FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Cum 10 Eyl 2010, 06:20

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

İBH de BABA Olmaya Hazırlık ve Tedavi

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Dr. Toros ile Bağırsak Hastalıklarında Güncel Haberler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Pzr 10 Ağu 2008, 00:36    Mesaj konusu: İBH de BABA Olmaya Hazırlık ve Tedavi Alıntıyla Cevap Gönder

İBH de BABA olmaya Hazırlık ve Tedavi
İBH li baba adayları da, kullandığım ilaçlardan kısır olurmuyum? Sakat çocuğum olur mu? Endişesi içindedirler.Bu nedenle baba adaylarınıda düşünerek bir derleme hazırladık.Az da olsa bir rehber niteliğini taşıyacak ümidindeyiz.
İBH li baba olmak, anne olmaya karşın daha az problemlidir. Çünkü anne karınındaki bebek çok daha fazla miktarda ve uzun sürede, ilaca maruz kalır. Bununla birlikte bazı kolit ilaçları erkekte kısırlığa ve doğacak çocukta sakatlıklara yol açabilir.Bu ilaç tehlikesinin süresi, ilaçlar kesildikten 4 ay sonrasına kadar devam eder.
Sulfasalazin: Sperm sayısı ve canlılığını bariz şekilde azaltır ve doğacak çocukta sakatlığa neden olur.Bu nedenle çocuk isteniyorsa, 4 ay önceden bu ilaç bırakılmalı ve mesalamine geçilmelidir.
Methotrexate: Sperm sayısını azaltır. Bununla beraber sakat doğuma yol açtığı kesin değildir. Bu nedenle bu ilacın da 4 ay öncesinde bırakılması gerekir.
Azathioprin (imuran): Hayvan deneylerinde kısırlık yaptığı gösterilmekle beraber, insan çalışmaları yetersizdir. Doğacak çocukta sakatlık yapma olasılığı orta derecede yüksek olduğu gösterilmiştir. Bu ilacın da remisyondayken, 4 ay öncesi kesilmesi riskleri azaltacaktır.
Anti-TNF(remicade): Erkekte sperm sayısı ,canlılığı ve şekil bozukluğunu artırdığı gösterilmiştir. Fakat kısırlık yaptığı henüz kesin değildir.İlacı bıraktıracak kesin kanıtlar henüz yoktur.
Mesalamin (asacol,salofalk):Tüm kolit ilaçları içinde kısırlığa ve sakat doğuma yol açmayan en zararsız ilaç diyebileceğimiz bir guruptur.
Barsak.org araştırma birimi
ALIS

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
turkiye/antakya

MesajTarih: Cmt 29 Ksm 2008, 17:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sn. toros ben salofalk ve koruyucu olarak omeprol kullaniyorum ama benim salofalk in ustune etkin madde olarak mesalazin yaziyor bu mesalamin le ayni seymi. bu ilac baba olmaya hazirlanirken birakilmalimi yine 4 ay once.
ŞAFAK

Sağlık Durumu:
Ülseratİf kolİt

Ülke / Şehir:
ADANA

MesajTarih: Prş 30 Tem 2009, 15:27    Mesaj konusu: Methotrexate: Alıntıyla Cevap Gönder

SAYIN TOROS BEY bu ilacı bana doktorum ımuranın yerine verdi kolona baktıkdan sonra ve başka bir bağırsak sitesinde arkadaşlara sordum ve benden başka kullanın olmadığı öğrendim ve bitane arkadaşın kanser tedavisinde kullanıldığını söyledi ve doktoruma sordum böyle bir durummu var kanser gibi allah korun hepimizide bu rahatsızlıkdan. gülümseyerek yok öyle birşey kesinlikle dedi sitede sordum arkadaşlara kimse kullanmıyormuş dedim merak ettim hiç kullanan yokmu biz hastalarımızda kullanıyoruz dedi 50mğ flaknun 25 mğ yaptırıyorum haftada perşembe günleri kendim öyle ayarladım gününü kolona bakarken ımuran kullanmıyormusun bu kısımda iltihapvar dedi iğneyi yaptırdığım gün 1saat içerisinde bulantı oluyor ve aktifken rahatsızlık aşırı iltihap geliyor dışkı yerine şu an 1 haftadır normal e döndü ve kanama durdu wc dünde 2 veya 3 gidiyorum genel durum nasıl aceba değerlendirmisin lütfen rica ediyorum
Başa dön
_
ozel hoca

Sağlık Durumu:
ulseratif kolit

Ülke / Şehir:
turkiye istanbul

MesajTarih: Pts 01 Mar 2010, 08:14    Mesaj konusu: baba olacagim ve salofalk prednol kullandim Alıntıyla Cevap Gönder

saygideger hocalarimiz ve degerli bilgilere sahip diger arkadaslar,

bu baslik altindaki yaziyi okur okumaz endiselendim ve hemn soru yoneltmek istedim.

ben 2005 yilindan beri ulseratif kolit hastasiyim.

2009 eylulde evlendim. su an esim 5 aylik hamile dohum kontrolde hoca bebeginiz iyi diyor.

evlendigim donemde akut donemimdeydim ve prednol kullaniyordum.

sizce bir risk olusturmus mudur?
Başa dön
_
yunus

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
ankara

MesajTarih: Çrş 16 Hzr 2010, 16:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba, çocuğunuz oldu mu bilmiyorum ama ben de bu başlığı yeni gördüm ve kullandığımız ilaçların pekçoğunun çocuk sahibi olmayı düşününce kesilmesi gerektiğini yeni öğrendim. Benim iki çocuğum var ve Allah'a şükür sağlıklılar. İlkinde Salofalk, ikincisinde salazoprin ve her ikisinde de imuran kullanıyordum. Çocuklarımın sağlıklı olmasını nasip ettiği için Allah'a binlerce kez şükrediyorum. Ama tabi yine çocuk sahibi olmayı düşünürsem mutlaka ilaçları keserim. İnşallah çocuğunuz sağlıklı bir şekilde doğmuştur / doğacaktır..
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Dr. Toros ile Bağırsak Hastalıklarında Güncel Haberler Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız