| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Selim TÜRKOĞLU
editör
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 09 Nis 2007 Yaş: 36 Mesajlar: 676 Ülke / Şehir: Türkiye/Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Sal 15 Nis 2008, 22:46 Mesaj konusu: [Anket Yorum] Remisyon nedir biliyormuyuz? 01.04.2008 |
|
|
01/04/2008 - 15/04/2008 tarihleri arasında yapmış olduğumuz "Remisyon nedir biliyormuyuz?" anketimize 139 kez "Evet" denmesine rağmen 82 kez "Hayır" denmesi remisyonun ne olduğunu yeteri kadar bilmediğimizi göstermektedir.
Remisyon: Son bir haftadır günde 3 ün altında dışkılama sayısının olması, karın ağrısının olmaması, kilo kaybının olmaması, barsak dışı organ tutulumu olmaması, kendini iyi hissetmenin mevcut olması (iyilik hali) ve kanamanın olmaması remisyon yada remisyon dönemini tarif eder. Bir benzetme yapacak olursak remisyon yada remisyon dönemi iltihabi barsak hastalığımızın uyku halidir diyebiliriz.
Yaşamış olduklarımızdan yola çıkarak remisyon yada remisyon dönemi(miz) hakkında paylaşalım. Remisyon hakkında ne düşünüyoruz? Remisyon dönemi ne kadar sürerse kabul edilebilir? Remisyon BİZİM anladığımıza göre nedir? _________________ Saygılarımla
Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/1x1 C Vitamini 1000mg. tablet/ 1x1 New Life Efa Daily 670mg. |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
Sağlık Durumu: ük
Kayıt : 23 Mar 2007 Mesajlar: 761 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 42 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Sal 15 Nis 2008, 23:06 Mesaj konusu: |
|
|
Anket moderatörümüz Ayşen hanım yine önemli bir ankete imza atmış.Herşeyden önce ankete katılım bir rekor,tam 221 kişi.İkinci önemli sonuç remisyonu bilme oranı %63 ki hiç te azımsanmayacak bir oran.Yani kolit hastaları bilinçli.Tahmin ediyorum bu bilincin kazanılmasında Barsak.org un katkısıda büyük olmuştur. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
worldpeace
Kayıt : 29 Mar 2008 Mesajlar: 33 Ülke / Şehir: İstanbul Yaş: 30 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Sal 15 Nis 2008, 23:45 Mesaj konusu: selam |
|
|
| zaten remisyon anketinde hayır dedikten sonra siteyi gezdim 5 dakka sonra ogrendim:) remısyondayım cok şükür.. |
|
| Başa dön |
|
 |
yasin
Kayıt : 04 Nis 2008 Mesajlar: 45 Ülke / Şehir: Osmaniye Yaş: 37 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Çrş 16 Nis 2008, 09:52 Mesaj konusu: anket |
|
|
| bu tür anketler bizleri hem bilinçlendiriyor ve hemde merak edip konuyu araştırmamıza neden oluyor.ve böylecede hastalığımız konusunda daha yeni şeyler öğreniyoruz.bu tür anketlerin devam etmesini diliyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
Kayıt : 23 Mar 2007 Mesajlar: 761 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 42 Cinsiyet: Bay
|
|
| Başa dön |
|
 |
Gülhan
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 30 Ekm 2007 Yaş: 32 Mesajlar: 564 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ANKARA Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Cmt 19 Nis 2008, 10:45 Mesaj konusu: |
|
|
| Açıkcası remisyon nedir bu sitede öğrendim.Bu sayede evet diyebildim.5 yıllık bir hasta olarak ilk burda duymuş olmam ne garip demi?Ama pek şaşırmamak lazım.Daha bir çok şeyi ilk burada öğreniyoruz.Teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
acar (ibrahim)
Sağlık Durumu: ülseratif kolit (pankolit)
Kayıt : 30 Tem 2007 Mesajlar: 105 Ülke / Şehir: Türkiye/İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cmt 19 Nis 2008, 20:56 Mesaj konusu: |
|
|
Hastalık başlama yaşı ile remisyonda kalma yaşı,birbirini ne şekilde etkiler? bir örnekle:On yıllık bir İBHastası(ÜK-Choron) bu sürenin diyelim sekiz yılını remisyonda geçiriyor,on yıllık hastalık sürecinin sadec 2 yılı aktif.Bu on yıllık sürede hastalığın kansere dönüşme riski azalır mı?Diğer bir ifadeyle remisyon süresinin uzunluğu ya da hastalığın bir daha hiç tekrarlamaması tüm riskleri sıfıra yada daha aza indirirmi?
Umarım zor bir soru sormamışımdır  |
|
| Başa dön |
|
 |
EnginENGİNER
editör
Kayıt : 12 Nis 2007 Yaş: 30 Mesajlar: 567 Ülke / Şehir: Türkiye / Balıkesir - İzmir Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 21 Nis 2008, 11:41 Mesaj konusu: |
|
|
Hastalığa ilk yakalandığımda çevrenin yaklaşımı "daha gençsin sen, meraketme atlatırsın, iyileşirsin" şeklinde oluyordu. oysaki kronik rahatsızlıklara erken yaşta yakalanmanın avantajları (hücre yenileme hızı, vücut direnci vb.) kadar dezavantajı (hastalıkla yaşanan sürenin de artacak olması) da çok.
Uzun süreli olarak aktivasyon halinde olan bir hastalık elbetteki hastayı ve hastalığın seyrini olumsuz yönde etkileyecektir. Risklerin sıfıra inmesi mümkün değil, ancak bahsettiğiniz gibi hastalığın aktif seyretmesi ve remisyonda seyretmesi arasında hastalığın gelişimi açısından fark vardır. Uzun süreki remisyonu sağlanamayan hastalıklarda (15 yıl gibi) diğer bir takım sorunların gündeme gelme riski oldukça artmaktadır. _________________ Bilgi paylaşıldıkça büyür! (Mutluluk da öyle...)
Crohn>[Infliksimab, Azatiyoprin], Osteoporoz>[Kalsitriyol, Kalsiyum], OKB>[Sertralin HCI], Seboreik Dermatit>[Antifungal Şampuan] |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
|
Tarih: Pts 21 Nis 2008, 15:28 Mesaj konusu: |
|
|
| acar (ibrahim) yazmış: | Diğer bir ifadeyle remisyon süresinin uzunluğu ya da hastalığın bir daha hiç tekrarlamaması tüm riskleri sıfıra yada daha aza indirirmi?
Umarım zor bir soru sormamışımdır  |
Kanserleşme riski barsak deri (epitel)hücrelerinin bölünme sayısıyla ve hızıyla orantıldır.Zira hücreler bölünme sırasında genetik mutasyona uğrayabiliyorlar.sabit hücrenin kanserleşmesi neredeyse mümkün değil.Sık iltahap ta yapım ve yıkılım hızını arttırdığından ek risk artışına neden oluyor.Yani remisyon süresi ne kadar uzunsa o kadar iyi. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
Cüneyt
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 27 Arl 2007 Mesajlar: 29 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/İSTANBUL Yaş: 38 Cinsiyet: BAY
|
Tarih: Prş 24 Nis 2008, 19:59 Mesaj konusu: |
|
|
2 sorum var.bilen yardımcı olsun.
1-Kortizon gibi ilaçlar ile tarif edilen remisyon hali yaşanır ise buna gerçek remisyon diyebilirmiyiz.
2-Remisyon halinde kolonoskopi yapılsa hastanın barsağı sanki hiç hasta değilmiş gibi tertemizmi olur.Sanki hastalıksız sağlam bir insan gibi.. |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
|
Tarih: Cum 25 Nis 2008, 09:41 Mesaj konusu: |
|
|
| Cüneyt yazmış: | 2 sorum var.bilen yardımcı olsun.
1-Kortizon gibi ilaçlar ile tarif edilen remisyon hali yaşanır ise buna gerçek remisyon diyebilirmiyiz.
2-Remisyon halinde kolonoskopi yapılsa hastanın barsağı sanki hiç hasta değilmiş gibi tertemizmi olur.Sanki hastalıksız sağlam bir insan gibi.. |
Evet ilaçlı yada ilaçsız remisyon remisyondur.Endoskopi yapıldığında da barsak çeperinin görüntüsü normale oldukça yakındır. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
Selim TÜRKOĞLU
editör
Kayıt : 09 Nis 2007 Yaş: 36 Mesajlar: 676 Ülke / Şehir: Türkiye/Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 28 Nis 2008, 20:26 Mesaj konusu: |
|
|
Remisyon konusunda yaşadıklarımla ilgili paylaşımlarda bulunmuştum;
http://www.barsak.org/forum/viewtopic.php?t=194 <<<TIKLAYINIZ _________________ Saygılarımla
Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/1x1 C Vitamini 1000mg. tablet/ 1x1 New Life Efa Daily 670mg. |
|
| Başa dön |
|
 |
Önder
Kayıt : 16 Nis 2008 Mesajlar: 0 Ülke / Şehir: Trabzon Yaş: 26 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pzr 04 May 2008, 11:39 Mesaj konusu: |
|
|
| dr.toros yazmış: | | Cüneyt yazmış: | 2 sorum var.bilen yardımcı olsun.
Evet ilaçlı yada ilaçsız remisyon remisyondur.Endoskopi yapıldığında da barsak çeperinin görüntüsü normale oldukça yakındır. |
bana 3 yıl önce crohn tanısı konulmuştu,ona görede tedavi oluyordum,3 ayda bir kontrole gidiyordum,doktorum kendimi nasıl hissettiğimi rahatsızlık verene bişeyin olup olmadığını soruyordu,bende iyi hissettiğimi söylüyordum,böylelikle aynı tedavi devam ediyordu(ımuran ve salofalk).3 hafta önce tekrar bir kontrolüm vardı, bu kontrolde kolonoskobinin gerekli olduğunu söyledi,kolonoskobi yapıldı,doktorum gördüklerinden hiç memnun olmadı,hiç bir iyileşme görülmediğini söylediler,başka alternatif tedaviler denemeye karar verdiler,tekrara biopsi yapıldı 3 yıl önceki patoloji sonuçları ile şimdiki patoloji sonuçları karşılaştırıldı ve bugün öğrendim ben aslında ülseratif kolit hastasıymışım,ASIL KONU İLE İLGİLİ SORMAK İSTEDİĞİM,FORUMDAKİ REMİSYON TESTİNDE 2 SEVİYESİ ÇIKIYORDU,YANİ İYİ SAYILIRDIM FAKAT BAĞIRSAK GÖRÜNTÜSÜ KÖTÜ,NEDEN OLABİLİR ACABA? _________________ Herkesin kaliteli bir yaşam sürmesi dileği ile.. |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.toros
editör
|
Tarih: Cum 09 May 2008, 22:26 Mesaj konusu: |
|
|
| ÖNDER yazmış: | | ASIL KONU İLE İLGİLİ SORMAK İSTEDİĞİM,FORUMDAKİ REMİSYON TESTİNDE 2 SEVİYESİ ÇIKIYORDU,YANİ İYİ SAYILIRDIM FAKAT BAĞIRSAK GÖRÜNTÜSÜ KÖTÜ,NEDEN OLABİLİR ACABA? |
Bağırsağın kötü görünüyor denmesi,göreceli bir kavram,kötü olsa zaten belirtide verecektir.Bu nedenle puanlama daha önemli bir takip ve değerlendirme kriteridir ve endoskopik bulgularla puanlama arasında kesin ilişki saptanması üzerine,uluslararası kabul görmüştür. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
|