| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ışık
Sağlık Durumu: tanımsız
|
Tarih: Prş 05 Hzr 2008, 18:14 Mesaj konusu: Süt ve süt içerikli besin tüketemeyenler için |
|
|
Daha önceden de yazdığım gibi barsaklarım süt ve her türlü süt ürününe
çok duyarlı.Asla tüketemiyorum.Ancak yaşım gereği kalsiyum gereksinmemi nasıl karşılayabilirim diye uzun zamandır düşünüyordum.Geçenlerde notlarımın içerisinde süt dışında en fazla kalsiyum içeren bazı besinlerin yer aldığı bir liste geçti elime. sonradan nette de araştırdım ama daha fazla detaylısını bulamadım.
hiç olmazsa sardalya ve diğer ek besinlerle karşılayabilirim bu eksikliği. faydalanmak isteyenler için bazılarını aşağıya yazıyorum:
Sardalya Balığı 5 orta boy---------250 mg
Havuç-----------100g---------------256 mg
Bezelye---------250g----------------39 mg
Badem----------100g---------------252 mg
Yumurta Sarısı--1 Adet-------------140 mg
Yumurta Beyazı-1Adet-------------140 mg
Patates ----------1 Orta Boy----------7 mg
sağlıklı günler dilerim.
not: benim gibi 50 yaş ve üzerindekiler için günlük kalsiyum gereksinimi 1500 mg dır.
http://www.mutfakrehberi.com.tr/contentdetay.asp?id=156&sayfa=tarif&content=tools |
|
| Başa dön |
|
 |
ayşe KÖSE
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 08 Ksm 2007 Mesajlar: 337 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ERZİNCAN Yaş: 35 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Prş 05 Hzr 2008, 19:21 Mesaj konusu: |
|
|
| Işık hanım siz yoğurt, peynirdemi tüketemiyorsunuz.bana onlar dokunmuyor.evde yapılmış günlük yoğurdu deneyebilirsiniz.bana aktif dönemde bile veriyorlardı |
|
| Başa dön |
|
 |
ışık
|
Tarih: Prş 05 Hzr 2008, 21:39 Mesaj konusu: |
|
|
ne yazık ki tüketemiyorum ayşe hanım.
belki az miktarda kaymağı tolere edebiliyorum, o da ekmeği fazla tutmak şartıyla.
bir aralar bol ekmek ile kaymak yemeye başlamıştım. ancak kaymak çok fazla kalorili, bir de ekmekle birleşince kilo almaya başladım.
peyniri de, makarnası bolca olursa üzerine serpiştiriyorum.
bu bakımdan, kalsiyum eksikliği bir hayli canımı sıkıyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
Sağlık Durumu: ük
Kayıt : 23 Mar 2007 Mesajlar: 757 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 42 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cum 06 Hzr 2008, 09:20 Mesaj konusu: |
|
|
Sayın ışık çok güzel bir araştırma yapmış ve alternatif kalsiyum kaynaklarını göstermiş.Yalnız günde 1500 mg kalsiyum gibi yüksek bir doz doğru değil ve damar sertliği sonucunda, kalp krizine yol açtığı kanıtlanmış durumda.Günde 300-500 mg daha doğru bir rakkam olacaktır. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
lovemachine_free
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 04 Hzr 2008 Mesajlar: 10 Ülke / Şehir: Kütahya Yaş: 22 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cum 06 Hzr 2008, 11:23 Mesaj konusu: ülseratif kolit |
|
|
Merhaba..
Ben ülseratif kolit hastasıyım çiğ süt benim bağırsaklarımda kananamaya yol açıyor..Ama body building sporu ile ilgilendiğim için kemik gelişimini sağlamak amacı ile süt içmek zorundayım.
Son zamanlarda etrafımdan gelen tavsiye ile süt ün içerisindeki gaz a neden olan şeker mineralleri(laktaz) öldürülmüş sütü keşfettim ve 3 aydır her gün 1lt laktaz süt içiyorum ve kesinlikle bir şikayetim olmuyor..Sizleri hasta edermi bilmiyorum ama bana hiçbir yan etkisi olmadı bu güne kadar..Birde test ettim acaba laktaz süt içtiğim içinmi artık hassasiyet duymuyorum,yoksa süt ten artık etkilenmiyormuyum diye..
bir günde normal süt içtim ve denedim hemen gecesine hasta oldum..
laktaz sütü denemenizde fayda var derim Saygılar..Geçmiş Olsun. _________________ Ülseratif Kolit :O |
|
| Başa dön |
|
 |
ışık
|
Tarih: Cum 06 Hzr 2008, 14:00 Mesaj konusu: Re: ülseratif kolit |
|
|
| dr.toros yazmış: | | Yalnız günde 1500 mg kalsiyum gibi yüksek bir doz doğru değil ve damar sertliği sonucunda, kalp krizine yol açtığı kanıtlanmış durumda[/color].Günde 300-500 mg daha doğru bir rakkam olacaktır. |
yukarıda listesini verdiğim besin maddelerinin kaynağı medical bir kitaptı. ancak kalsiyumun günlük ihtiyaç miktarını nette bulduğum ilk siteden vermiştim (yazılı kaynaktan değil). o an için araştıracak fazla zamanım da olmadığından diğer sitelerde yer alan bilgilerle doğruluğunu teyid edemedim. hatta verdiğim linkte de benim yazdığımdan daha farklı değerler verilmiş. ancak biraz önce de yazdığım gibi benim referansım yazılı bir kaynak olduğundan o mg. değerlerinin doğruluğu sabit.
kalsiyumun doğru olan günlük miktarının yazdığınız şekilde olmasına memnun oldum dr. toros bey :) teşekkür ederim.
| lovemachine_free yazmış: | Merhaba..
Ben ülseratif kolit hastasıyım çiğ süt benim bağırsaklarımda kananamaya yol açıyor..Ama body building sporu ile ilgilendiğim için kemik gelişimini sağlamak amacı ile süt içmek zorundayım.
laktaz sütü denemenizde fayda var derim Saygılar..Geçmiş Olsun. |
size de çok geçmiş olsun sn.lovemachine_free.
laktozsuz sütte de aynı olumsuzluğu yaşıyorum.
ama sizin gibi bu tür sütten rahatsız olmayanların konuyla ilgili yazıları bir hayli fazla sitede.
hepimize sağlıklı günler dilerim. |
|
| Başa dön |
|
 |
semi
Kayıt : 06 Ekm 2007 Yaş: 41 Mesajlar: 161 Ülke / Şehir: Türkiye / İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Cum 06 Hzr 2008, 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
Bana kaynamış süt dokunmuyor..
Çiğ süt ve süt tozu dokunuyor.. _________________ 2007 eylül
Salofak 500 mg 2*2 |
|
| Başa dön |
|
 |
EnginENGİNER
editör
Kayıt : 12 Nis 2007 Yaş: 28 Mesajlar: 567 Ülke / Şehir: Türkiye / Balıkesir - İzmir Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cmt 07 Hzr 2008, 21:32 Mesaj konusu: |
|
|
| ışık yazmış: | ne yazık ki tüketemiyorum ayşe hanım.
belki az miktarda kaymağı tolere edebiliyorum, o da ekmeği fazla tutmak şartıyla.
bir aralar bol ekmek ile kaymak yemeye başlamıştım. ancak kaymak çok fazla kalorili, bir de ekmekle birleşince kilo almaya başladım.
peyniri de, makarnası bolca olursa üzerine serpiştiriyorum.
bu bakımdan, kalsiyum eksikliği bir hayli canımı sıkıyor. |
Işık Hanım, bildiğim kadarıyla içeriğindeki laktoz oranı dolayısıyla kaymak sütten daha da zararlı. bu durum bir parça psikolojik de olabilir mi?
Ayrıca yoğurt barsaklar için en faydalı gıdalar arasındadır, elbette her bünyede aynı etkiyi göstermeyebilir ancak evde mayalanmış ve dolaptan yeni çıkmış olmamak kaydıyla(aşırı soğuk da hassasiyete neden olur) yoğurt tüketmeye çalışarak etkilerini bizimle paylabilir misiniz? _________________ Bilgi paylaşıldıkça büyür! (Mutluluk da öyle...)
Crohn>[Infliksimab, Azatiyoprin], Osteoporoz>[Kalsitriyol, Kalsiyum], OKB>[Sertralin HCI], Seboreik Dermatit>[Antifungal Şampuan] |
|
| Başa dön |
|
 |
ışık
|
Tarih: Cmt 07 Hzr 2008, 22:34 Mesaj konusu: |
|
|
önerdiğiniz gibi bir de ev yoğurdunu denemem gerekiyor galiba Engin Bey.
evde yoğurt yapmayı yıllar önce bırakmıştım. oğlumun küçüklüğünde piyasa ürünü yoğurt hemen hemen hiç tüketmedik.yoğurt yapma makinem bile var. ne güzel, sağlıklı günlerimdi o zamanlar. meyvelisini bile yapardım.
görünen o ki; makineyi tekrar çıkartmam lazım gelecek.
maceralarımı paylaşırım sizlerle yine :)) |
|
| Başa dön |
|
 |
zeynep
Kayıt : 27 Nis 2008 Mesajlar: 21 Ülke / Şehir: Batman Yaş: 27 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Pzr 08 Hzr 2008, 16:45 Mesaj konusu: |
|
|
| ışık abla muz da kalsiyum oranı çok yüksek oldugunu biliyorum hem bizim için çok faydalı olduguna inanıyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
ışık
|
Tarih: Pzr 08 Hzr 2008, 18:14 Mesaj konusu: |
|
|
muzun potasyum yönünden zengin olduğunu biliyordum da kalsiyum değerini de senin hatırlatman iyi oldu. yazını okuduktan sonra biraz araştırdım, patatesten daha fazla kalsiyum içeriyormuş.bilgiler için teşekkür ederim zeynepciğim.
her akşam 1 tane muz yiyorum. patates yiyince de rahat ediyorum.ve seviyorum. havuçta da bir hayli kalsiyum varmış. bu ara sık sık rendelenmiş havuç+ haşlanmış patates salatası hazırlıyorum (üzerine de z.yağı+limon suyu+öğütülmüş keten tohumu).
evde de koca bir kavanoz kurutulmuş sardalya balığı vardı. şimdi öğrendim ya mineral değerlerini, akşamları mutlaka üç-beş adet (severek ve isteyerek)yiyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
bjerkely
Kayıt : 08 Ekm 2008 Yaş: 28 Mesajlar: 12 Ülke / Şehir: istanbul Yaş: Cinsiyet: bay
|
Tarih: Çrş 10 Şub 2010, 05:01 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de ÜK teşhisi konulduğundan beri çok sevmeme rağmen süt içemiyordum. Birkaç defa içmeyi denemiştim ama bana dokunmuştu. Ancak birkaç hafta önce laktozsuz light sütü keşfettim. Başta korka korka içiyordum fakat çok şükür bende hiçbir rahatsızlığa neden olmadı. Şimdi neredeyse her gün yatmadan önce bir bardak içiyorum ve sağlık durumumdan gayet memnunum.
Denemenizi tavsiye ederim... |
|
| Başa dön |
|
 |
azra
Sağlık Durumu: crohn hastalığı
Kayıt : 11 Arl 2007 Mesajlar: 4 Ülke / Şehir: istanbul Yaş: 30 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Pzr 21 Mar 2010, 23:00 Mesaj konusu: |
|
|