Geçerli Zaman: Cum 10 Eyl 2010, 07:14
|
|
BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org
Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
wisher
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 21 Tem 2007 Yaş: 29 Mesajlar: 82 Ülke / Şehir: Türkiye / Manisa Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 14 Arl 2009, 21:48 Mesaj konusu: Muşmula meyvesinin yararları... |
|
|
Diğer İsimleri : Beşbıyık, Döngel, İzgil, Mespilus, Germanica, Medlar, Neflier
Muşmula (beşbıyık) : Gülgiller familyasından; kış aylarında yaprak döken, eğri büğrü övdeli, dallı budaklı küçük bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz veya pembe renklidir. Meyvesi, buruk ve hoşa gitmeyen bir tattadır. Etlidir. 5 bölmesi vardır. İyice olgunlaştıktan sonra yenir.Beyaz ve pembe renklerde çiçekler açan bir ağaç ve bu ağacın buruk tatlı meyveleridir. Muşmula meyvesi C vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir.
Faydası :
Kan dolaşımını düzenler.
Sinirleri güçlendirir.
Mide hastalıklarında faydalıdır.
Lumbago ve nikriste kullanılır.
Ana karnındaki ceninin düşmesini önler.
Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.
Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar.
İncebağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi giderir.
Meyveleri suda pişirilip demlendikten sonra şekerle içilince, ishal ve dizanteri hastalıklarına iyi gelir.
Muşmula çekirdeği idrar artırıcı özelliği bulunduğundan, böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesinde faydalır.
Muşmula yaprağının kaynatılıp içilmesi halinde şeker hastalığına iyi gelir.
NOT: Bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim ama ben denemedim.Yarın denemeye başlayacağım.Eğer deneyen varsa, sonuçlarını paylaşmasını rica ediyorum.SOn 20 gündür ishalim ve eklem ağrılarım ciddi şekilde arttı. _________________ Herkese sağlıklı günler... |
|
| Başa dön |
|
 |
wisher
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 21 Tem 2007 Yaş: 29 Mesajlar: 82 Ülke / Şehir: Türkiye / Manisa Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 14 Arl 2009, 22:12 Mesaj konusu: |
|
|
İBH'den kaynaklanan ishalin; öyle gazozla leblebiyle geçmeyeceğini biliyorum.Beslenmeye dikkat etmek ve psikolojik etkenler de önemli.Ama burada yazan "İncebağırsak iltihabı" dikkatimi çekti.İltihaba da iyi geldiği yazıyor. _________________ Herkese sağlıklı günler... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|