| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
EnginENGİNER
editör
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 12 Nis 2007 Yaş: 28 Mesajlar: 567 Ülke / Şehir: Türkiye / Balıkesir - İzmir Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Prş 27 May 2010, 00:39 Mesaj konusu: |
|
|
Eğer göbekten yapılması ile ilgili bir yönlendirme ilaç firmanın hemşiresi tarafından yapılmamışsa lütfen konuyu detaylı araştırınız. ben karın bölgesinin iğnenin yapılmaması gereken bölgelerden birisi olduğunu hatırlıyorum. canınız kısa süreli yansa da sonrasınra çekebileceğiniz acılarla kıyaslandığında bence katlanmaya değer! eğer canım yanacak kaygısıyla zorlanıyorsanız ve eliniz titriyorsa bir sağlık ocağında bir sağlık personeline yaptırmanızda fayda var. _________________ Bilgi paylaşıldıkça büyür! (Mutluluk da öyle...)
Crohn>[Infliksimab, Azatiyoprin], Osteoporoz>[Kalsitriyol, Kalsiyum], OKB>[Sertralin HCI], Seboreik Dermatit>[Antifungal Şampuan] |
|
| Başa dön |
|
 |
m.turan
Sağlık Durumu: crohn hastalığı
Kayıt : 12 Arl 2007 Mesajlar: 88 Ülke / Şehir: balıkesir Yaş: 34 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Prş 27 May 2010, 09:23 Mesaj konusu: |
|
|
| EnginENGİNER yazmış: | | Eğer göbekten yapılması ile ilgili bir yönlendirme ilaç firmanın hemşiresi tarafından yapılmamışsa lütfen konuyu detaylı araştırınız. ben karın bölgesinin iğnenin yapılmaması gereken bölgelerden birisi olduğunu hatırlıyorum. canınız kısa süreli yansa da sonrasınra çekebileceğiniz acılarla kıyaslandığında bence katlanmaya değer! eğer canım yanacak kaygısıyla zorlanıyorsanız ve eliniz titriyorsa bir sağlık ocağında bir sağlık personeline yaptırmanızda fayda var. |
bana öğretmişti gelen hemşire ve hatta ilk dört tane dozun ikisini bacaktan diğer ikisinide göbekten vurmuştu ama dün iğne günümdü nedense heyecan yapıp vuramadım bende sizin dediğiniz gibi sağlık ocağına gidip bir hemşireye vurdurttum. |
|
| Başa dön |
|
 |
mavitepe
Sağlık Durumu: crohn hasta yakını
Kayıt : 23 Mar 2008 Mesajlar: 9 Ülke / Şehir: Trabzon Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Cum 28 May 2010, 22:14 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar geçen gün humira iğnesi için doktorların biriyle konuşurken bu iğne için şuna benzer bir ifade kullandı. bu iğnenin maliyeti çok olduğu için devlet çok fazla kullanılmasını istemiyor yan etkileriyle herkesin gözünü korkutmaya çalışıyor ki kullanan kişi sayısı az olsun belki böyle yan etkiler bile yok dedi.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. bir de hastamız bu iğne için bir takım testlerden geçiriliyor. tomografi sonucunda karaciğer vertical uzunluğu 185 mm olup normalden büyüktür yazıyo. bu ne demek oluyo. doktor bununla ilgili bir şey demiyor. _________________ insanlar sağlıklarını harcarlar para kazanmak için, paralarını harcarlar sağlık kazanmak için |
|
| Başa dön |
|
 |
m.turan
|
Tarih: Çrş 30 Hzr 2010, 11:44 Mesaj konusu: |
|
|
| ben bu ilacı üç ay boyunca kullandım ama yeniden reçete etmesi zorlaştırıldı üç aylık olarak yazdırıldığı için her devasında güvenli ilaç izlenim formu istiyor devlet yani göğüs hastalıklarında sizi muayene ediyorlar tekrar acaba tiberkilos başlangıcı varmı diye oda baya uzun sürüyor ppd testi akciğer filmi falan yani bu ilacı her devasında yazdırmak çok dert. |
|
| Başa dön |
|
 |
mavitepe
|
Tarih: Cum 27 Ağu 2010, 22:52 Mesaj konusu: |
|
|
sayın Turan .nasılsınız. humira kullanımı nasıl gidiyor. hastalık seyrinde olumlu bir farklılık hissediyor musunuz _________________ insanlar sağlıklarını harcarlar para kazanmak için, paralarını harcarlar sağlık kazanmak için |
|
| Başa dön |
|
 |
m.turan
|
Tarih: Cum 27 Ağu 2010, 23:30 Mesaj konusu: |
|
|
| mavitepe yazmış: | | sayın Turan .nasılsınız. humira kullanımı nasıl gidiyor. hastalık seyrinde olumlu bir farklılık hissediyor musunuz |
iyim siz nasılsnız humira galiba bir işe yaramıyor gibi çünkü ne akıntı bitti nede fistüllerim kapandı yani hastalık hala aktif ne yapacağımı şaşırdım doğrusu |
|
| Başa dön |
|
 |
mavitepe
|
Tarih: Cmt 28 Ağu 2010, 23:22 Mesaj konusu: |
|
|
evet size katılıyorum.. hastalık aktif hala.. humiradan önce de her şey hemen hemen aynıdı. hayırlısı... _________________ insanlar sağlıklarını harcarlar para kazanmak için, paralarını harcarlar sağlık kazanmak için |
|
| Başa dön |
|
 |
HÜSEYIN DEMIR
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 05 Tem 2009 Yaş: 31 Mesajlar: 18 Ülke / Şehir: avusturya/viyana Yaş: Cinsiyet: bay
|
Tarih: Prş 02 Eyl 2010, 02:28 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaslar umidinizi kesmeyin ben yaklasik bir yildir kullaniyorum ilk baslarda iki haftaya bir igne yapiyordum ve bendede hic bir degisiklik olmamisti ama yaklasik bes aydir haftada bir igne yapiyorum ve yaninda ishal onleyici aliyorum ve dort yildir ilk defa bu kadar iyiyim sizinde iyi olmaniz temennisiyle saygilar _________________ bendemir |
|
| Başa dön |
|
 |
|