FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 11:28

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

İbh ve BİZE Öğrettikleri Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> İbh ve 'bir konu'
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
birsen

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE / İSTANBUL

MesajTarih: Cum 08 Ağu 2008, 16:42    Mesaj konusu: İbh ve BİZE Öğrettikleri Alıntıyla Cevap Gönder

herkese merhaba

ben birsen crohn hastasıyım aslında ben değil bağırsaklarım hasta Kahkaha

neyse konumuza dönelim;
ben bu hastalıktan önce çok içine kapanık, herşeyi takan problem eden ve sinirli bi insandım ama artık biliyorum ki bu saydığım sebepler hastalığımı depreştiren olaylar ben artık insanlarla her sıkıntımı paylaşmaya başladım bu hastalık kendimdeki birçok hatayı görmemi ve düzeeltmemi sağladı, insanların bana ne kadar değer verdiğini ve en önemlisi sağlığın insan hayatında ne kadar önemli olduğunu anladım
bu hastalık size neler öğretti?
paylaşmak istedim sizde paylaşırsanız sevinirim..
Mahcup Mahcup Kahkaha
CEVAPLARINIZI MERAKLA BEKLİYORUM Dönen Gözler Kahkaha
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Cum 08 Ağu 2008, 21:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sapasağlam olmanın,güçlü kuvvetli olmanın ne büyük bir nimet olduğunu öğretti.Sağlığım yerinde olmayınca hayatta hiçbişeyden eskisi gibi tat alamayacağımı öğretti.Ben eskiden çok mutluydum. Üzgün
River

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Adana

MesajTarih: Cum 08 Ağu 2008, 22:45    Mesaj konusu: Re: İbh BİZE neler öğretti? Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba bana öğrettiği şey bazı insanlara gereğinden fazla önem vermemek fazla alttan almamak fazla iyi niyetli olmamak çok sorunlu insanlara yardım için çırpınmak yerine dönüp gitmek Belki zalimce ama halledemediğin her sorun bir süre sonra seni yıpratıyor senin sorunun oluyor
Başa dön
_
Yılmaz

Sağlık Durumu:
İndetermine kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/İstanbul

MesajTarih: Pts 11 Ağu 2008, 18:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu hastalığın bana ögrettiği biçok şey var.Ama en önemlileri; sağlımızın kıymetini bilmek ve LİMİTİMİZİ bilmek.
Limitimizi bilmek derken şunu kastediyorum: insan heryere yetişemez,bütün hedefleri başaramaz.Bence insan birazda vurdumduymaz olmalı,hedeflere ulaşmak için cokta fazla stres yapmamalı.Örneğin ben karakter olarak hırslı bir yapım var.6 yılda 2 üniversite bitirdim ama anlıyorumki beyin ile vücut farklılar.Vucüt beyinin hızına herzaman yetişemeyebiliyor..
Balık Yağı 2*1
Başa dön
_
MANOLYA

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
KOCAELİ/TÜRKİYE

MesajTarih: Sal 12 Ağu 2008, 09:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ben bu hastalıkla en büyük nimetin sağlık olduğunu anladım peygamber efendimizinde dediği gibi insanın farkedemediği iki büyük nimet vardır 1-sağlık 2- boş zmn
çevremdeki insanların benim için nasıl uğraş verdiğini gördüm
hastanede yattığım süre içinde herşeye katlanabileceğini gördüm çünkü ben kolonoskopi yapılacağını duyduğum ilk an ölürümde yaptırmam demiştim ama yapıldı
ve en önemlisi insan ne yaparsa kendine yapar ve kendisi yapar
redoxon
Başa dön
_
gurolacar

Sağlık Durumu:
barsak.org gönüllüsü

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Çrş 13 Ağu 2008, 11:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İbh olmadığım için dışarıdan gözlemlediğimi ve gözlemlerin bana kattıklarını yazmak istedim.

insanların iradelerine ne denli sahip olabileceğini gözlemledim (özellikle diyetlerinizde), forum sayesinde koşulsuz paylaşımı ve yardımı gözlemledim. Her türlü olumsuzluğa rağmen mutlu ve azimli olunabildiğini gözlemledim... Her insanın ibh olma riski taşıdığını,ve bu tür bir durumda böylesine yardımsever arkadaşlara ihtiyacı olabileceğini öğrendim..
Başa dön
_
ayşe KÖSE

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ERZİNCAN

MesajTarih: Çrş 13 Ağu 2008, 18:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ibh sayesinde neler öğrenmedimki.ben hayatımı iki bölüme ayırdım.ibh den önce ve sonra diye.ikisi birbirine çok zıt.ilk öğrendiğim şey yürümenin ne kadar önemli olduğuyd.hastalıktan sonra ilk yürüdüğümde kendimi yürümeye yeni geçen bir çock gibi hissettim.ihtiyaçlarını karşılamak için birilerine mhtaç olmamak çok güzel.ikincisi yemek yiyebilmenin önemi .çünkü iki ay damardan beslenmiştim.yemeklerin tadını unutmuştm.elimdekiler için şükretmeyi öğrendim.kafama taktığım şeyler ne kadarda önemsizmiş meğer.çok hırslıydım artık değilim,yapabildiğim kaddarını yapıyorum.hepsindende önemlisi ailem.benim için ne kadar emek harcadılr,fedakarlık yaptılar.çocuklarımla geçirdiğim her dakika çok önemli
Başa dön
_
morkunduz

Sağlık Durumu:
spastik kolon

Ülke / Şehir:
türkiye istanbul

MesajTarih: Prş 18 Eyl 2008, 20:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sağlığın nekadar önemli olduğunu öğretti. sancısız, ağrısız günlerin kıymetini şimdi daha iyi anlıyorum. orta okul yıllarımda okul kapısındaki sahalepçiden son sahalepimi içmiştim Üzgün birdaha nasip olmadı Üzgün
Başa dön
_
EMRE TUFAN

Sağlık Durumu:
Ülseratİf kolİt remİsyon

Ülke / Şehir:
KUŞADASI

MesajTarih: Cum 19 Eyl 2008, 08:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

benim okul yıllarımda hiç salepçi olmadı..daha çok midyeci , turşucu vardı ..sahip olduğumuz şeylerin kıymetini kaybedince daha iyi anlıyoruz..
celebi

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/istanbul

MesajTarih: Cum 19 Eyl 2008, 15:01    Mesaj konusu: ibh bize neler öğretti? Alıntıyla Cevap Gönder

hayatı akışa bırakmayı, olaylara direnmemeyi ve ''an'' da kalabilmenin önemini öğrendim.
ayten özdemir

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye

MesajTarih: Prş 30 Ekm 2008, 10:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bana kendi değerimi öğretti. Kendimin çok değerli olduğunu ben hayatta olmazsam benim için hiçbir şeyin önemi olmadığını, bu nedenle öncelikle kendime değer vermemi öğretti Takılmak
Başa dön
_
cansın

Sağlık Durumu:
ibs,ibs-d

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 20:52    Mesaj konusu: Re: ibh bize neler öğretti? Alıntıyla Cevap Gönder

celebi yazmış:
hayatı akışa bırakmayı, olaylara direnmemeyi ve ''an'' da kalabilmenin önemini öğrendim.

aslında hepimizde bnzer psikolojik etkenler olduunu dşünüyorum.yani çoğunlukla stresli,mükemmeliyetçi,hırslı,hiç bi işi yarım brakmak istemeyen,hayatı akışına bırakmaya direnen,işleri kontrol altında tutmaya çalışan,başarlı olma gayretinde,aynı anda pek çok şeyle mücadele eden aynı zmnda duygusal hassas çabuk kırılan türden insanlarz gördüüm kadarıyla.. bnce de ztn sorun bu hakikaten sze katılıyorum vücut beyine uyum sağlayamıyor.istanbulun sayılı başarılı okullarından brinde okuyorum ve geçen sene okul .sydim okul dşında pek çok farklı konularda yarışmalarda derceler yapmıştım arkadaşlarıma sürekli özel ders veriyordum fakat ibs bana bu düzende bir şeylerin yannş oldunu gsterdi.rahatlamam zamanla yarşmamam gerekiyormuş.3 senedr bir odaya kapanıp 'iş'ten başka hç bir şey yapmamışımHİÇBİRŞEY..insanlarla diyalog kurmam gerektiğini,hoşgörmeyi hoşgörülebleceimi bilmeyi,yargılanacağımı blmeyi,mükemmel olmadıımı gsterme cesaretine sahip olmayı,sıkıntılarımı paylaşmayı,birisi bnimle iletişim kurmaya çlştıında ders çalışıorm die onları azarlamamayı,zamanı programlamamayı,başıma geleceklerden korkmamayı,felaket senaryoları yazmamayı,yaşama katışmadan korkarak köşede bekleyip iş güç ile kendimi uyutmak yerine yaşam tecrübesi edinmem gerektiğini,ölümlü olduğumu,insanların hakımda dşündüklerini önemsememeyi,kendi problemlerimi abartmamayı,hayatı çok da takmamayı öğrendim demeyeceğim öğrenmeye çalışıyorum...

Gülümsemeişe yarayacak umarım
Başa dön
_
celebi

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/istanbul

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Değiştirmek istediğiniz noktaları tespit edebilmişsiniz,bu çok güzel.Hastalık bunları görmenizi sağlamış.Kötü sandığımız olaylar aslında hayırlı olabiliyor.Biz fark edemiyoruz belki.Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Yeniden iyi olmak istiyorum demeyin.İyiyim deyin.Sağlıklıyım.Sağlığım mükemmel ve hergün daha da iyi oluyorum.Değişimi fark ediceksiniz.
fatma03

Sağlık Durumu:
ulseratif kolit

Ülke / Şehir:
Avusturya

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

yazdiklarini okuyunca okul hayatim geldi aklima sen daha cok kucuksun bu hastaligin basinda hayat girdileri ciktilariyla bizi bekliyo dedigin gibi hayati ogrenecegiz
Başa dön
_
cansın

Sağlık Durumu:
ibs,ibs-d

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

çok teşekkür ederim değiştireyim hemen.haklısınız.hem 40 kere sölersek olurmuş hastalık ztn psikolojik kökenli olduğu için bu 'iyiyim' temrini yarar büyük olasılıkla.'yeniden iyi olmak istiyorum' bna da szin tavsiyenizden snra çok çaresiz bir dilek gbi gzüktü..evt haklısınız aslında bu rahatszlığa yakalanmasaydım pek çok şeyin farkına varamayacaktm herşerde bir hayr varmış dmek..
sağolun sevgiler

Başa dön
_
fatma03

Sağlık Durumu:
ulseratif kolit

Ülke / Şehir:
Avusturya

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

rahatsızlıgın nasıl basladı sımdı nasılsın
Başa dön
_
cansın

Sağlık Durumu:
ibs,ibs-d

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

fatma hanım evt çok yeni hakikaten hastalığım,okul da çok stresli ama gelecek de gzünde büyüyor insanın..aslında akışına bıraksam kendime güvenerek belki bu kdr acı çekmicem..bakalım inşallah brakableceğim..
teşekkür ederm

Başa dön
_
cansın

Sağlık Durumu:
ibs,ibs-d

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bnm rahatsızlığım bşta snv stresi olarak başladı,snra arkadaşlarımla daa fzla vakit geçrmee bşladım fakat önceden dersten ve sorumluluktan bşka bşe dşünmediimden pek sosyal sayılmazdm..hem snv zmnlarında hem arkadaşlarımın yanında snra derslerde barsak sancılarım başladı,bnde kendimi revire atıyordum ama prensip olarak dersten çıkmayı sevmediim için rahatsz oluyordum.derste kalmaya çlştkça donup kalıyor souk terler döküyordum çarpıntım başlıyor ağzım kuruyor bayılcak gbi oluyordum.halen bazıları devam etmekte bu belrtilerin arasıra tekrar ortaya çıkmaktalar..snra işte terapist buldum ve bunun sebeplerini irdelemeye bşladım.kendimi tanımak adına epey uğraşıyorum insanların yanında barınablmek hayatımı sürdürmek için.gerçekten ilk başlarda o kdr çaresizliğe düştüm ki anlatamam.artık en azından semptomlarımı braz daa ii tanıyorum ve psikolojimi de.ama bazı motor aktivitelerini önleyemiyorum beynimin.barsakları takıntı yapmak gbi.onlarla uğraşıorm.hç bir zmn özgüven sahibi olmadıım gerçeğinin de payı var bu işte tbi.e bide 17 yaş breyleşme vesaire.braz çocuk kalmayı terch ediyordum önceden.artık kendi bşımın çaresine bakablmeyi öğrenmenn zamanı geldi herhalde.büyümek istememem,mükemmeliyetçiliğim ve gvenszliimdi sebep.bazen halen çaresiz hssetsem de artık kendi vücudumu daha ii tanıyorum.ilgnze teşk. edrm:)
szin hastalığınz nasıl başladı?

Başa dön
_
fatma03

Sağlık Durumu:
ulseratif kolit

Ülke / Şehir:
Avusturya

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ıbs nasıl bılmıyorum ama ulseratıf kolıt daha beter wc de mekan kuruyoruz saatlerce bekleyebılıyoruz hele kanamalar cok fena bunada sukredıyoruz daha beterlerındenbence hasta oldugumuzu unutunca hastalıkta bızı unutuyor dene bak
Başa dön
_
cansın

Sağlık Durumu:
ibs,ibs-d

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

anladım,çok geçmşler olsun..
vallahi haklısınız hasta oldumuzu unutmak lazım. hatta hasta deiliz ki bz,sadece barsağımızın doğası bu.yani herkes böle olsaydı biz normal olcaktık.kendmizi çoğunlukla kıyasladıımız için bazen olumsz dşünüyoruz.halbuki hepimiz biricik, tek ve özeliz.e barsaklarmz da kendlerne has özelliklere sahipler haliyle.olumlu dşününce gerçekten faydası oluyor aslında..
iyi ki üye olmuşum da szlerle byle sohbet edebliyorum çok gzel birşey bu:)

Başa dön
_
fatma03

Sağlık Durumu:
ulseratif kolit

Ülke / Şehir:
Avusturya

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

benım hastalıgım bıraz karmasa cunku hastalandıgımda dr gıtmedım kanamalarım coktu dayandım takı ayakta kalacak gucum kalamayana kadar gıtmeme sebebım yavrularımdı onları bırakmamak ıcın dayandım ama olmadı on gun hastanede yattım cıkınca hastalıkta bıttı sandım ama bı kez daha yuzlestım bu sıtryı buldum sımdı remısyondayım uzatmaya calısıyorum
Başa dön
_
cansın

Sağlık Durumu:
ibs,ibs-d

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sz nezmndan beri ülseratif kolitsnz?şimdilerde daha iyimsnz?

Başa dön
_
cansın

Sağlık Durumu:
ibs,ibs-d

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 21:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

vallahi üzüldm:( keşke o kdr drenmeseymşsiniz dcektm ama anne olmak çok başka brşey önce çocuklarını dşünüyor insan..byük geçmiş olsun..
remisyon ndr acaba?şimdi daa mı iyisnz yani?

Başa dön
_
fatma03

Sağlık Durumu:
ulseratif kolit

Ülke / Şehir:
Avusturya

MesajTarih: Prş 11 Hzr 2009, 22:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

remısyon hastalıgın bızı unutması yanı uyuması oluyor bende her seyı bu sıteden ogrendım sende sıteyı ınceler okursan boyle sohbetlerde edersek hergun dahada ıyı olursun bende senı cok lafa tuttum yarın okulun vardır tutmayım senı
Başa dön
_
cansın

Sağlık Durumu:
ibs,ibs-d

Ülke / Şehir:
istanbul

MesajTarih: Cmt 13 Hzr 2009, 12:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

anladım bn de daa şimdiden bisürü blgi edindm devam da ediyorum okumaya:) çok teşk ederim,estaurlah..grüşmek üzere

Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> İbh ve 'bir konu' Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız