| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
rue
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 20 Ekm 2008 Yaş: 28 Mesajlar: 40 Ülke / Şehir: Türkiye/Kuşadası Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Çrş 26 Ksm 2008, 12:29 Mesaj konusu: |
|
|
| nursima yazmış: | | son durumumu sizlerlede paylaşayım dedim. zeytin çekirdği hala yutuyorum hala kanamam yok ama diğer şikayetlerimi azaltmıyor. karın ağrısı, gaz, wc ye çıkma sayısı vs. |
kantaron çayını bi deneyin isterseniz |
|
| Başa dön |
|
 |
ayşe KÖSE
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 08 Ksm 2007 Mesajlar: 337 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ERZİNCAN Yaş: 35 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 26 Ksm 2008, 17:16 Mesaj konusu: |
|
|
| nursimacım bebek kaç haftalık oldu.tahminime göre 9. aya girmiş olmalısın.zaten 32. haftadan sonra doğmasının bir sakıncası yok.yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin .azcık daha sabret.yeğenimizi sabırsızlıkla bekliyoruz.emin ol onu kucağına alınca herşeyi unutacaksın. |
|
| Başa dön |
|
 |
nursima
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 31 Tem 2007 Mesajlar: 74 Ülke / Şehir: türkiye\istanbul Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 26 Ksm 2008, 20:27 Mesaj konusu: |
|
|
| bebeğim 38 haftalık oldu. evet doğmasında bi sakınca yok. ama benim moralimi bozan şey normal doğumu nasıl yapıcam? kanamam var, makatta ağrı var, karnımda ağrı hat safhada. ıkınmak bağırsaklarıma bi zarar verirmi yırtılma gibi mesela. |
|
| Başa dön |
|
 |
ayşe KÖSE
Kayıt : 08 Ksm 2007 Mesajlar: 337 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ERZİNCAN Yaş: 35 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 26 Ksm 2008, 20:44 Mesaj konusu: |
|
|
| nursimacım bu kadar kafana takıp stres yapma.rahat olmaya çalış.insanlar dr olmayan yerlerde ve çok zor şartlarda doğum yapıyorlar.sen muhakkakki hastane ortamında ve seni sürekli takip eden bir dr tarafından doğum yaptırılacaksın.allahın izniyle rahat bir doğum yaparsın inşallah.doğuma gitmeden önce ılık bir duş seni rahatlatabilir.bol bol dua okumayıda ihmal etme sakın. |
|
| Başa dön |
|
 |
Gülhan
Kayıt : 30 Ekm 2007 Yaş: 29 Mesajlar: 560 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ANKARA Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Prş 27 Ksm 2008, 00:52 Mesaj konusu: |
|
|
| Nursima canım çok az kalmış Allah hayırlısıyla,sağlıkla kurtarır inşallah.Güçlü olmaya çalış.İnan doğumdan sonra karın ağrından eser kalmayacaktır.İlk doğumumda ağrısız 5 dk geçiremiyordum.Sağa,sola ne yana yatsam ağrı,hiç uyku yoktu.Doğumdan sonra dönüyorum ağrıyacak diye bekliyorum hiç ağrı yok.O zaman da epey ağırdım ve normal doğum yaptım ama senin için doğru olana doktorun karar verecektir.Bebeğinin ve senin iyi haberlerini bekliyoruz. |
|
| Başa dön |
|
 |
oya
Kayıt : 09 Ksm 2007 Mesajlar: 108 Ülke / Şehir: türkiye/ankara Yaş: 45 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Prş 27 Ksm 2008, 12:15 Mesaj konusu: |
|
|
Nursimacım çok üzüldüm geçmiş olsun inş.en kısa zamanda düzelirsin.. bir sağlıkla doğumunu yapsaydın herşey geçer eminim. _________________ Herşeye rağmen yaşamak güzeldir. |
|
| Başa dön |
|
 |
munise BULAT
Sağlık Durumu: gastrİt
Kayıt : 30 Mar 2009 Yaş: 31 Mesajlar: 2 Ülke / Şehir: TÜRKİYE / BURSA Yaş: Cinsiyet: BAYAN
|
Tarih: Çrş 01 Nis 2009, 10:18 Mesaj konusu: geçmiş olsun |
|
|
Merhaba,
şu zeytin çekirdeği konusunda araştırma yaparken bu siteye üye oldum.
Bende basur konusunda 4 günde müthiş bir fayda gördüm. Eşim ise reflü problemini çözdü. Tesadüf mü acaba....
Direk yutmak tehlikeli deniliyor. Çok fazla yorum var konu hakkında .
kararsız kaldım. Ya mide erizmez ve bağısakta tıkanıklığa sebep oluşturursa
öğütmek de zor. nerede ve nasıl yapılacak ki.
herkese Allah'dan şifa dilerim. _________________ sağlıklı günler |
|
| Başa dön |
|
 |
dygtkm
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt
Kayıt : 21 Mar 2009 Yaş: 26 Mesajlar: 42 Ülke / Şehir: ANKARA Yaş: Cinsiyet: BAYAN
|
Tarih: Cmt 04 Nis 2009, 15:35 Mesaj konusu: |
|
|
| ben de yutmak istiyorum ama su sindirim konusu yuzunden korkuyorum........ama bi arkadasim midede kolay sindirildigini soylemisti... |
|
| Başa dön |
|
 |
nursima
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 31 Tem 2007 Mesajlar: 74 Ülke / Şehir: türkiye\istanbul Yaş: 22 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Pzr 29 Ksm 2009, 02:20 Mesaj konusu: |
|
|
merhaba arkadaşlar, girmeyeli baya uzun zaman oldu ve hala zetin çekirdeği yutuyorum. kanamam doğumdan sonra hiç olmadı. ama komşuma bi dr. zeytin çekirdeği barsağa zarar vermez safra kesesinde toplanır demiş. ama kime söylediysem yaptı ve iyi geldi. allaha emanet yutuyorum işte  |
|
| Başa dön |
|
 |
Sebnem
Sağlık Durumu: crohn?
Kayıt : 10 Arl 2009 Yaş: 29 Mesajlar: 15 Ülke / Şehir: Türkiye / İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Sal 23 Şub 2010, 19:31 Mesaj konusu: |
|
|
Dr. Toros'a sorularımız başlığında yazmış olduğu yazıyı buraya kopyalamak istiyorum. Bu başlık altında Dr. Toros da belirtmiş zaten öğütülmüş olarak çok faydalı olabileceğini ancak diyerek yazıyı kopyalıyorum. Bu yazıyı yazmadan önce bu başlığı okumak aklıma gelmemişti o yüzden aslında başlık altında yazılı olan cevapların soruları da yazmış olduğum yazının içinde mevcut. Başlığı okuduğumda soruların cevabını da öğrenmiş oldum böylece.
"Dr. Toros daha iyi bilir, ben de yanlış yönlendirmek istemem ama biyoloji bilgimi kullanarak konuyla ilgili bilgi vermek istedim. Birçok memelinin (insanın da bir memeli türü olduğunu biliyoruz) sindirim sistemleri meyvelerin çekirdeklerini öğütmek üzere evrimleşmemiştir. Çekirdekler doğal yollardan bütün olarak vücudun dışına atılır (Mocca kahvesinin işlenebilir duruma gelebilmesi için Endonesya'nın kuzeybatısında yaşayan bir kedi türünün sindirim sisteminden geçmesi gerekmektedir) Dolayısıyla zeytin çekirdeğinin vücuda bir faydası olma ihtimali yoktur, hatta aksine bazı durumlarda (normalde bütün olarak dışarı atılırlar) bu çekirdekler sindirim sisteminin bir yerinde atılamadan birikerek daha sonra ameliyat gerektirebilecek sorunlara neden olabilmektedir. Ancak öğütülmüş olarak alınırsa vücuda faydalı mıdır? Faydalıysa ne kadar faydalıdır? gibi konularda bilgi sahibi değilim. Bu bilgiyi Dr. Toros daha iyi verebilir diye düşünüyorum."
Bu yazdıklarımdan sonra kısaca özetleyeyim. Bütün haliyle zeytin çekirdeği normal koşullarda vücuttan dışarı atılır. Dr. Toros'un verdiği bilgi ışığında konuşmak gerekirse de öğütülmüş haliyle antioksidan etkisi olacağından oldukça faydalıdır diyebiliriz.
Sağlıklı günler dilerim. _________________ ... |
|
| Başa dön |
|
 |
rt
Kayıt : 22 Şub 2010 Yaş: 33 Mesajlar: 10 Ülke / Şehir: Türkiye/İstanbul Yaş: Cinsiyet: BAY
|
Tarih: Cum 26 Şub 2010, 09:30 Mesaj konusu: |
|
|
zeytin çekirdeğini bir zamanlar kullanmıştım. (ük olmadan önce)
bütün olarak yuttum hemde 7-11 tane arasında her kahvaltımda.. ve hirbir zaman dışkımda çekirdek görmedim. özellikle dikkat ederdim ama hiç görmedim..
Zeytin çekirdeğini bütün olarak yutan arkadaşlar acaba hiç rastladılarmı dışkılarında çekirdeğe??? cevap bu tartışma için açıklayıcı olacaktır..
Benim bildiğim mide zeytin çekirdeğini çok kolay bir şekilde eritebiliyor. ilginç ama bir hikmeti olsa gerek...
kullanan arkadaşlar cevaplarsa daha ikna edici olur sanırım...
Sevgiler saygılar _________________ NİSAN 2009
4*2 Salofalk
1*1 Salofalk lavman |
|
| Başa dön |
|
 |
|