| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
şirine
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 30 Ekm 2007 Mesajlar: 88 Ülke / Şehir: Türkiye/Kahramanmaraş Yaş: 24 Cinsiyet:
|
Tarih: Sal 27 Ksm 2007, 23:41 Mesaj konusu: İbh ve Kaplıcalar |
|
|
| Misafir yazmış: | | erdal yazmış: | | Çok çok teşekkürler. Uyarılardan sonra 3 gündür ısıtıcıdan uzaklaştım ve 2 gündür ağrılarım nerdeyse kalmadı 2 aydır ilk defa dün gece hiç uyanmadan deliksiz bir uyku çektim umarım böyle devam eder sevgiler. |
Sevgili erdal bey crohn da yara iltihap söz konusu dur.He olabilir veya olmaya bilir..Ama eğer varsa sıcak iltihabın en büyük düşmanı bence ...İlk etapta rahatlık ama sonra daha beter bir ağrı vs söz konusu oluyor.İyi olmanıza sevindim...Geçmişler olsun. |
Arkadaşlar ozaman bu yazdıklarına göre Bizlerin kaplıcalardan sıcak sulardan uzak durmamız gerekiyor değil mi?
Bu konuyla ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...  _________________ Şirine |
|
| Başa dön |
|
 |
Mr_Bloom
Sağlık Durumu: Ü.k.remisyon
Kayıt : 20 Ksm 2007 Mesajlar: 205 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Sal 27 Ksm 2007, 23:47 Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili şirine, bu hastalığın kaynağı olmayan, batıl inançlar oluşturmasına izin vermemeliyiz bence. Yani sıcaklık kimimize kötü gelirken kimimize de iyi gelebilir( mesela bana). Hele hele "sıcak" olgusunu hemen kaplıcalara bağlamak daha da fena olur. _________________ "Evrende, hatta evrenin dışında mutlak olarak iyi diye adlandırılabilecek tek bir şey vardır: O da iyi niyettir." Immanuel Kant |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine
Kayıt : 30 Ekm 2007 Mesajlar: 88 Ülke / Şehir: Türkiye/Kahramanmaraş Yaş: 24 Cinsiyet:
|
Tarih: Çrş 28 Ksm 2007, 00:02 Mesaj konusu: |
|
|
Sn Mr_Bloom benim kaplıcalara bağlama nedenim,sonuçta kaplıcalar sıcak su merkezleri ve sıcak (sıcak su)iltihabı tetikliyorsa hiç bir şikayetimiz yokken sadece sıcaklık nedeniyle atak geçirmemiz mümkün mü? Ben bundan dolayı kaplıcaları kast etmiştim? Remisyondayken yada Aktif dönemdeyken sıcak su bizleri nsl etkiler? Sanırım bunlarıda Toros hocamıza sormamız daha doğru olacak.
Ben bunları merak etmiştimde...
Fikrinizi paylaştığınız için teşekkürler  _________________ Şirine |
|
| Başa dön |
|
 |
Mr_Bloom
|
Tarih: Çrş 28 Ksm 2007, 00:21 Mesaj konusu: |
|
|
Evet Toros beye sormak daha doğru. Fakat sıcak bana iyi geliyor. Ah ah şimdi sıcacık bir kaplıca suyu içinde gözlerimi kapayıp fokur fokur kaynasam ne iyi olurdu  _________________ "Evrende, hatta evrenin dışında mutlak olarak iyi diye adlandırılabilecek tek bir şey vardır: O da iyi niyettir." Immanuel Kant |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine
|
Tarih: Çrş 28 Ksm 2007, 00:26 Mesaj konusu: |
|
|
Hayaliniz en kısa zamanda gerçekleşir inşallah  _________________ Şirine |
|
| Başa dön |
|
 |
oya
Kayıt : 09 Ksm 2007 Mesajlar: 108 Ülke / Şehir: türkiye/ankara Yaş: 45 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 28 Ksm 2007, 13:53 Mesaj konusu: |
|
|
burda kimse kimseyi yönlerdiğini sanmıyorum sadece fikirimizi ve kendimize iyi gelenleri paylaşıyoruz.sıcak banada iyi geliyo saten bende bi tavsiye üzerine denemiştim kışın üşüttüğüm zaman fark ediyorum.demekki herkese farklı sonuçlar olabiliyor  _________________ Herşeye rağmen yaşamak güzeldir. |
|
| Başa dön |
|
 |
Mr_Bloom
|
Tarih: Çrş 28 Ksm 2007, 14:08 Mesaj konusu: |
|
|
| Misafir yazmış: | MR_ BLOMM yargınızı yaparken ve yönlendirmelerinizde biraz daha dikkatki olmalısınız.
| Alıntı: | | bu hastalığın kaynağı olmayan, batıl inançlar oluşturmasına izin vermemeliyiz |
Bizim söylediğimiz CROHN HASTALIĞI ve siz fikir yürütür ve batıl inanç suçlamasını getirirken ülseratif kolit olduğunuzu unutmayın.Dikkat ederseniz araştırırsanız ben ük hastaları için hiç bir şey yazmam ve yorumda getirmem..TEKRAR ve israrla söylüyorum iltihap mevcutsa sıcak iyi değil....crohn da bunu yaşadım ve dr larda bunu söylüyor.. |
Bilgi sahibi oldukça her hastalık hakkında konuşmak bence normal. Önceki yazdığım mesajda da bunun doktora danışılmasının daha doğru olacağını söyledim zaten. Burada belirtmek istediğim (sıcağın Crohn hastalığına iyi veya kötü gelmesinden daha ziyade) tüm hastalıkların genel olarak kendilerine özgü batıl inançlar yaratma eğilimini gözönüne alarak, hastalıklarımızın bizde batıl inançlar yaratmasına engel olmalıyız fikriydi. Yoksa sizin doktorlarında tavsiye ettiini söylediğiniz iyi gelir/kötü gelir fikrini olumsuzlamak için, hatta suçlamak için hiç değil. Tam tersi DOĞRU BİLİMSEL BİR YAKLAŞIM TUTTURMAK GEREKLİĞİNE İNANIYORUM.
saygılarımla _________________ "Evrende, hatta evrenin dışında mutlak olarak iyi diye adlandırılabilecek tek bir şey vardır: O da iyi niyettir." Immanuel Kant |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 10 Ekm 2007 Mesajlar: 52 Ülke / Şehir: Türkiye/Ankara Yaş: 30 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Çrş 28 Ksm 2007, 14:09 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de eklem rahatsızlıklarından ötürü, bana bu hastalığın teşhisinin konulduğu dönemde doktoruma sormuştum kaplıca iyi gelir mi diye, o da "kesinlikle gitme çocuğum" demişti
Sıcağın iltihaba kötü geldiğini ben de bilmiyordum. Bu hastalığın yan etkisi olarak Zona diye bir rahatsızlık geçirmiştim, elimden omuz başıma kadar önce yüzeysel yaralar oluştu ve sonra bu yaralar sinir kökü iltihabına dönüştü. Ben de biraz da ağrıdan dolayı sürekli sıcak suya koyuyordum, bu da ilerletti sanırım, sonra iyileşmek için aylar harcadım, fizik tedaviye filan gittim, fizik tedavide de hasta bölgeye sıcak uygulaması vardı ama çok sıcak değildi, yakıcı olmayan ama sıcak olan bir su havuzuna kolumu sokuyordum, SONUÇ OLARAK, benim anladığım çok sıcaktan kaçınmalıyız ama ılımlı bır sıcaklık iyi geliyor. TABI BU BENIM YAŞADIĞIM TECRÜBE. Başkalarında nasıl olur bilemem
İnşallah Zona gibi rahatsızlıklar yaşamazsınız, kendinize her zaman dikkat edin, bünyenizi zayıf bırakmayın, dinlenmeye özen gösterin, ben de çoğu zaman özen göstermeme rağmen, bu özeni göstermediğim bir sırada Zona geçirdim, demekki dikkatli olmak gerekiyormuş bunu öğrendim. Neyse. Çok konuştum galba Görüşmek üzere.. _________________ 1999'dan beri Crohn.
Salazoprin sabah:1 öğlen:2 akşam:1 tablet, Imuran 2x1, Budenofalk 2x1, Balık Yağı 3x1 |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
Sağlık Durumu: ük
Kayıt : 23 Mar 2007 Mesajlar: 757 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 42 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Çrş 28 Ksm 2007, 18:12 Mesaj konusu: |
|
|
Kaplıca tedavisini sadece sıcak olarak algılamak doğru değil.Bu tür tedaviler bilinçli yapılınca çok faydalı olabiliyor.Her şeyden önce şifalı suyun çıktığı kaynak,mineral,kükürt içeriği,yoğunluğu önemli .Yine içerdiği radyasyon düzeyi de önemli.Yapılacak kür sayısı ,suyun sıcaklığı hepsi önemli bir etken.Ayrıca kaplıca sırasında vücutta salgılanan endorfin miktarları,ortam değişikliğinin, iş ortamından uzaklaşmanın, getirdiği sinirsel rahatlama,su içinde yapılan egsersizler , hepsi bir bütün olarak ele alınmalı.Bu konuda ülkemizde çok önemli ve tarihi kaplıca merkezleri olmasına rağmen,bilimsel çalışma yetersizliği,olaya bilimsel,metodolojik yaklaşım eksikliği,malesef yararlanmayı asgari seviye ye indiriyor. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
sansel
Sağlık Durumu: Ülserit kolit
Kayıt : 14 Eyl 2007 Mesajlar: 20 Ülke / Şehir: eskişehir Yaş: 38 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Sal 04 Arl 2007, 20:28 Mesaj konusu: |
|
|
| bana hic iyi gelmedigini soyleyebilirim, iki gun once test ettim, birde ustune usuturseniz daha vahim sonuclarlada karsilasabiliyorsunuz, kendimi remisyonda zannederken termalden sonra yogun bir kanama ve cerahatle karsilastim, bana iyi gelmedi, bilginize |
|
| Başa dön |
|
 |
gıyasettin
Sağlık Durumu: crohn hastasi
Kayıt : 26 Mar 2008 Mesajlar: 60 Ülke / Şehir: Elazıg Yaş: 42 Cinsiyet: BAY
|
Tarih: Cum 04 Nis 2008, 21:35 Mesaj konusu: gıyasettin |
|
|
sansel bey
bende eskişehirde çalışırken sık sık kaplıcaya giderdim fakat baya yaramadığını 3 ncü ameliyatı olduktan sonra söyledi dr'um _________________ salofalk*500 3*3
budenefalk 2*1
azathıoprıne pch50 mg 2*1
aprazol 2*1
folbiol 1*1
flagyl 500 1*1 |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
Kayıt : 23 Mar 2007 Mesajlar: 757 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 42 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 07 Nis 2008, 15:32 Mesaj konusu: |
|
|
Sıcak su iyi gelmiyorsa .Örneğin deniz suyu gibi soğuk sular iyi geliyor olabilir mi? Tecrübeleri olan arkadaşlar paylaşırlarsa,önümüzdeki yaz günleri için iyi olacaktır. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
acar (ibrahim)
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 30 Tem 2007 Mesajlar: 105 Ülke / Şehir: Türkiye/İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pzr 19 Tem 2009, 19:23 Mesaj konusu: |
|
|
Kaplıcalar üç yıllık remisyon dönemimi sonlandırdı.Üstelik tam yaz tatilime başlarken.Sıcak suyun iltihabı tetiklediği kesin.Dr'uma danıştığımda aynı şeyi söyledi,diğer bir faktörde sıcakta mikroplar çok daha çabuk ürüyor hele bir de diğer kişilerle aynı ortamı paylaşıyorsanız vay halinize.
Diğer taraftan deniz suyu bana çok daha iyi geliyor,yatıştırıcı ve ferahlatıcı etkisini hemen hissedebiliyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
ŞAFAK
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt
Kayıt : 09 Hzr 2009 Yaş: 31 Mesajlar: 5 Ülke / Şehir: ADANA Yaş: Cinsiyet: BAY
|
Tarih: Çrş 24 Şub 2010, 17:04 Mesaj konusu: deniz suyu bana çok iyi geldi |
|
|
| 5 yıllık ük yim ilk defa geçen yaz denize gittim ve güneşde denizde iyi geldi aktifdi hastalığım remisyona girdim yüzerken çokda su yuttum derideki küçük sivilceler anında kuruyor bence yarayı iyileştirmede hızlı bir fonksiyonu var deniz suyunun saygılarımla |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
|
Tarih: Prş 25 Şub 2010, 00:06 Mesaj konusu: |
|
|
deniz in aslında en önemli özelliği Güneş sayesinde bol miktarda D vitamini sentezlememiz. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
|