FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 10:38

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

03.03.2008 Garrard'ın Crohn Hastalığı ile Savaşı

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Dünya'dan İnsanlar ve İbh Hikayeleri - Yeni!
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Mustafa_Mavi

Sağlık Durumu:
mide hastaligi reflu

Ülke / Şehir:
ABD/Indianapolis

MesajTarih: Pts 03 Mar 2008, 13:01    Mesaj konusu: 03.03.2008 Garrard'ın Crohn Hastalığı ile Savaşı Alıntıyla Cevap Gönder

Rüyaların Sahası:
Jacsonville Takımı Futbol Oyuncusunun
Crohn Hastalığı ile Savaşı

"İlk kez yeşil sahaların o tatlı kokusunu hissettiğim de 6 yaşındaydım" diyor David Douglas Garrard. O günden bugüne 21 yıl geçmiş. Futbola ve yeşil sahalara olan bu büyük tutkusu sonucu, David Douglas Garrard American Futbol liginin çok başarılı bir oyuncusu olmuştur.

Bu başarılı hayat, onun için çok güzel bir rüya idi taa ki 2004 yılında karnında oluşan bir ağrıya kadar.

David Douglas Garrard diyor ki;

"Gelip geçici küçük bir karın ağrısı olduğu için o kadar önemsemedim ve takımım la çalışmaya başlamadan önce doktor kontrolünden geçeceğim için umursamadım." Takımın doktoru bana bir mide hastalıkları uzmanı önerdi ve ona gittim. Birçok testler ve kolonoskopi sonucu, teşhis crohn hastalığı idi.

Garrard ekliyor;

"Crohn hastalığını hayatımda hiç duymamıştım. Fakat ne kadar zor olabilirdiki birkaç ilaç alırım ve geçer gider diye düşünüyordum."

Hastalığını öğrendikten sonra Garrard ameliyati hiç düşünmemiş.

Garrard diyor ki;

"Futbol sezonu başlayacağı için ameliyat söz konusu bile değildi. Çünkü benim sahalara geri dönüşüm çok uzun sürebilirdi ve ben ameliyat için hazır değildim. Bu yüzden her türlü ilaç tedavisine olur verdim.”

Prednisone ve Canasa ilaçlarını kullandığı halde Garrard hala crohn hastalığının belirtilerinden şikayetçi idi. Bunun üzerine hastaneye yattı ve burada Remicade infüzyonu uygulandı. Hastaneden çıktıktan sonra bir diyetisyenle çalışmaya başlayarak, yediklerini dikkat etmeye başladı. Remicade onun üzerinde biraz olumlu etki yapmasına rağmen, hala yeterli sayılmazdı.

Garrard haftalarca hastane de yatmaya başladı.

Garrard diyor ki;

"Hastaneye gitmek zorunda kaldığım gün şikâyetlerim çok kötü idi. Gece gündüz kusuyordum ve bütün vücudum da kramplar oluşuyordu. Bunun üzerine, karım beni acil servise kaldırdı. İyileşmekten başka bir şey düşünemiyordum."

O acil serviste uygun müdaheleyi alacağını düşünüyordu. Ama maalesef durum böyle değildi.

Garrard diyor ki;

"Hastaneye vardığımız da beni uzun süre beklettiler ve bir çok form doldurmamı istediler. Fakat ben kıpırdayamıyordum. Acil bir şekilde ağrı kesiciye ihtiyacım vardı."

Bu uzun bekleyiş sonucu Garrard 20 kilo kaybetti.

Garrard diyor ki;

"İnancımı hiç yitirmedim. Doktorlara çok güveniyordum. Beni tedavi edeceklerdi ve kısa bir süre içinde yeşil sahalara dönecektim."

Acil servis ziyeretinden bir süre sonra Garrard ameliyat olmaya kara verdi ve doktorlar 20 cm kadar bağırsağını aldı. Ve bundan 4 gün sonra hastaneden taburcu oldu.

Ameliyattan sonra ki iyileşme dönemini kısaltmak için o elinden gelen her şeyi yaptı. Bunun üzerine onun iyileşme dönemi 5 hafta kadar sürdü.

Garrard diyor ki;

"Doktorlar iyileşme sürecinin 6 veya 8 hafta süreceğini söylediler ama ben kararlıydım çabuk bir şekilde iyileşecektim ve sonuçta benim iyileşme dönemim 5 hafta sürdü ve barsaklarımda crohn hastalığından iz yoktu"

Crohn hastalığı nedeniyle kaybettiği kiloları geri almak tek amacıydı.

Garrard diyor ki;

"Hiç bu kadar düşük kiloda futbol oynamamıştım. Bu yüzden önüme ne gelirse yemeye başladım ve ideal kiloma ulaştıktan sonra bunu korumaya devam ettim."

Rutin kolonoskopi esnasında Garrard'ın doktoru crohn hastalığının izlerine rastladı. Bunu üzerine doktoru Garrard'a Remicade verdi. Garrard halen bu ilacı kullanmakta ve yapılan baska bir kolonoskopi de crohn hastalığının hiçbir izine rastlanmadı ve Garrard bundan sonra kendi sağlıklı haline döndü.

Sahaların Lideri Garrard

Bu başarılı mücadelesi sonucu Garrard crohn hastalığına yakalanmış herkese bütün tedavi yöntemlerini, dikkatli bir şekilde düşünmelerini öneriyor.

Garrard diyor ki;

"Eğer doktorunuz ameliyatı öneriyorsa bunu dikkate alın. Bu hayatınız da büyük bir değişiklik yapabilir."

O crohn hastalığına yakalanmış bir arkadaşına da aynı şeyi öneriyor. Arkadaşı 90 kilodan 67 kiloya düşmüş. Eğer onun doktoru ameliyatın gerektiğini düşünürse ve yasam kalitesini arttıracağını hissederse ameliyatı gerçekleştirecek.

Garrard diyor ki;

"Arkadaşımı motive ediyorum böylece o onun için gerekli en iyi tedaviyi almasını sağlıyorum. Pozitif düşünmeyi korumak çok önemli ve bu alışkanlık crohn hastalığı ile savaşırken bana çok yardımcı oldu."

Garrard'ın annesi 1994 yılında göğüs kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Bundan önce onun annesi onu dine yöneltti.

Garrard diyor ki;

"Hayatımı düzene sokmaya çalıştım. Her zaman doğruyu yapmaya çalışıyordum. Annem hasta iken oda böyle yapıyordu. Onun hastalığı beni ve ailemi çok etkiledi. Fakat onun davranışları bize büyük bir inanç verdi."

İki yıl önce babası hayatını kaybetti. Babası sigara ve içki yüzünden akciğer kanserine yakalandı.

Garrard diyor ki;

"O'nu engellemek için her şeyi yapardım ama o beni hiç dinlemedi."

Baba ve annesinin ölümünden sonra Garrard bir çok hastaneye kanser araştırmaları için yardımda bulundu.

Garrard diyor ki;

"Etrafımdaki insanlar bana hep destek oldu. Ailem, arkadaşlarım, takım arkadaşlarım ve koçum hepsi bu hastalık sırasında moral destek verdi. Bu insanların benim için üzülmelerine hiç katlanamadım."

Garrard karısını 25 yaşındayken buldu ve o her zaman Garrard'ın destekçisi oldu. Halen Jacksonville, Florida da yaşıyorlar.

Bu hastalık arkamda bir ağrı diyor Garrard şakayla karışık moralini hiç kaybetmeden.

Kazanmak için Oyna

Halkı bu hastalık konusunda eğitmek Garrard'ın öncelikli düşüncesi.

Garrard diyor ki;

"İnsanlar bu hastalığa yakalandıklarının farkında değiller, ama ben onlara, benim belirtilerimi söylediğim de bazıları, "ben de de böyle şikayetler var” diyorlar. İnsanlar halen bazı şeyleri konuşmaktan kaçınıyorlar. Çünkü onun ayıp olduğuna inanıyorlar."

O çok başarılı bir şekilde vücuduna bakıyor. Koç'u onun 4 kilo kaybetmesini istedi ve o simdi 108 kilo. Üniversitedeyken durum böyle değil di çok abur cubur yediği için çok kilolu idi.

O şimdi sağlıklı bir şekilde yemek yiyor ve abur cuburdan kaçınıyor.

Garrard diyor ki;

"Tavuk kızartmayı çok severdim ama cok uzun süredir yemiyorum. Diyetime sadık kalmak çok zor. Balıktan İtalyan mutfağına kadar, yemekleri çok severdim."

Garrard diyor ki;

"Benim amacım crohn hastalığının yeniden vuku bulmasını önlemek. Bu yüzden yediğime dikkat ediyorum, doktorumu dinliyorum ve ilacımı süresi içinde aliyorum. Ben iyi bir koca ve çocugum olduğundan da iyi bir baba olmak istiyorum."

Tarih: 02 Aralık 2005
Yazar: Annette Racond

Yazar New York da yaşıyor ve onun çalışmaları The New York Times, Business Week ve Travel & Leisure dergi ve gazetelerinde yayınlanıyor.

kaynak: www.ccfa.org

ufuk

Sağlık Durumu:
crohn hastası / seronegatif artrit

Ülke / Şehir:
ankara

MesajTarih: Cum 07 Mar 2008, 13:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu garrad arkadaş ameliyattan sonra cok kılo kaybettıgını soyluyor.ve kılo almak ıcın cok yedım dıyor.yanlız ben bısey duymustum.crohn hastalarının kılo alması cok zor dıyo.bı de ishal durumu oldugundan yedıklerımız tam sındırelemeden yararlı hale gelmeden atılıyor.bende kılo almak ıstıyorum ama olmuyor.acaba ne yemış yaa
ışık

Sağlık Durumu:
tanımsız

MesajTarih: Cum 07 Mar 2008, 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

barsak hastalıklarının çevresel seyri neredeyse birbirinin aynısı gibi..
benim de, hastalığımın ilk devrelerinde yaşadığım belirtiler benzer.
hastalığımdan habersiz olduğum ilk devrelerde, belirli sürede bitirmem gereken bir çalışma yapıyordum ve karnımda sık sık kramplar oluyordu. yazılarımın pekçoğunun taslağını, wc. de otururken yaptığım geceler öylesine çoktu ki.. yatağımda kaldığım süre neredeyse hiç yoktu..uykusuzluktan bitkin durumdaydım. ve neredeyse; kusma, titreme ve yüksek ateş şikayetleriyle acil servislerde çare aramaktan utanır duruma gelmiştim. "şikayetlerim inandırıcı olmaktan çıkmaya başladı artık" diye düşünür hale gelmiştim.
yalnız, garrad'ın aksine bende kilo kaybı hiç olmamıştı.aynı kiloyu korudum (ameliyattan sonraki devrede çok zayıflamıştım). ancak karnım çok büyümüştü. işin tuhaf yanı; bu karınıındaki garip şişkinlik bile beni hala endişelendirmiyordu. daha sonra sol over kisti teşhisi ve ameliyatı ile, devamında gelişen olaylarda crohn olduğum (yine de kesin değil) belirlendi.
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Çrş 12 Mar 2008, 02:20    Mesaj konusu: Re: 03.03.2008 Garrard'ın Crohn Hastalığı ile Savaşı Alıntıyla Cevap Gönder

Pozitif düşünmemiz, her türlü olumsuz düşünceden uzaklaşmamız ve kendimizi yaşamdan soyutlamadan devam etmemiz gerektiğine örnek olabilecek bir yaklaşım;

Alıntı:
Garrard diyor ki;

"İnancımı hiç yitirmedim. Doktorlara çok güveniyordum. Beni tedavi edeceklerdi ve kısa bir süre içinde yeşil sahalara dönecektim."

Tedavi sürecimizde sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz takdirde hızlı bir iyileşme dönemi yakalayabileceğimizin mucize olmadığına güzel bir örnek;

Alıntı:
Ameliyattan sonra ki iyileşme dönemini kısaltmak için o elinden gelen her şeyi yaptı. Bunun üzerine onun iyileşme dönemi 5 hafta kadar sürdü.

Garrard diyor ki;

"Doktorlar iyileşme sürecinin 6 veya 8 hafta süreceğini söylediler ama ben kararlıydım çabuk bir şekilde iyileşecektim ve sonuçta benim iyileşme dönemim 5 hafta sürdü ve barsaklarımda crohn hastalığından iz yoktu"

Yine pozitif düşünceye güzel bir örnek. Ancak bu sefer ihtiyacı olan arkadaşlarımızada aynı hassasiyetle yaklaşmamız gerektiğinide vurgulayan bir örnek;

Alıntı:
Garrard diyor ki;

"Arkadaşımı motive ediyorum böylece o onun için gerekli en iyi tedaviyi almasını sağlıyorum. Pozitif düşünmeyi korumak çok önemli ve bu alışkanlık crohn hastalığı ile savaşırken bana çok yardımcı oldu."

Hoş olmayan ama yaşamımızda düzenlemeler yapmadan yaşamaya devam edersek, sonunda kendimize yazık edeceğimiz ve sevdiklerimizi üzeceğimizi vurgulayan bir örnek;

Alıntı:
İki yıl önce babası hayatını kaybetti. Babası sigara ve içki yüzünden akciğer kanserine yakalandı.

Garrard diyor ki;

"O'nu engellemek için her şeyi yapardım ama o beni hiç dinlemedi."

VEFALI OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ, DAYANIŞMANIN ÖNEMİNİ, EĞİTİM VE ORGANİZASYONLARIN GEREKLİLİĞİNİ VURGULAYAN ÖRNEK YAKLAŞIMLAR.

İHTİYACIMIZ OLDUĞUNDA BEKLENTİ İÇİNDE OLDUĞUMUZ HERŞEYİ BEKLENTİLERİMİZİ GİDERDİĞİMİZDE HATTA BEKLENTİLERİMİZİ GİDERİRKEN BAŞKA İNSANLAR İÇİN SAĞLAMAYA ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİN ÖNEMİNİ VURGULAYAN YAKLAŞIMLAR;

Alıntı:
Baba ve annesinin ölümünden sonra Garrard bir çok hastaneye kanser araştırmaları için yardımda bulundu.

Garrard diyor ki;

"Etrafımdaki insanlar bana hep destek oldu. Ailem, arkadaşlarım, takım arkadaşlarım ve koçum hepsi bu hastalık sırasında moral destek verdi. Bu insanların benim için üzülmelerine hiç katlanamadım."

Garrard karısını 25 yaşındayken buldu ve o her zaman Garrard'ın destekçisi oldu. Halen Jacksonville, Florida da yaşıyorlar.

Halkı bu hastalık konusunda eğitmek Garrard'ın öncelikli düşüncesi.

Garrard diyor ki;

"İnsanlar bu hastalığa yakalandıklarının farkında değiller, ama ben onlara, benim belirtilerimi söylediğim de bazıları, "ben de de böyle şikayetler var” diyorlar. İnsanlar halen bazı şeyleri konuşmaktan kaçınıyorlar. Çünkü onun ayıp olduğuna inanıyorlar."

KİM NE DERSE DESİN, DİYETİN ÖNEMİ ORTADA;

Alıntı:
O çok başarılı bir şekilde vücuduna bakıyor. Koç'u onun 4 kilo kaybetmesini istedi ve o simdi 108 kilo. Üniversitedeyken durum böyle değil di çok abur cubur yediği için çok kilolu idi.

O şimdi sağlıklı bir şekilde yemek yiyor ve abur cuburdan kaçınıyor.

Garrard diyor ki;

"Tavuk kızartmayı çok severdim ama cok uzun süredir yemiyorum. Diyetime sadık kalmak çok zor. Balıktan İtalyan mutfağına kadar, yemekleri çok severdim."

Hastalıklarımızın hayatımızın sadece bir parçası olduğunu unutmamamız gerektiğini vurgulayan bir yaklaşım;

Alıntı:
Garrard diyor ki;

"Benim amacım crohn hastalığının yeniden vuku bulmasını önlemek. Bu yüzden yediğime dikkat ediyorum, doktorumu dinliyorum ve ilacımı süresi içinde aliyorum. Ben iyi bir koca ve çocugum olduğundan da iyi bir baba olmak istiyorum."

Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg.
Başa dön
_
bjerkely

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Cum 04 Hzr 2010, 23:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Twitter dan takip ettiğim kadarıyla David Garrard'ın keyfi yerinde görünüyor, aynı benim gibi Gülümseme

http://twitter.com/davidgarrard9
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Dünya'dan İnsanlar ve İbh Hikayeleri - Yeni! Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız