGİN

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye / Eskişehir

MesajTarih: Çrş 27 May 2009, 10:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

dr.toros yazmış:
semayldrm yazmış:
ya bu yiyecekleri yemekten bıktım henüz 1 ay oldu ama haşalama yemek istemiyorum artık... bişi olur diye korkudan diyet dışınada çıkamıyorum... Kızgın

Sayın sema aktif dönem geçtikten sonra ,daha serbest ölçülerde yiyebileceksiniz.Hayat bu doğal gıdalarla daha güzel.Örneğin patates kızartması,artan kanser vakalarının baş sorumlularından.Olaya böyle bakarsak kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

patetes kızartmasını ayda bir yesem zararı olurmu itiraf edeyim yiyorum.. canım çok istiyor Mahcup
Başa dön
_
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Prş 28 May 2009, 09:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ayten özdemir yazmış:
Aktif dönem diyeti falan bana mısın demedi. İki ayda 10 kilo birden verdim. Ne yesem anında çıkıyordu. Patates falan hiç bir işe yaramıyordu. Ama şu an birazcık da olsa yemeye başladım. İshal durumum azaldı.Ne sayesinde biliyormusunuz. Bir psikayatra gittim. Bana laroksil (yazılışı yanlış olabilir) verdi. Kısa bir süre de karın ağrılarım azaldı. İshalim ve kanamam tam olarak geçmedi ama bu ilacın geçireceğine güveniyorum. Yemek yemeye başladım. Yavaş yavaş normale dönüyorum. Size diyeceğim şey bir psikayatra mutlaka gidin. Faydasını göreceksiniz. Ben yıllardır gitmediğime çok pişman oldum.Vakit geçirmeyin. Hepimize acil şifalar diliyorum.. Hoşçakalın...

Bu vakada da kanıtlandığı gibi aslında kolit bir ruh hastalığıdır.Ruh bir şekilde tedavi edilmedikçe bu hastalığı yenmek mümkün değildir.
nezom

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Prş 28 May 2009, 12:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhabalar..doktorumun bana kırmızı et ve çig sebze yeme demişti...ama başka doktora gittiğimde eger sana dokunmuyorsa herşeyi ye diyorr.ben diyet yapmıyorumm.amaa ben zaten çok agrılı gecırmıyorum bu aralar daha iyiyim..birde daha yeni üye oldugumdan doktorun tavsiye ettiği ürünler neler balıkyagı falan gördum ama benı bılgılendırırsenız sevınırımm..
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Prş 28 May 2009, 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sayın nezom,bu hastalıkta ömür boyu diyet vardır daha doğrusu sağlıklı diyet ve beslenme ana şarttır.Zira hastalığı yapan ana sebeplerden biri beslenme tarzıdır.Sitemizde ayrıntılı bilgi mrvcut.Okuyun
nezom

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Cum 29 May 2009, 19:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkürler..dr. Toros bey..
rue

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Kuşadası

MesajTarih: Pts 21 Eyl 2009, 13:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

nezom yazmış:
merhabalar..doktorumun bana kırmızı et ve çig sebze yeme demişti...ama başka doktora gittiğimde eger sana dokunmuyorsa herşeyi ye diyorr.ben diyet yapmıyorumm.amaa ben zaten çok agrılı gecırmıyorum bu aralar daha iyiyim..birde daha yeni üye oldugumdan doktorun tavsiye ettiği ürünler neler balıkyagı falan gördum ama benı bılgılendırırsenız sevınırımm..

ben de aynı şekilde besleniyorum. doktorumun dediği gibi dokunmayan herşeyi yiyorum. ve sonuç mükemmel. aktif dönemde kaybettiğim 17 kiloyu tamamen aldım. tereddüt etmeden besleniyorum ve büyük keyif alıyorum yemekten. açıkça rahatsız eden bikaç şey var ama onları paylaşıp kimseyi etkilemek istemiyorum. zira bu şekilde etkilenmeye çok müsaitiz.
doktorum, süt ve süt ürünlerini her ihtimale karşı yasaklamıştı. 1 yıldır kullanmıyordum ve resmen öcü gibi görüyordum. psikolojiyle beraber hastalığımın da iyileşmesiyle hepsini denedim. şuan elimde sadece sütle yaptığım bir fincan nescafe var ve o zamanki halime gülüyorum Gülümseme her şey bende başlar, bende biter...
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Aktif Dönem Diyeti Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
Sayfaya git Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız