Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 10:27
|
|
BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org
Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
wisher
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 21 Tem 2007 Yaş: 29 Mesajlar: 82 Ülke / Şehir: Türkiye / Manisa Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cmt 02 Oca 2010, 22:09 Mesaj konusu: Salep |
|
|
"Salep ishal ve öksürüğe birebir
Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden olan salep, kronik ishal kesici özelliği bulunuyor. Salep, ayrıca soğuk algınlığına ve öksürüğe de şifa. Prof. Dr. Utku Çopur, soğuk kış günlerinde tüketilen ve yüzyıllardır kullanılan bir içecek olan salebin, Türkiye`nin çeşitli bölgeler...
Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden olan salep, kronik ishal kesici özelliği bulunuyor. Salep, ayrıca soğuk algınlığına ve öksürüğe de şifa. Prof. Dr. Utku Çopur, soğuk kış günlerinde tüketilen ve yüzyıllardır kullanılan bir içecek olan salebin, Türkiye`nin çeşitli bölgelerinde doğal olarak yetişen bazı orkidelerin yumrularından elde edildiğini belirtti. Salebin, soğuk günlerde vücudu sıcak tutan, soğuk algınlığına karşı direnç veren, özellikle sütle hazırlandığında besleyici, geleneksel bir içecek olduğunu ifade eden Çopur, salebin kronik ishali kesici etkisinin bulunduğunu vurguladı. Prof. Dr. Çopur, 1 kilogram kuru salep elde edebilmek için ortalama 2 bin 600 civarında orkideye ihtiyaç olduğuna söyledi. Çopur, `Salebin bağırsak rahatsızlıklarına, soğuk algınlıklarına ve öksürüğe karşı etkileri halk arasında çok eski dönemlerden beri bilinmekte ve bu içecek yaygın olarak kullanılmaktadır. Türklerin saleple tanışması çok eski dönemlere rastlamaktadır` dedi."
Bu yazıyı paylaşma sebebim ben salebi çok seviyorum ama dokunur diye içmeye korkuyorum.Çünkü içinde süt var.Hazır salepten bahsediyorum.Ne dersiniz?Salep zararlı mıdır bizim için?Bu yazıda kronik ishale ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği yazıyor... _________________ Herkese sağlıklı günler... |
|
| Başa dön |
|
 |
EnginENGİNER
editör
Kayıt : 12 Nis 2007 Yaş: 28 Mesajlar: 567 Ülke / Şehir: Türkiye / Balıkesir - İzmir Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pzr 03 Oca 2010, 04:57 Mesaj konusu: |
|
|
Aslına bakarsanız nereden başlasam bilemedim. Öncelikle süt ile birlikte yapılan salep elbette süt şekerine karşı hassasiyet gösteren bünyeler için sakıncalıdır. Yani içine salep katıldığı için bu olumsuz etki yoğurt mayalandığında olduğu gibi ortadan kalkmamaktadır.
Salep'i bir çok yerde su ile hazırlarlar. Ancak dışarıda içtiğiniz hazır salep'in aslında gerçek saleple pek ilgisi yoktur. Çünkü orkide pahalı bir bitkidir ve yazıda da bahsedildiği üzere, 1 kg kuru salep elde edebilmek için ortalama 2 bin 600 civarında orkideye ihtiyaç olmaktaymış. Bildiğim kadarıyla bunun da bedeli oldukça yüksek bir rakam, yanıltıcı olmamak için bedel vermiyorum ancak bir kaç bin liradan bahsediyorum. Piyasada bulunan salepler suyunun suyunun suyu denilebilecek düzeyde ve içerisine bir çok katkı maddesi girmiştir. [şeker, az yağlı süt tozu(%15), mısır nişastası, kıvam artırıcı (guargum, ksantangum), doğala özdeş aromalar.]
Forumlarda dolaşırken rastladığım yorumlardan bir derleme yaptım ve paylaşmak isterim.
"Market ürünlerinden hiç birinin muhteviyatında salep otuna dair bir şeye rastlamadım. Şimdiki salepler nişasta ve süt tozundan mamul sütten yapılır, içine sanayi ürünü beyaz şeker katarlar, üstüne de tarçın aromalı talaş tozu serperler, hele bir de pakette hazır salep alır da yaparsanız demeyin keyfinize." _________________ Bilgi paylaşıldıkça büyür! (Mutluluk da öyle...)
Crohn>[Infliksimab, Azatiyoprin], Osteoporoz>[Kalsitriyol, Kalsiyum], OKB>[Sertralin HCI], Seboreik Dermatit>[Antifungal Şampuan] |
|
| Başa dön |
|
 |
sema0677
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt
Kayıt : 08 Mar 2008 Mesajlar: 3 Ülke / Şehir: ANKARA Yaş: 30 Cinsiyet: BAYAN
|
Tarih: Cmt 09 Oca 2010, 12:12 Mesaj konusu: salep |
|
|
sayın wisher
salep ishale iyi geliyor demişsiniz ama ben bunu tam tersi biliyordum
sütle tükettiğimizde yan etkisi olmazmı acaba
bilgilendiriseniz sevinirim
sağlıklı günler |
|
| Başa dön |
|
 |
cansu1981
Kayıt : 01 Oca 2010 Yaş: 29 Mesajlar: 12 Ülke / Şehir: kırklareli Yaş: Cinsiyet: bay
|
Tarih: Cmt 09 Oca 2010, 13:02 Mesaj konusu: |
|
|
| mrb arkadaşlar salep banada dokunuyo,yiyicek ve içecekler her insanda farklı oluyo bazısına dokunurken bazısına iyi geliyor bunu anlamanın tek yolu denemekten geçiyo byyy |
|
| Başa dön |
|
 |
EnginENGİNER
editör
Kayıt : 12 Nis 2007 Yaş: 28 Mesajlar: 567 Ülke / Şehir: Türkiye / Balıkesir - İzmir Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pzr 10 Oca 2010, 04:38 Mesaj konusu: Re: salep |
|
|
| sema0677 yazmış: | sayın wisher
salep ishale iyi geliyor demişsiniz ama ben bunu tam tersi biliyordum
sütle tükettiğimizde yan etkisi olmazmı acaba
bilgilendiriseniz sevinirim
sağlıklı günler | Sn Sema yazdığım yorumu okudunuz mu acaba.. _________________ Bilgi paylaşıldıkça büyür! (Mutluluk da öyle...)
Crohn>[Infliksimab, Azatiyoprin], Osteoporoz>[Kalsitriyol, Kalsiyum], OKB>[Sertralin HCI], Seboreik Dermatit>[Antifungal Şampuan] |
|
| Başa dön |
|
 |
asya
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 27 May 2010 Mesajlar: 2 Ülke / Şehir: Türkiye / Ankara Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Pts 07 Hzr 2010, 15:03 Mesaj konusu: |
|
|
yiyecegin ve icecegin dokunup dokunmadigini nasil anliyorsunuz belirtileri neler oluyor?
mesela ayran icitik diyelim bunun dokundugunu nsl anliyoruz isahl mi oluyoruz icer icmez wc ihtiyacimiz mi oluyor? eger böle oluyorsa dokunuyormu demek ben bunu anliyamadim bilgilendiriseniz sevinirim _________________ yasamizimiz boyunca bizimle devam edecek bir hastliga sahibiz herkeze acil sifalar diliyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
bleda
Sağlık Durumu: uk
Kayıt : 22 Oca 2010 Yaş: 36 Mesajlar: 19 Ülke / Şehir: Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 07 Hzr 2010, 20:22 Mesaj konusu: |
|
|
Eger sut kullanilirsa icindeki sut sekeri(laktoz) nedeni ile zararli olabilir.
Bleda - uk - spesifik karbonhidrat diyeti |
|
| Başa dön |
|
 |
kral37
Kayıt : 16 Şub 2010 Yaş: 22 Mesajlar: 32 Ülke / Şehir: Almanya Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 07 Hzr 2010, 23:35 Mesaj konusu: |
|
|
Vallah Ishal durdurmak istiyorsa eger asil birebir olan bitki Kekik Suyu.
Ama Ishal sorunumuz degilki sorunumuz Bagirsakta.Bagirak düzelirse Ishalde gider.Ishal gitsede yine o Agrilar ve SIK Tuvalete gitmeler olacaktaktir Mutlaka.
Dedigim gibi Bagirsak düzelmesi Lazim. |
|
| Başa dön |
|
 |
cemile
Kayıt : 27 Ağu 2008 Mesajlar: 18 Ülke / Şehir: türkiye/kayseri Yaş: 33 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Sal 08 Hzr 2010, 08:44 Mesaj konusu: |
|
|
| Salep, banada dokunuyor çok sevdiğim halde hiç tüketemedim, zannedersem içine süt tozuda katıyorlar.......aslında saf katkısız salep bulup denemek lazım. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|