FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Cum 10 Eyl 2010, 08:18

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

Zeytin çekirdeği Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Alternatif Tedavi Yöntemleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rue

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Kuşadası

MesajTarih: Çrş 26 Ksm 2008, 12:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

nursima yazmış:
son durumumu sizlerlede paylaşayım dedim. zeytin çekirdği hala yutuyorum hala kanamam yok ama diğer şikayetlerimi azaltmıyor. karın ağrısı, gaz, wc ye çıkma sayısı vs.

kantaron çayını bi deneyin isterseniz
Başa dön
_
ayşe KÖSE

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ERZİNCAN

MesajTarih: Çrş 26 Ksm 2008, 17:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

nursimacım bebek kaç haftalık oldu.tahminime göre 9. aya girmiş olmalısın.zaten 32. haftadan sonra doğmasının bir sakıncası yok.yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin .azcık daha sabret.yeğenimizi sabırsızlıkla bekliyoruz.emin ol onu kucağına alınca herşeyi unutacaksın.
Başa dön
_
nursima

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
türkiye\istanbul

MesajTarih: Çrş 26 Ksm 2008, 20:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bebeğim 38 haftalık oldu. evet doğmasında bi sakınca yok. ama benim moralimi bozan şey normal doğumu nasıl yapıcam? kanamam var, makatta ağrı var, karnımda ağrı hat safhada. ıkınmak bağırsaklarıma bi zarar verirmi yırtılma gibi mesela.
Başa dön
_
ayşe KÖSE

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ERZİNCAN

MesajTarih: Çrş 26 Ksm 2008, 20:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

nursimacım bu kadar kafana takıp stres yapma.rahat olmaya çalış.insanlar dr olmayan yerlerde ve çok zor şartlarda doğum yapıyorlar.sen muhakkakki hastane ortamında ve seni sürekli takip eden bir dr tarafından doğum yaptırılacaksın.allahın izniyle rahat bir doğum yaparsın inşallah.doğuma gitmeden önce ılık bir duş seni rahatlatabilir.bol bol dua okumayıda ihmal etme sakın.
Başa dön
_
Gülhan

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ANKARA

MesajTarih: Prş 27 Ksm 2008, 00:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Nursima canım çok az kalmış Allah hayırlısıyla,sağlıkla kurtarır inşallah.Güçlü olmaya çalış.İnan doğumdan sonra karın ağrından eser kalmayacaktır.İlk doğumumda ağrısız 5 dk geçiremiyordum.Sağa,sola ne yana yatsam ağrı,hiç uyku yoktu.Doğumdan sonra dönüyorum ağrıyacak diye bekliyorum hiç ağrı yok.O zaman da epey ağırdım ve normal doğum yaptım ama senin için doğru olana doktorun karar verecektir.Bebeğinin ve senin iyi haberlerini bekliyoruz.
Başa dön
_
oya

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
türkiye/ankara

MesajTarih: Prş 27 Ksm 2008, 12:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Nursimacım çok üzüldüm geçmiş olsun inş.en kısa zamanda düzelirsin.. bir sağlıkla doğumunu yapsaydın herşey geçer eminim.
munise BULAT

Sağlık Durumu:
gastrİt

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE / BURSA

MesajTarih: Çrş 01 Nis 2009, 10:18    Mesaj konusu: geçmiş olsun Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba,
şu zeytin çekirdeği konusunda araştırma yaparken bu siteye üye oldum.
Bende basur konusunda 4 günde müthiş bir fayda gördüm. Eşim ise reflü problemini çözdü. Tesadüf mü acaba....
Direk yutmak tehlikeli deniliyor. Çok fazla yorum var konu hakkında .
kararsız kaldım. Ya mide erizmez ve bağısakta tıkanıklığa sebep oluşturursa
öğütmek de zor. nerede ve nasıl yapılacak ki.
herkese Allah'dan şifa dilerim.
dygtkm

Sağlık Durumu:
Ülseratİf kolİt

Ülke / Şehir:
ANKARA

MesajTarih: Cmt 04 Nis 2009, 15:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ben de yutmak istiyorum ama su sindirim konusu yuzunden korkuyorum........ama bi arkadasim midede kolay sindirildigini soylemisti...
Başa dön
_
nursima

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
türkiye\istanbul

MesajTarih: Pzr 29 Ksm 2009, 02:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba arkadaşlar, girmeyeli baya uzun zaman oldu ve hala zetin çekirdeği yutuyorum. kanamam doğumdan sonra hiç olmadı. ama komşuma bi dr. zeytin çekirdeği barsağa zarar vermez safra kesesinde toplanır demiş. ama kime söylediysem yaptı ve iyi geldi. allaha emanet yutuyorum işte Gülümseme
Başa dön
_
Sebnem

Sağlık Durumu:
crohn?

Ülke / Şehir:
Türkiye / İstanbul

MesajTarih: Sal 23 Şub 2010, 19:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Dr. Toros'a sorularımız başlığında yazmış olduğu yazıyı buraya kopyalamak istiyorum. Bu başlık altında Dr. Toros da belirtmiş zaten öğütülmüş olarak çok faydalı olabileceğini ancak diyerek yazıyı kopyalıyorum. Bu yazıyı yazmadan önce bu başlığı okumak aklıma gelmemişti o yüzden aslında başlık altında yazılı olan cevapların soruları da yazmış olduğum yazının içinde mevcut. Başlığı okuduğumda soruların cevabını da öğrenmiş oldum böylece.

"Dr. Toros daha iyi bilir, ben de yanlış yönlendirmek istemem ama biyoloji bilgimi kullanarak konuyla ilgili bilgi vermek istedim. Birçok memelinin (insanın da bir memeli türü olduğunu biliyoruz) sindirim sistemleri meyvelerin çekirdeklerini öğütmek üzere evrimleşmemiştir. Çekirdekler doğal yollardan bütün olarak vücudun dışına atılır (Mocca kahvesinin işlenebilir duruma gelebilmesi için Endonesya'nın kuzeybatısında yaşayan bir kedi türünün sindirim sisteminden geçmesi gerekmektedir) Dolayısıyla zeytin çekirdeğinin vücuda bir faydası olma ihtimali yoktur, hatta aksine bazı durumlarda (normalde bütün olarak dışarı atılırlar) bu çekirdekler sindirim sisteminin bir yerinde atılamadan birikerek daha sonra ameliyat gerektirebilecek sorunlara neden olabilmektedir. Ancak öğütülmüş olarak alınırsa vücuda faydalı mıdır? Faydalıysa ne kadar faydalıdır? gibi konularda bilgi sahibi değilim. Bu bilgiyi Dr. Toros daha iyi verebilir diye düşünüyorum."

Bu yazdıklarımdan sonra kısaca özetleyeyim. Bütün haliyle zeytin çekirdeği normal koşullarda vücuttan dışarı atılır. Dr. Toros'un verdiği bilgi ışığında konuşmak gerekirse de öğütülmüş haliyle antioksidan etkisi olacağından oldukça faydalıdır diyebiliriz.

Sağlıklı günler dilerim.
rt

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/İstanbul

MesajTarih: Cum 26 Şub 2010, 09:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

zeytin çekirdeğini bir zamanlar kullanmıştım. (ük olmadan önce)

bütün olarak yuttum hemde 7-11 tane arasında her kahvaltımda.. ve hirbir zaman dışkımda çekirdek görmedim. özellikle dikkat ederdim ama hiç görmedim..
Zeytin çekirdeğini bütün olarak yutan arkadaşlar acaba hiç rastladılarmı dışkılarında çekirdeğe??? cevap bu tartışma için açıklayıcı olacaktır..

Benim bildiğim mide zeytin çekirdeğini çok kolay bir şekilde eritebiliyor. ilginç ama bir hikmeti olsa gerek...

kullanan arkadaşlar cevaplarsa daha ikna edici olur sanırım...

Sevgiler saygılar
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Alternatif Tedavi Yöntemleri Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız