| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
yaprak
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt
Kayıt : 15 Eyl 2007 Yaş: 25 Mesajlar: 9 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/K.ELi Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Sal 22 Hzr 2010, 17:48 Mesaj konusu: 3 Aydır Geçmeyen Atak Dönemi |
|
|
Uzun bir süreden beri forumu takip edemiyordu,ama atak dönemim boyunca dert ortağım yine burası oldu.Ne yaparsam geçer,şimdi ne olacak sorularının cevaplarını burda buldum.Nisan ayından beri yine ataktayım.Yine zayıfladım,yine halsizim,yine ümitsizim,yine mutsuzum...
Dr a gittim,ilaçlarımı kullanıyorum ama geçmiyor.Yediklerime dikkat ediyorum ama gün içinde 4-5 kere sadece kan şeklinde tuvalete çıkıyorum.Büyük tuvalet esnasında çok zorlanıyorum,midem bulanıyor o esnada.Bazen kan haricinde sırf sulu iltihap çıkıyor.Neler oluyor barsaklarımda anlayamıyorum bu sefer.5 yıla yakındır ük im.Daha öncede ataklar geçirdim ama hiç biri böyle olmadı,bu kadar uzun sürmedi.Ve her gece salofalk lavmanım var ve eskiden 1 dk sürmezdi lavmanı yapmam çok alışmıştım ama artık lavmanı yapamıyorum çok feci gaz yapıyor geceleri uyutmuyor,sürekli tuvalete gidip geliyorum.1 haftada 4 kilo verdim,kan oranımda düşmeler var..Canım hiçbir şey yemek istemiyor,aklıma getirdiğim her yemek midemi bulandırıyor.Zaten ya yemeğimi yarım bırakıp tuvalate çıkıyorum ya da bittiği gibi.Sizlerden başka beni anlayan olmaz.Yardımlarınıza,fikirlerinize ihtiyacım var..
Şunu da belirtmek istiyorum .Bizim hastalığımız üzüntü ile daha da tetikleniyor ve o üzüntünün ardından çok mutlu bile olsanız iş işten çoktan geçmiş oluyor,heyecanı bile kaldıramıyor bünye artık. _________________ 2006-ülseratif kolit
herkese geçmiş olsun... |
|
| Başa dön |
|
 |
edimah
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 06 Arl 2009 Yaş: 22 Mesajlar: 102 Ülke / Şehir: TÜRKİYE İSTANBUL Yaş: Cinsiyet: bayan
|
Tarih: Sal 22 Hzr 2010, 21:16 Mesaj konusu: |
|
|
merhaba yaprak çok geçmiş olsun.bizi bizden başkası anlamiyor.3 aydır atak dönemin geçmiyorsa ilaçlarini gözden geçirmen gerekiyor.doktor kontrolunde.atak dönemlerinde bende kilo veriyordum birde kansizlik oluyordu.bir an önce remisyona girmen dilegiyle _________________ hayatta her şey üzerine geliyorsa bilki ters yöne gidiyorsundur....................... |
|
| Başa dön |
|
 |
FİGEN MERT PAKAL
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt (pankolit)
Kayıt : 19 Ksm 2007 Yaş: 30 Mesajlar: 182 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Sal 22 Hzr 2010, 23:44 Mesaj konusu: |
|
|
Yaprak mehaba bendede 1aydır aktif durum var dediğin gibi ilaçlara ve yediklerime dikkat etsemde tam anlamıyla düzelemedim ama azda olsa düzeliyo gibi aslında eminde değilim çünkü çok dengesiz sabah bigün farklı ertesi gün farklı sürekli iniş çıkış bidaki ay çıkacak patolojiye göre bakıcaklar sanırım.Bende hemen kg verenlerdenim zaten zayıftım ice çöpe döndüm:)Aman sağlıklı olalımda zayıfladım diye üzülme.Yiyememende tamamen yaşadıklarımızla ilgili kanama ve ishal olunca bendede iştah filan kalmıyorum wc ye gitmek eziyet gibi geliyor.Kan hapım sayesinde bişeyler yiyorum iştahımı açıyor.şuan bende lavman kullanıyorum 1den 2ye çıkardılar günde hızlı bi düzelme yok zamana ihtiyacımız var.Edimahın dediği gibi bizi bizden başka kimse anlamıyor anlayamazlarda en azından barsak.org gibi bizi destekleyen sitemiz var.Burda her sorunun cevabı var:)benimde 3 yıl olacak ne kadar alıştım desemde kendimi kandırıyorum ve çok sıkılıyorum ama elimizden bişey gelmiyorki bazen öle şeyler duyuyorumki herşeye rağmen yinede şükredelim halimize en azında ilaçlarlada olsa doktorlarımız yardımcı olmaya çalışıyor ya ölede olmasaydı? _________________ Bedenimizde görülen bazı hastalıklar, ruhlarımızda saklanan hastalıkların küçük parçalarıdır...
Salofalk500 Tablet 3*3
Salofalk lavman (artık haftada 1
Sandoz 1
Ferro Sanol 1 |
|
| Başa dön |
|
 |
yunus
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 06 May 2010 Mesajlar: 5 Ülke / Şehir: ankara Yaş: Cinsiyet: bay
|
Tarih: Çrş 23 Hzr 2010, 10:35 Mesaj konusu: |
|
|
| Merhaba Yaprak hanım, çok geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede remisyona girersiniz. Bence, doktora tekrar gidip durumunuzu anlatmalısınız, yani kontrol zamanını beklemeden. Çünkü, ilaçlarınızın dozu yeterli olmayabilir, ya da ilaçlarına takviye olarak yeni bir ilaç daha başlanması gerekiyor olabilir. Ayrıca, doktorunuz sorununuza çare bulamıyorsa başka bir doktoru da düşünmelisiniz. Malesef, gastroenteroloji doktorlarının hepsi, bizim ülseratif kolit, crohn gibi rahatsızlıklarımıza tam anlamıyla hakim olmayabiliyor. Doktorlar artık ilgi alanlarına göre uzmanlaşmaya başladılar, belki doktorunuzun ilgi alanı da barsak hastalıkları değildir ve fazla birşey bilmiyordur. Bütün bunları düşünerek hareket etmenizi öneririm. |
|
| Başa dön |
|
 |
FİGEN MERT PAKAL
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt (pankolit)
Kayıt : 19 Ksm 2007 Yaş: 30 Mesajlar: 182 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 23 Hzr 2010, 21:23 Mesaj konusu: |
|
|
Yaprak merhaba;
Ben Yunus Bey'in söylediklerine katılıyorum.Yazımda bahsetmiştim sorunlar başlayınca 1 hafta sonra filan doktorumu aradım hemen çağırdı ünüverste hastanesine gidiyorum ve ilgilerinden çok memnunum.Tahlil yapıldı parça aldılar sonuç aktivasyon salofalk tableti 3*2 den 3*3 e lavmanı 1den 2ye çıkardık 15 gündür bu şekilde devam ediyorum biraz daha iyi 1 ay sonra kontrole gidicem duruma göre tekrar değerlendirirle sanırım.Sende vakit kaybetmeden dr unu ara bence bizim için zmn çok önemli hiçbirimizin hoşuna gitmiyor ama kendimiz için mecburuz.Lavman bende kullanıyorum ama o kadar rahatsız etmiyor eskiden rahatsız etmeyip şimdi rahatsız ediyorsa yolunda gitmeyen bişey var demektir.Yunus Beyin dediği gibi belki takviye ilaç gerekebilir.Lavman bence bağırsak durumuna göre tepki veren bi ilaç.Ama işe yaradığını söliyebilirim.(kullanmak kötü olsada:)İlk zamanlarda yaparken fazla tutamadan wc ye gidiyordum karın ağrısıda yapıyordu o zmn yaralarım daha yaygındı.Yaralar azaldıkça verdiği rahatsızlık azalmaya başladı.Sen gecikmeden biran önce git ve toparlan olur mu?Bu arada sen ne kullanıyorsun ilaç olarak? _________________ Bedenimizde görülen bazı hastalıklar, ruhlarımızda saklanan hastalıkların küçük parçalarıdır...
Salofalk500 Tablet 3*3
Salofalk lavman (artık haftada 1
Sandoz 1
Ferro Sanol 1 |
|
| Başa dön |
|
 |
necmi usta
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 05 Arl 2008 Yaş: 54 Mesajlar: 36 Ülke / Şehir: türkiye/hatay Yaş: Cinsiyet: bay
|
Tarih: Prş 24 Hzr 2010, 18:46 Mesaj konusu: |
|
|
Çok geçmiş olsun Yaprak hanım
sürekli dr kontrolünde olmalısınız
ben de atak döneminde telefonlada olsa
dr ile sürekli haberleşiyordum ve gerekli
doz ayarlamalarını yapıyordum
sizinde en kısa zamanda remisyona girmenizi
diliyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
sefimlicadi
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 29 May 2009 Yaş: 21 Mesajlar: 7 Ülke / Şehir: Türkiye \Samsun Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Cmt 14 Ağu 2010, 18:51 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar geçen gün bir komsumuz 6 sene ülseratifkolit hastalıgını cektikten sonra iyileşmiş buda bir doktorun önerdigi en az 1 hafta ılık süt içine bayat ekmek dograyıp yemesi sayesinde olmus banada önrdi bende deniyorum 2 gündür sadece süt içine ekmek dograyarak yiyorum bakalım ne olcak inşallah yaralar iyileşir ve sizede güzel haberler verebilirim:p |
|
| Başa dön |
|
 |
edimah
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 06 Arl 2009 Yaş: 22 Mesajlar: 102 Ülke / Şehir: TÜRKİYE İSTANBUL Yaş: Cinsiyet: bayan
|
Tarih: Pzr 15 Ağu 2010, 13:11 Mesaj konusu: |
|
|
merakla sonuçları bekliyorum _________________ hayatta her şey üzerine geliyorsa bilki ters yöne gidiyorsundur....................... |
|
| Başa dön |
|
 |
hüseyni
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit+ibs
Kayıt : 23 Mar 2007 Yaş: 28 Mesajlar: 85 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Prş 19 Ağu 2010, 14:59 Mesaj konusu: |
|
|
| Süt zaten başlıbaşına dokunan bir madde nasıl olmuşta düzelmiş pek inandırıcı gelmedi bana |
|
| Başa dön |
|
 |
|