FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 10:33

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

[İlaç] Adalimumab /anti-TNF (Humira) Sayfaya git Önceki  1, 2

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Tıbbi Tedavi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
EnginENGİNER

editör

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye / Balıkesir - İzmir

MesajTarih: Prş 27 May 2010, 00:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Eğer göbekten yapılması ile ilgili bir yönlendirme ilaç firmanın hemşiresi tarafından yapılmamışsa lütfen konuyu detaylı araştırınız. ben karın bölgesinin iğnenin yapılmaması gereken bölgelerden birisi olduğunu hatırlıyorum. canınız kısa süreli yansa da sonrasınra çekebileceğiniz acılarla kıyaslandığında bence katlanmaya değer! eğer canım yanacak kaygısıyla zorlanıyorsanız ve eliniz titriyorsa bir sağlık ocağında bir sağlık personeline yaptırmanızda fayda var.
_
m.turan

Sağlık Durumu:
crohn hastalığı

Ülke / Şehir:
balıkesir

MesajTarih: Prş 27 May 2010, 09:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

EnginENGİNER yazmış:
Eğer göbekten yapılması ile ilgili bir yönlendirme ilaç firmanın hemşiresi tarafından yapılmamışsa lütfen konuyu detaylı araştırınız. ben karın bölgesinin iğnenin yapılmaması gereken bölgelerden birisi olduğunu hatırlıyorum. canınız kısa süreli yansa da sonrasınra çekebileceğiniz acılarla kıyaslandığında bence katlanmaya değer! eğer canım yanacak kaygısıyla zorlanıyorsanız ve eliniz titriyorsa bir sağlık ocağında bir sağlık personeline yaptırmanızda fayda var.

bana öğretmişti gelen hemşire ve hatta ilk dört tane dozun ikisini bacaktan diğer ikisinide göbekten vurmuştu ama dün iğne günümdü nedense heyecan yapıp vuramadım bende sizin dediğiniz gibi sağlık ocağına gidip bir hemşireye vurdurttum.
Başa dön
_
mavitepe

Sağlık Durumu:
crohn hasta yakını

Ülke / Şehir:
Trabzon

MesajTarih: Cum 28 May 2010, 22:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar geçen gün humira iğnesi için doktorların biriyle konuşurken bu iğne için şuna benzer bir ifade kullandı. bu iğnenin maliyeti çok olduğu için devlet çok fazla kullanılmasını istemiyor yan etkileriyle herkesin gözünü korkutmaya çalışıyor ki kullanan kişi sayısı az olsun belki böyle yan etkiler bile yok dedi.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. bir de hastamız bu iğne için bir takım testlerden geçiriliyor. tomografi sonucunda karaciğer vertical uzunluğu 185 mm olup normalden büyüktür yazıyo. bu ne demek oluyo. doktor bununla ilgili bir şey demiyor.
m.turan

Sağlık Durumu:
crohn hastalığı

Ülke / Şehir:
balıkesir

MesajTarih: Çrş 30 Hzr 2010, 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ben bu ilacı üç ay boyunca kullandım ama yeniden reçete etmesi zorlaştırıldı üç aylık olarak yazdırıldığı için her devasında güvenli ilaç izlenim formu istiyor devlet yani göğüs hastalıklarında sizi muayene ediyorlar tekrar acaba tiberkilos başlangıcı varmı diye oda baya uzun sürüyor ppd testi akciğer filmi falan yani bu ilacı her devasında yazdırmak çok dert.
Başa dön
_
mavitepe

Sağlık Durumu:
crohn hasta yakını

Ülke / Şehir:
Trabzon

MesajTarih: Cum 27 Ağu 2010, 22:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sayın Turan .nasılsınız. humira kullanımı nasıl gidiyor. hastalık seyrinde olumlu bir farklılık hissediyor musunuz
m.turan

Sağlık Durumu:
crohn hastalığı

Ülke / Şehir:
balıkesir

MesajTarih: Cum 27 Ağu 2010, 23:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

mavitepe yazmış:
sayın Turan .nasılsınız. humira kullanımı nasıl gidiyor. hastalık seyrinde olumlu bir farklılık hissediyor musunuz

iyim siz nasılsnız humira galiba bir işe yaramıyor gibi çünkü ne akıntı bitti nede fistüllerim kapandı yani hastalık hala aktif ne yapacağımı şaşırdım doğrusu
Başa dön
_
mavitepe

Sağlık Durumu:
crohn hasta yakını

Ülke / Şehir:
Trabzon

MesajTarih: Cmt 28 Ağu 2010, 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

evet size katılıyorum.. hastalık aktif hala.. humiradan önce de her şey hemen hemen aynıdı. hayırlısı...
HÜSEYIN DEMIR

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
avusturya/viyana

MesajTarih: Prş 02 Eyl 2010, 02:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaslar umidinizi kesmeyin ben yaklasik bir yildir kullaniyorum ilk baslarda iki haftaya bir igne yapiyordum ve bendede hic bir degisiklik olmamisti ama yaklasik bes aydir haftada bir igne yapiyorum ve yaninda ishal onleyici aliyorum ve dort yildir ilk defa bu kadar iyiyim sizinde iyi olmaniz temennisiyle saygilar
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Tıbbi Tedavi Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
Sayfaya git Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız