| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
DenizBaransel
Sağlık Durumu: crohn forever
Kayıt : 18 Oca 2009 Mesajlar: 5 Ülke / Şehir: 06 Yaş: Cinsiyet: bay
|
Tarih: Çrş 03 Mar 2010, 21:37 Mesaj konusu: Zayıflık... |
|
|
Öncelikle boyum 1.72 ve kilom 49. 19 yaşımdayım ve erkeğim.Yani yaşıma boyuma cinsiyetime göre nerden bakarsanız bakın çok zayıfım =)
4Yıldır crohn hastasıyım ve 5 ay kadar önce ameliyat oldum.Şuan çok şükür hiçbir şikayetim yok.Yemek yiyebiliyorum iştahımda var ama kilo alamıyorum.Zaten kilo aldırcak kadar değil doyurcak kadar yiyorum.Ameliyattan önce ve sonra 48 kilo idim ve 1-2 kilo anca aldım bu zamana kadar.Hastalıktan önceleri 60 kadardım.
Ve yaz geliyor,biraz kilo alsam iyi olur diyorum fakat bir türlü alamıyorum...Spor yapıyorum ağırlık çalışıyorum.Enerjim var okula da gidip geliyorum ama kilo alamıyorum.Prakten şurup yada protein tozu flan tavsiye edenler var fakat mağlum hastalığım nedeni ile kullanıp kullanmama konusunda kararsızım...
Sizce ne yapmalıyım,bir fikir verin lütfen =( 12 kilo kadar alırsam normal kiloma kavuşmuş oluyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
EnginENGİNER
editör
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 12 Nis 2007 Yaş: 28 Mesajlar: 567 Ülke / Şehir: Türkiye / Balıkesir - İzmir Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Prş 04 Mar 2010, 09:46 Mesaj konusu: |
|
|
Direkt kilo aldırıcı etkisi olmasa da bünyeni toparlaması açısından forumda sürekli dile getirdiğimiz üzere günlük 2 gr kadar balık yağı hapı kullanabilirsin. Bunun yanında yapay ürünlerden her zaman için uzak durmakta fayda var, protein tozu yerine proteinli gıdalar tüketsen? Mesela her gün 1 yumurta yiyebilirsin. Yaz geliyor diye de 3-4 ay içerisinde 10-12 kilo almaya kalkma sakın. Genel olarak İBH hastaların kilonun azlığı bir avantajdır ancak senin beden kitle indeksine bakılırsa gerçekten de kilo almaya ihtiyacın var. Yavaş yavaş ve düzenli bir şekilde kilo almaya çalışmakta fayda var. _________________ Bilgi paylaşıldıkça büyür! (Mutluluk da öyle...)
Crohn>[Infliksimab, Azatiyoprin], Osteoporoz>[Kalsitriyol, Kalsiyum], OKB>[Sertralin HCI], Seboreik Dermatit>[Antifungal Şampuan] |
|
| Başa dön |
|
 |
bjerkely
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 08 Ekm 2008 Yaş: 28 Mesajlar: 12 Ülke / Şehir: istanbul Yaş: Cinsiyet: bay
|
Tarih: Çrş 17 Mar 2010, 02:37 Mesaj konusu: |
|
|
Seninle durumumuz benzer. Ben ÜK hastasıyım. Hastalığıma teşhis konulduğunda 57 kiloydum, boyum da 1.86. Son 5 aydır yoğun çabam sayesinde 70 kiloya ulaştım ve kilo almaya da devam ediyorum. Bunu yaparken haftada 3 gün fitness a gitmemin çok büyük faydası oldu. Buna ek olarak da her gün yaklaşık 4000 KCal almaya çalıştım. Tabi tükettiğim gıdaların içeriğinin doğal olmasına özen gösteriyorum. Bir ara kilo aldırıcı ürünleri de denedim ama kesinlikle tavsiye etmem, hem parana yazık hem de sağlığına. Bende hiçbir işe yaramadılar. Cebinde bir not defteri taşımanı tavsiye ederim. Yediğin her şeyin kalorisini buna kaydetmen ve her gün hedefi tutturmaya çalışman çok işe yarayabilir.
Fitness için de çalışma programı olarak aşağıdaki sitede anlatılan çalışma şeklini şiddetle tavsiye ederim. Bahsi geçen program özellikle zor kilo alan insanlar için planlanmış, hareketler testesteron yani büyüme hormonu salgılanmasını tetikleyerek kas büyümesine ve iştahının açılmasına katkıda bulunuyor. Yurtdışında özellikle Amerika'da çok popüler olan bu hareketler malesef ülkemizde pek bilinmiyor.
Şimdilik kolay gelsin
http://startingstrength.wikia.com/wiki/Starting_Strength_Wiki |
|
| Başa dön |
|
 |
FİGEN MERT PAKAL
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt (pankolit)
Kayıt : 19 Ksm 2007 Yaş: 30 Mesajlar: 182 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Pzr 16 May 2010, 01:23 Mesaj konusu: |
|
|
| Ben bu hastalık öncesindede zayıftım kg standart bu yaşıma kadar en fazla olduğum kg 43 baskülde fazlasını görmedim.Şuandada ishalim devam ediyor ve hemen etkileniyorum 40kg yum.umarım dahada düşmeden buna bi çare bulurlar:(Önemli olan sağlıklı olmak aslında kg o kadar önemli değil ama çevremden sürekli zayıflığımla ilgili yorumlar gelince kafama takmıyor değilim.He avantajıda şöle yaşımı göstermiyorum 5-6 yaş ufak zannediyorlar.Yani yaşım ilerledikçe bu durum dahada hoşuma gidiyor:) |
|
| Başa dön |
|
 |
Hüseyinfırat
Sağlık Durumu: total kolektomi end ilestomi
Kayıt : 01 Mar 2010 Yaş: 25 Mesajlar: 23 Ülke / Şehir: Antalya Yaş: Cinsiyet: ERKEK
|
Tarih: Pts 17 May 2010, 11:13 Mesaj konusu: |
|
|
| Herkese sağlıklı günler.hastahaneden 6 sında 31.5 kg ile çıktım ve süreklli kilo kaybediyorumşu an 27.7 kg 3 saatte bir toz mamalar ilede takviye ediyorum yemeği ama yeterli gelmiyor ne yapmalıyım hala halsizim ameliyat olalı 1 ay kadar oldu |
|
| Başa dön |
|
 |
FİGEN MERT PAKAL
Kayıt : 19 Ksm 2007 Yaş: 30 Mesajlar: 182 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Pts 17 May 2010, 11:34 Mesaj konusu: |
|
|
Hüseyinfırat merhaba;
Halsizlik hepimizde olan birşey maalesef.Bende 33-34 kilolara düşmüştüm.Ameliyat derken!!!biraz zamana ihtiyacın var ameliyatı atlatmışsın gerisi kolay merak etme:) en kısa sürede toparlanmanı diliyorum.Bende bu ara yemek yemekte zorlanıyorum.Mama tüketmek yerine çorba veya rahat yiyebileceğin besinler yok mu?Gıda alamadığımız için halsiz düşüyoruz.Yediklerimizde vücudumuzda kalmıyor:(Kendine çok dikkat et olur mu? |
|
| Başa dön |
|
 |
Hüseyinfırat
Kayıt : 01 Mar 2010 Yaş: 25 Mesajlar: 23 Ülke / Şehir: Antalya Yaş: Cinsiyet: ERKEK
|
Tarih: Pts 17 May 2010, 12:14 Mesaj konusu: |
|
|
| sanırım çok aceleci davranıyorum Figen hanım,boğazımda yaralar var katı yutamıyorum çorba içebiliyorum ama 3 saatte bir 300ml lik mamalardan iştah pek kalmıyor iyi dilekleriniz içinde çok teşekkürler Allah hepimize acil şifalar versin |
|
| Başa dön |
|
 |
FİGEN MERT PAKAL
|
Tarih: Pts 17 May 2010, 21:10 Mesaj konusu: |
|
|
| yaraların geçtikçe düzelecek hergeçen gün daha iyi olacaksın merak etme.Önce kendin için güçlü olmak zorundasınki ayağa kalkmalısın biliyorum çok zor ama sabır lütfen.Bunları yaşamak çok zor ama hepsi geçecek geride kalacak... |
|
| Başa dön |
|
 |
FİGEN MERT PAKAL
|
Tarih: Sal 01 Hzr 2010, 23:13 Mesaj konusu: |
|
|
Hüseyinfırat nasılsın?Nerelerdesin?Durumunla ilgili bilgi verirsen sevinirim.Merakta bırakma beni kendine dikkat et! _________________ Bedenimizde görülen bazı hastalıklar, ruhlarımızda saklanan hastalıkların küçük parçalarıdır...
Salofalk500 Tablet 3*3
Salofalk lavman (artık haftada 1
Sandoz 1
Ferro Sanol 1 |
|
| Başa dön |
|
 |
Hüseyinfırat
|
Tarih: Prş 10 Hzr 2010, 22:50 Mesaj konusu: |
|
|
mesajı yazdığınızda ben gene hastahaneye yatmakla uğraşıyordum,kontrole gittim kilom 25 kadar düştü doktor hayret etti bütün değerler normaldi ama yemek yiyememeye başladım nefes daralmasıda başladı yattık daha bugün çıktım akciğerlerimde koli basili çktı ama ilaç vermediler sadece nefes açıcı verdiler ateşim çıkmadığı için ve damardan mama verdiler.ameliyat konusunda sorunum yok torbayada bittter ismini takdım ama alışamadım yemek konusunda yavaş yavaş yemeye başladım çok yiyince midem bulanıyor.yeni bir felsefe buldum;
Hayat devam eder
Acı,tatlı,ekşi tuzlu
sen inadına gül hayata
Düşsede kafana uçak motoru  |
|
| Başa dön |
|
 |
FİGEN MERT PAKAL
|
Tarih: Prş 10 Hzr 2010, 23:38 Mesaj konusu: |
|
|
İyi olmana çok sevindim:) _________________ Bedenimizde görülen bazı hastalıklar, ruhlarımızda saklanan hastalıkların küçük parçalarıdır...
Salofalk500 Tablet 3*3
Salofalk lavman (artık haftada 1
Sandoz 1
Ferro Sanol 1 |
|
| Başa dön |
|
 |
|