| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Senira
Sağlık Durumu: Ük
Kayıt : 25 Eyl 2007 Mesajlar: 60 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: 31 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Sal 16 Ekm 2007, 16:08 Mesaj konusu: Şişkinlik yapan besinler |
|
|
Arkadaşlar 10 gündür koca bir göbekle geziyorum ama neden olduğunu bilemiyorum. Rezene, anason çayları fayda etmiyor. Acaba en çok şişkinlik yapan besinler nelerdir? _________________ pozitif düşünce ile tedavi:) |
|
| Başa dön |
|
 |
funda34
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 26 Eyl 2007 Mesajlar: 82 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 32 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 17 Ekm 2007, 00:35 Mesaj konusu: |
|
|
| canım 10 gündür bende aynı durumdayım benim midemde şişiyor resmen haşlama yiyorum ama fayda etmiyor çiğ sebzede yemiyorum sanırım streste çok etkiliyor ben bu aralar işlerim yüzünden stresliyim ve şişim |
|
| Başa dön |
|
 |
Senira
Sağlık Durumu: Ük
Kayıt : 25 Eyl 2007 Mesajlar: 60 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: 31 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 17 Ekm 2007, 09:13 Mesaj konusu: |
|
|
Hmm.. Sağol Funda. Ben de biraz gerginim olabilir.. _________________ pozitif düşünce ile tedavi:) |
|
| Başa dön |
|
 |
plato
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt
Kayıt : 24 Eyl 2007 Mesajlar: 66 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ANKARA Yaş: 20 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Prş 29 Ksm 2007, 11:04 Mesaj konusu: |
|
|
| BENİMDE ÖYLE.EN AZINDAN SABAHLARI DÜZ OLURDU ARTIK O DA YOK. SALOFALKTAN OLABİLİR Mİ ACABA? |
|
| Başa dön |
|
 |
semi
Kayıt : 06 Ekm 2007 Yaş: 41 Mesajlar: 161 Ülke / Şehir: Türkiye / İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Prş 29 Ksm 2007, 11:59 Mesaj konusu: |
|
|
Selam,
Bence salofalk şişkinliğin azalmasına yardımcı oluyor. Eskiden benim ayak bileklerimde şişme vardı, onun azaldığını farkettim.. Bu şaşırtıcı ve güzel birşey..
Yediğimiz besinler gaz yapıyor... _________________ 2007 eylül
Salofak 500 mg 2*2 |
|
| Başa dön |
|
 |
karanfil
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt
Kayıt : 20 Ağu 2007 Mesajlar: 66 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ANKARA Yaş: 27 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Cum 30 Ksm 2007, 17:42 Mesaj konusu: |
|
|
benece de kesınlıkle ve kesınlıkle ayaklarımızı sıcak tutmalıyız  |
|
| Başa dön |
|
 |
EnginENGİNER
editör
Kayıt : 12 Nis 2007 Yaş: 28 Mesajlar: 567 Ülke / Şehir: Türkiye / Balıkesir - İzmir Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cum 30 Ksm 2007, 23:23 Mesaj konusu: |
|
|
İlgili başlığı görünce benim de ilk önce aklıma şişkinlik nedeni olarak gaz geldi. Ve bahsedildiği gibi en mühim etkkenlerden birisi de ayakların üşütülmesi. özellikle içierisinde bulunduğumuz mevsimden ötürü oldukça dikkatli olmamız gerekmekte. ayrıca doktorunuza danışarak kullanabileceğiniz gaz gidericiler de bulunmakta.
Şişkinliğin bir başka nedeni de sürekli kolay sindirilir besinler tüketiyor oluşunuz olabilir. Çiğr meyve sebze tüketilmediğinden bahsedilmiş. Bu şekilde barsak tembelliği de oluşabilmekte. Özellikle aktif dönemde değilseniz aşırıya kaçmamak kaydıyla barsakları çalıştırıcı besinler de tüketmeliyiz.
Ayrıca şişkinliğin nedeni her ne olursa olsun, ben günde bir adet kabuğu soyulmuş elma tüketilmesini tavsiye ediyorum. _________________ Bilgi paylaşıldıkça büyür! (Mutluluk da öyle...)
Crohn>[Infliksimab, Azatiyoprin], Osteoporoz>[Kalsitriyol, Kalsiyum], OKB>[Sertralin HCI], Seboreik Dermatit>[Antifungal Şampuan] |
|
| Başa dön |
|
 |
nezom
Kayıt : 26 May 2009 Mesajlar: 30 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: Cinsiyet: bayan
|
Tarih: Cum 29 May 2009, 20:06 Mesaj konusu: |
|
|
bendede guruldu ve şişme ara ara oluyor.bırde ayaklarımın altında yanma ve kaşıntı var crohnla alakası olabılırmı bilen varsa bılgılendırırsenız sevinirimm:) _________________ herşey bende başlar bende biter... |
|
| Başa dön |
|
 |
slmydn
Kayıt : 14 Oca 2010 Yaş: 45 Mesajlar: 4 Ülke / Şehir: Türkiye / Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cum 16 Tem 2010, 10:35 Mesaj konusu: ayak yanması ve kaşıntı |
|
|
Ayak yanması ve kaşıntı(kol ve bacakların bir noktasında ani kısa süreli sızı)zaman ilerledikçe yere bile basmakta zorluk büyük ihtimalle metronidazole(flagyl vs)bağlı sinir iltihabındandır(nöropaty).Nitekim çok dayanılmaz olursa ilaç kesildiğinde bu ağrılarda zamanla geçer.Aynı rahatsızlık şeker hastalarındaki nöropatydende kaynaklanabilir.Aynısını yaşadım doktor flagyli 3 hafta kullan 1 hafta kes dedi.Flagyli 2 ay kadar bıraktım ağrılar geçti. _________________ humira,flagyl,cipro |
|
| Başa dön |
|
 |
|