Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 10:59
|
|
BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org
Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Mr_Bloom
Sağlık Durumu: Ü.k.remisyon
Kayıt : 20 Ksm 2007 Mesajlar: 205 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Prş 12 Hzr 2008, 19:41 Mesaj konusu: Kiraz |
|
|
Yaz geldi manavlara kiraz da düştü. En sevdiğim meyvelerden birisidir. Küçükken bahçeliklere dalar yiyebildiğimiz kadar yerdik.
Kiraz BİZ İBHlilere nasıl geliyor acaba. Yedikten sonra sindirimde problem yaşıyor muyuz? Bol şekerli olması olumsuz bir etki eder mi?
Ben herhangi bir olumsuzluğuyla karşılamşadım. Ayrıca:
KİRAZ: A, C ve B vitaminleri ile potasyum, magnezyum, sodyum, kireç, çinko ve demir mineralleri bulunan kiraz, sulu ve şekerli bir meyvedir.
Kirazın Faydaları: Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. İdrar söktürücüdür. Kabızlığa iyi gelir. İshali ise keser. Böbreklerin etkili bir şekilde çalışmasına yardım eder. Böbreklerde kum ve taşların oluşumunu önler. Böbrek kumu ve taşı varsa döker. Kanı temizler ve sivilce gibi cilt sorunlarını önler. Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Damar sertliğine, romatizma, gut hastalığı ve dizanteriye iyi gelir. Sinirleri kuvvetlendirir. Ayrıca kirazın bir diğer özelliği de çok iyi bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olmasıdır. _________________ "Evrende, hatta evrenin dışında mutlak olarak iyi diye adlandırılabilecek tek bir şey vardır: O da iyi niyettir." Immanuel Kant |
|
| Başa dön |
|
 |
ışık
Sağlık Durumu: tanımsız
|
Tarih: Cum 13 Hzr 2008, 10:27 Mesaj konusu: |
|
|
bilgiler için teşekkürler.
ayrıca; müzik sevdiğinizi hatırlıyor gibiyim bazı yazılarınızdan.
bu da farklı bir hediye olsun bu kiraz mevsiminde:Kiraz Zamanı
(her kiraz mevsiminde bu şarkıyı tekrar hatırlarım. şarkının orijinalini Yves Montand'ın sesinden bulup gönderecektim ama yokmuş, bulamadım. |
|
| Başa dön |
|
 |
ışık
Sağlık Durumu: tanımsız
|
Tarih: Cum 13 Hzr 2008, 11:28 Mesaj konusu: |
|
|
| Mr_Bloom yazmış: | | Bu güzel hediye için teşekkür ederim Işık Hanım. |
zevkli izlenimler dilerim Mr_Bloom :)
(yazımın tümünü göremeyince "başına bir iş mi geldi; rahatsızlık mı geçirdi acaba" diye düşünmüştüm :)
ilgili diğer alt bölümünü selim bey 'Sinema, müzik, tiyatro ve televizyon' forumuna taşımış.
teşekkürler ve size de zevkli izlenimler selim bey.) |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
Sağlık Durumu: ük
Kayıt : 23 Mar 2007 Mesajlar: 757 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 42 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cum 13 Hzr 2008, 14:02 Mesaj konusu: |
|
|
Mr bloom kiraz gerçekten faydalı özellikle remisyon döneminde korkusuzca yenebilir ama dozu kaçırmamak gerekir geleneksel doz bir avuç/gün dür. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
EMRE TUFAN
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt remİsyon
Kayıt : 08 Oca 2008 Yaş: 29 Mesajlar: 195 Ülke / Şehir: KUŞADASI Yaş: Cinsiyet: BAY
|
Tarih: Cum 13 Hzr 2008, 18:12 Mesaj konusu: |
|
|
benim avucum büyük ben şanslıyım. aç karnına ve soğuk yediğim zaman biraz dokunuyor. remisyonda olduğum için şanslıyım.. _________________ salofalk 500 3*2, lavman 1*1,ALASKA omega 3 balık yağı 1000 mg |
|
| Başa dön |
|
 |
EnginENGİNER
editör
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 12 Nis 2007 Yaş: 28 Mesajlar: 567 Ülke / Şehir: Türkiye / Balıkesir - İzmir Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pzr 15 Hzr 2008, 19:02 Mesaj konusu: |
|
|
Eskilerin bir deyişi vardır. Kiraz demiş ki: "arkamdan dut gelmeseydi, herkesi sapıma çevirirdim"
Bu sözden de anlaşılacağı üzere, tadına karşı koyamayıp fazla kiraz tüketmek barsaklara dokunabilir. Kiraz benim de sevdiğim meyvelerden birisi, o yüzden uygun miktarda tüketmeye özen gösteriyorum. _________________ Bilgi paylaşıldıkça büyür! (Mutluluk da öyle...)
Crohn>[Infliksimab, Azatiyoprin], Osteoporoz>[Kalsitriyol, Kalsiyum], OKB>[Sertralin HCI], Seboreik Dermatit>[Antifungal Şampuan] |
|
| Başa dön |
|
 |
FİGEN MERT PAKAL
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt (pankolit)
Kayıt : 19 Ksm 2007 Yaş: 30 Mesajlar: 182 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Pzr 06 Hzr 2010, 19:40 Mesaj konusu: |
|
|
Biraz önce kiraz yedim sonra bi yorumlara bakim dedim..bu sayfayı ilk defa okudum ve tebessüm etmemi sağladınız teşekkürler.Özellikle Emre...
Valla ben bu konuda şanslı değilim 40kg olduğumu düşünürsen:)Bu ara ne yesem tereddütle yaklaşıyorum acaba diye diye Şuan aktif olduğuma göre dozunu kaçırmamam gerekiyor... _________________ Bedenimizde görülen bazı hastalıklar, ruhlarımızda saklanan hastalıkların küçük parçalarıdır...
Salofalk500 Tablet 3*3
Salofalk lavman (artık haftada 1
Sandoz 1
Ferro Sanol 1 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|