| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
bleda
Sağlık Durumu: uk
Kayıt : 22 Oca 2010 Yaş: 36 Mesajlar: 19 Ülke / Şehir: Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cmt 05 Hzr 2010, 20:33 Mesaj konusu: Diski transplantasyonu ile UK tedavisini |
|
|
Asagidaki linkte Avusturalyada bir merkezde yapilan
"Treatment of ulcerative colitis using fecal bacteriotherapy." adi altinda
saglikli kisilerden alinin diskinin transplantasyonu (lavman ile) ile UK tedavisini anlatan bir makale mevcut.
Boylece bakteri dengesi saglikli hale geliyor.
Merkez ve Dr Barody bu yontemle pek cok olumlu sonuc almis..
http://www.cdd.com.au/pages/publications/publications_abstracts.html
Bleda - uk - spesifik karbonhidrat diyeti |
|
| Başa dön |
|
 |
ozi
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 26 May 2010 Mesajlar: 9 Ülke / Şehir: Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 07 Hzr 2010, 14:43 Mesaj konusu: makale |
|
|
| ben buna benzer bir makale okumuştum 6 sağlam insanın dışkılarını paçal yapıp serum fizyolojikle sulandırıp lavman haline getiriyorlar ve hastaya lavman olarak hastane şartlarında veriliyor yalnız hastananın vücudunda en az 6 saat durması gerekiyor. bir haftalık tedaviden sonra hastanın barsaklarında gerekli olan bakterilerin yerleşmesi sağlanarak tedavi bitiyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
bleda
Kayıt : 22 Oca 2010 Yaş: 36 Mesajlar: 19 Ülke / Şehir: Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 07 Hzr 2010, 20:17 Mesaj konusu: |
|
|
Bu makalede 6 hastaya ayni uygulamayi yapiyorlar ve tedavi oldugunu beldirmekteler.
Kimi forumlarda evde de yapanlari okudum ancak tabi evde yapmak riskler barindirmakta cunku saglikli kisilerden alinmasi gerekli diskinin..
|
| Başa dön |
|
 |
Apollonx
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 16 Oca 2010 Yaş: 30 Mesajlar: 21 Ülke / Şehir: Kocaeli Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Sal 08 Hzr 2010, 23:56 Mesaj konusu: |
|
|
| Çok tiksinti bir tedavi şekliymiş ama işe yaradıktan sonra her türlü tedaviye hazır hale geldik malesef. |
|
| Başa dön |
|
 |
bleda
|
Tarih: Çrş 09 Hzr 2010, 21:12 Mesaj konusu: |
|
|
Tiksinti olacak bir konu yok. Sonucta uygulanan karisim ilaclar gibi vucuda yabanci maddeler degil.
|
| Başa dön |
|
 |
ozi
|
Tarih: Prş 10 Hzr 2010, 11:50 Mesaj konusu: |
|
|
bunu bu ülkede yapacak bir yer bulmak lazım bence  |
|
| Başa dön |
|
 |
bleda
|
Tarih: Prş 10 Hzr 2010, 20:49 Mesaj konusu: |
|
|
Gelismeleri takip etmekte yarar var. Bu tur forumlari okuyanlar tarafindan doktorlarimiza bu bilgiler ve gelismeler iletilirse onlarda uygulamalari arastiracaklardir.
bleda- uk - spesifik karbonhidrat diyeti |
|
| Başa dön |
|
 |
ozi
|
Tarih: Cum 11 Hzr 2010, 11:29 Mesaj konusu: |
|
|
ben iletiyorum ama drların bir şeylerden vazgeçmeleri, ikna edilmeleri çok zor malesef. bir keresinde aylarca öksürdüm aldığım ilaçlar bronşitimi azdırmıştı zaten bu malum hastalık akciğerlere ayrıca bir kötülükte bulunuyor. bir arkadaşım andız pekmezi önermişti. denedim sabah akşam 5 tatlı kaşığı içtim. 3. günden itibaren öksürüğüm kesilmeye başladı. bir kavanozu o şekilde tükettim o zamandan bu yana bir daha bu bronşit öksürüğüm olmadı bunu dr. a aktardım güldü geçti:). ben de güldüm yapacak fazla bir şey yok ) |
|
| Başa dön |
|
 |
bleda
|
Tarih: Cum 11 Hzr 2010, 21:04 Mesaj konusu: |
|
|
| Dogru ancak bu tedavi sekli sanirim en ciddi Gastroenteroloji dergisinde yayimlanmis bir makale ile duyrulmus. |
|
| Başa dön |
|
 |
Armond
Sağlık Durumu: ibs-d
Kayıt : 20 Ekm 2009 Mesajlar: 11 Ülke / Şehir: ABD/Atlanta Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Çrş 23 Hzr 2010, 20:53 Mesaj konusu: |
|
|
| Bu tedavi sekli Amerika'da, bazi antibiyotiklerin neden oldugu ve normal tedaviye cevao vermeyen Clostridium Difficile (C.diff) koliti tedavisi icin kullaniliyor bazi hastenelerde. Bu tedaviyi uygulayan hastanelerin sayisi artiyor. Turkiye'deki hastanelere de gelir yakinda. Ama ulseratif Kolit icin de uygulandigini bilmiyordum. Bu olayin evlerde yapilmasi cok kotu sonuclar verebilir. Done nin testlerden gecirilmesi gerek. |
|
| Başa dön |
|
 |
bleda
|
Tarih: Sal 27 Tem 2010, 21:06 Mesaj konusu: |
|
|
Konu ile ilgili baska bir makale. Burada bakterilerle olan iliskide kurulmaya calisilmis..
http://www.nytimes.com/2010/07/13/science/13micro.html?_r=1&src=me&ref=science
Dr. Khoruts and his colleagues were able to do something previous doctors could not: they took a genetic survey of the bacteria in her intestines before and after the transplant.
|
| Başa dön |
|
 |
|