FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 11:02

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

İbh ve Diyet

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> İbh ve 'bir konu'
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ışık

Sağlık Durumu:
tanımsız

MesajTarih: Cum 15 Şub 2008, 12:37    Mesaj konusu: İbh ve Diyet Alıntıyla Cevap Gönder

galiba bizim gibi bu tür hastalığı olanların kişiye özel bir diyetleri yok.
bu siteyi keşfetmeden önce crohn hastası (ve geçici kolostomili) amerikalı bir genç çocuğun blog sayfasını bulmuştum.
doktorları beyaz ekmek, az z.yağlı makarna ve pirinç pilavını bol bol tüketmesini önermişler. "kahvaltıya koca bir somun ekmeği yiyerek başlıyorum. böylelikle çok rahat ettim" diye yazmıştı. sonradan ben de aynısını uyguladım. beyaz ekmek, zeytinyağlı+ beyaz peynirli makarna ve pirinç pilavı yediğimde hiç rahatsızlık yaşamıyorum. içim rahat tüketiyorum. diğer bir forumda da muz'un konusu geçmişti;ben de hergün 1 adet muz yiyorum.
alkolü tamamiyle bıraktım. reçel gibi şekerli ve ayrıca içerisinde E'leri olan hazır gıdaları asla tüketmiyorum. bitter de dahil çikolatanın her türü berbat şekilde rahatsızlık verici oluyor. laktozsuz'u da olsa süt içemiyorum.
şu eti-crax ve sakız leblebisini de biraz beyaz peynir ve az miktar domatesle birlikte sabahları kahvaltıda ayrıca bulunduruyorum. zeytin de rahatsızlık yapmıyor. yanı sıra zeytin çok da faydalı karaciğerimiz için.
hepimize sağlıklı günler dilerim.
Başa dön
_
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Cum 15 Şub 2008, 23:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ışık yazmış:
galiba bizim gibi bu tür hastalığı olanların kişiye özel bir diyetleri yok.
b. beyaz ekmek, zeytinyağlı+ beyaz peynirli makarna ve pirinç pilavı yediğimde hiç rahatsızlık yaşamıyorum. içim rahat tüketiyorum. diğer bir forumda da muz'un konusu geçmişti;ben de hergün 1 adet muz yiyorum.
alkolü tamamiyle bıraktım. reçel gibi şekerli ve ayrıca içerisinde E'leri olan hazır gıdaları asla tüketmiyorum. bitter de dahil çikolatanın her türü berbat şekilde rahatsızlık verici oluyor. laktozsuz'u da olsa süt içemiyorum.
şu eti-crax ve sakız leblebisini de biraz beyaz peynir ve az miktar domatesle birlikte sabahları kahvaltıda ayrıca bulunduruyorum. zeytin de rahatsızlık yapmıyor. yanı sıra zeytin çok da faydalı karaciğerimiz için.
hepimize sağlıklı günler dilerim.

Sayın ışık crohn da kişiye özel diyet yok demişsiniz ama siz kendinize özel diyeti oluşturmuşsunuz.
Gelelim diyetteki hatalarınıza
1- beyaz ekmek faydalı fakat öğün başına iki ince dilimi geçmemeli zira göbekte oluşacak her bir yağ hücresi iltahap yapıcı maddeler salgılayacaktır.
2-Muz miktarınız uygun
3-alkolü bırakmanız uygun
4-Şekerli gıdaları bırakmanız çok olumlu.
5- Bitter çikolata anti oksidan kakao için öneriliyor .Bununyerine hergün bir bardak taze sıkılmış nar veya havuç yazın üzüm suyuda içebilirsiniz.
6-Zeytin e gelince özellikle yeşil zeytin daha faydalı.
7-Beyaz peynir seçiminiz doğru.
8- pişmiş sebzelerdende dokunmayanı bulmanız , ayrıca protein açısından rafadan yumurta da denemeniz faydalı olacaktır.
ışık

Sağlık Durumu:
tanımsız

MesajTarih: Cmt 16 Şub 2008, 12:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu diyet listesinin büyük bölümünü bu siteden edindiğim bilgiler doğrultusunda oluşturdum.
"her damla yağ, iltihap olarak döner" cümleniz aklımdan çıkmıyor. bu nedenle 2 kg. kadar da zayıfladım.
ekmek konusunda haklısınız. bunu da, yemeklerde kullandığım yağ miktarını azaltarak, tükettiğim fazla ekmeğin kalorisi ile dengelemye çalışıyorum.

rafadan yumurta ve yeşil zeytin tavsiyenize sevindim. öneriler için teşekkür ederim sn.dr. toros.

dipnot: önceki yazımda bir ifade yanlışlığı olduğunu cevap yazınızı okuduktan sonra farkettim. haklısınz. "herkes için geçerli, genelleme bir diyet yoktur" şeklinde olması gerekiyordu.

sağlıklı günler dilerim.
Başa dön
_
MANOLYA

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
KOCAELİ/TÜRKİYE

MesajTarih: Sal 25 May 2010, 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

dr. ların bu konuda çok farklı düşünceleri var ilk dr um bana çiğ sebze meyve süt süt ürünleri baharatlar falan yasak demişti
ikincisi ise bak dene ne dokunuyosa yeme dedi yani herhangi bir diyet vermedi bana bıraktı
bakalım üçüncüsü ne dicek (aslında bu 4. oluyo ama biri tayin oldu onu saymıyorum)

ya aslında günde 1 veya 2 günde bir yemek yiyorum oda genelde çorba oluyo çok fark yaratmıyo yani Gülümseme
redoxon
Başa dön
_
bleda

Sağlık Durumu:
uk

Ülke / Şehir:
Ankara

MesajTarih: Çrş 26 May 2010, 01:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

UK ve crohn icin yurt disinda yaygin bir diyet ise
http://www.scdiet.org/1about/default.html

Dietin detaylarini anlatan asagidaki kitaba, kolon rahatsizligi (ibh ibs vb) olan okurlarin yaptigi 250 kadar yorum da olumlu.(customer reviews)
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=tr&ie=UTF-8&sl=en&tl=tr&u=http://www.amazon.com/Breaking-Vicious-Cycle-Intestinal-Through/product-reviews/0969276818/ref%3Dpr_all_summary_cm_cr_acr_txt/188-2443327-4829312%3Fie%3DUTF8%26showViewpoints%3D1&prev=_t&rurl=translate.google.com.tr&usg=ALkJrhjm1WGtq7mHLnU3IMbCFNcAnpSq6A

Webde pek cok yabanci grup ve forumda bu dieti uygulamakta ve geneli memnunlar..

Diyetteki yasakli yiyecek listesi:
http://pecanbread.com/p/legal_illegal_a-c.htm

Bleda. UK-Spesifik karbonhidrat diyeti
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> İbh ve 'bir konu' Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız