FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 11:19

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

[Genel] Ağız Sağlığımız

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Genel Sağlık Sorunlarımız
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Gülhan

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ANKARA

MesajTarih: Pts 08 Eyl 2008, 17:40    Mesaj konusu: [Genel] Ağız Sağlığımız Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar toplantıda geçen bir konu üzerine sizlerle paylaşmak istediğim bir ürün var.Bir arkadaşımız dişindeki bir çürüğün atak yaşamasına sebep olduğunu söylemişti.Evet sindirim ağızda başladığı için ve kendim de bizzat ağız tutulumu yaşadığım için önemini birkez daha vurgulamak istiyorum.Ben bir diş hekiminin sekreterliğini yapıyorum.Doktorum uluslar arası kongrelere gider her yıl.Bu sene yeni bir ürün tanıtmışlar."Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayarak ve diş ipi kullanarak ağız yüzeyinin sadece%25'ine ulaşırsınız.Oysa;plak,tartar,diş eti iltihabı,diş çürümelerine neden olan bakteriler ağız yüzeyinin tamamında yer alır."diyor tanıtımında.Bu ürünün fırçalamaya oranla plak oluşumunu %56'ya kadar azalttığını söylüyor.Ürünün ismi LISTERINE.Umarım isim vermemde bir sakınca yoktur.Eczaneden ben temin ettim.Tadı epey bir acı ama kullanıyorum.Size de tavsiye ederim.Bu bir gargara.Normalda gargaralar uzun süreli kullanılmaz ama bu günlük kullanuma uygun bir ürün.
Başa dön
_
darkkaos

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
İSTANBUL

MesajTarih: Cum 19 Eyl 2008, 20:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

gülhan benimde ağzımda sık sık aftlar yani beyaz yaralar oluşuyor. ben tuzlu suyla bir kaç gün garagara yapıyorum biraz yakıyor ama sonra düzeliyorum.
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Sal 11 Ksm 2008, 08:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Konuyla çok alakası yok ama yirmilik dişimi aldırdım,gömülü ve yan bir şekilde sürmüştü.O kadar tetkik yaptırdım ama bunun kadar zorlanmadım.Çok berbat geçti,yüzüm şişti şişlik 4 gün sürdü şuan az bir şişlik var 1 hafta oldu ama halen ağrım var.Ağrı kesici yasak diyorum doktor hanım ısrarla majezik yut ağrını keser deyip duruyor.İşin kötüsü dişimin bir kısmını da orda bıraktı kapattı dikiş attı.sinire çok yakın olduğu için bir kısmını bıraktım dedi.Bu kadar eziyeti neden çektim anlamadım.Röntgende sinire çok yakın olduğu görünüyordu bunu bana işleme başlamadan belirtmesi gerekiyordu,çok öfkeliyim,hele de sağlığım konusunda çok hassasım.Yarın dikişlerim alıncak 1 haftadır doğru düzgün beslenemiyorum fazladan antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum bu da beni etkiledi tabi,midem eskisi gibi rahat değil ve şuan bile dişim ağrıyor.Dişin yarısının orda kalması ya da hepsinin kalması arasındaki farkı anlayamadım,bu kadar eziyeti neden çektim,bu ağrı ne kadar devam eder bu soruların cevabını vermiyor bana evirip çevirip laf kalabalığı yapıp tlf kapatıyor,sinirlerim çok bozuk arkadaşlar.
ayşe KÖSE

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ERZİNCAN

MesajTarih: Sal 11 Ksm 2008, 16:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ayşecim geçmiş olsun. bende birkaç ay önce yirmilik dişimi aldırdım.kırılmadı ama morfin tutmadığı için 2 -3 defa morfin yapmak yapmak zorunda kaldı.sonrada enfeksiyon olduğu için antibiyotik kullandım.ağrısı bir hafta geçmedi.enfeksiyon kapmış olabilirsin.antibiyotik kullanman o yüzdendir.ama ben dr uma danışmadan hiçbir antibiyotiği kullanmıyorum.ağrı kesici olarak parasetamol içerenleri tercih etmelisin.majeziği asla kullanma çünkü mide için çok sakıncalıymış.ben parol kullanmıştım..
Başa dön
_
lockheed

Sağlık Durumu:
ibs

Ülke / Şehir:
izmir/manisa

MesajTarih: Sal 11 Ksm 2008, 21:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

geçmiş olsun, sıkıntılar devan ederse başka bir uzman dotora görünmek gerektiği kanaatindeyim. Yazınızı okuduktan sonra önümüzdeki haftalarda yaptırmayı düşündüğüm dişlerim için paraya kıyıp iyi bi diş hekimine gitmeye karar verdim, diş konusunda sürprizlere ben de tahammül edemiyorum.
Başa dön
_
Gülhan

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ANKARA

MesajTarih: Cmt 15 Ksm 2008, 14:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ayşe çok geçmiş olsun.20 yaş dişleri genelde sorunlu dişlerdir.Ama parçanın kalması sana da ilerde de sorun yaratacaktır.Bu arada normal bir diş hekimi mi çekti dişini?Bu tür sorunlu dişlerin cerrahi operasyonla alınması gerekir.Gömülü veya seninki gibi eğri dişlerin.Diş hekimlerinin de farklı alanları var.Hekiminin seni yönlendirmesi gerekirdi.Özellikle diş hekimleri konusunda çok seçici olalım arkadaşlar.Özellikle hijyen konusuna dikkat etmemiz gerekiyor.Maalesef birçok hasta geliyor ve kimin ne olduğu bilinmiyor.Bize gelen bazı hastalar hepatit taşıdıklarını söylüyorlar ona göre farlı önlemler alıyoruz ve aletlerini asla karıştırmıyoruz.Ama bir çok hasta da eminim ki bakılmama korkusuna bu tür bir hastalık taşıdığını söylemiyor.Biz ara ara bütün aletleri özel işlemden geçiriyoruz.Her istimale karşı.Günlük temizlik haricinde tabii.Ama birçok yerde günlük temizlik ve alet temizliğine önem verilmiyor.
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Pzr 16 Ksm 2008, 13:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ayşe köse,lockheed ve Gülhan teşekkür ederim hepinize.Evt antibiyotiği enfeksiyon olmasın diye kullandım bu normaldi,zaten majeziği de kullanmadım,teşekkürler uyarılarınız için.Bu işlerin artık paraya kıymakla da alakası yok paranla bile rezil oluyosun,ben para falan sormadım bile doktora,ama olan oldu yine de.
Gülhancım doktorum çene cerrahının alması gerek dedi o yüzden bir cerraha gittim dediğin gibi.Dün de dikişleri aldırdım,artık insanların samimiyetlerini ya da ne olduklarını yüzlerine bakıp seslerini duyunca anlayabiliyorum,insanın morali bozuluyor inan herkes aynı değildir ama çok rastlıyorum para için proflar bile hastayı her türlü suistimal ediyorlar,artık bunaldım sahte gülümsemelerden,sahte sözlerden,kendimi aptal gibi hissediyorum.
Dün sordum doktora dikişleri aldırıken pirinç tanesi kadar bişey kaldı sorun yapmaz dedi,ne derece güvenmem gerekiyor bilemiyorum.Sinirlerim bozuk, öfkemi gizleyemiyorum.Sakardı ya resmen,daha ilk başlangıçta uyuşturacağı iyneyi dilime dokundurdu orda bir uyuşukluk hissettim hafiften,sonra işlem esnasında ön alt dişlerime çok yakın biyeri parçalamış dikiş atmış uyuşukluktan ben anlamadım tabi sorasında da ağzımı açamadığım için görememiştim şişlik falan inince bakmıştım ki aldığı dişin çok uzağında bir yer alakasız bir yer yani ama oraya elindeki aleti yanlışlıkta batırdı demekki.Dün de dikiş aldırıyorum yine aynı elindeki aleti başka biyere çarptırdı nasıl iş anlamadım.Kapıdan girer girmez bana komplimanlar yapıyor,çok güzelsin,çok tatlısın yani ona hesap sormayım diye yapıyor bunu hatasını kapatacak,neyse her yaşanmışlık birşey öğretiyor insana bu da bana akıl karı oldu.
rue

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Kuşadası

MesajTarih: Sal 18 Ksm 2008, 12:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

geçmiş olsun ayşe hanım.çok üzüldüm.doktorun hastaya güven vermesi çok önemli,dediğiniz gibi insanların yüzünden,ses tonundan niyetlerini okuyabilmek gerekiyo.umarım,kalan parça bi sorun yaratmaz ilerde.yalnız nolur sinir stres yapmayın
Başa dön
_
kudret

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye / Ankara

MesajTarih: Çrş 28 Oca 2009, 17:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar ben ağzımda iki adet eksik diş için implant yaptırmak istiyorum. Ankara da iyi bir implant merkezi yada diş hekimi var mı? daha çok İstanbul da var galiba bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz...
EnginENGİNER

editör

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye / Balıkesir - İzmir

MesajTarih: Çrş 28 Oca 2009, 18:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kudret Bey, öncelikle geçmiş olsun, site kuralları gereği forumumuzda doktor ve hastane ismi paylaşımına izin verilmemektedir.
_
cemile

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/kayseri

MesajTarih: Sal 16 Şub 2010, 19:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar bende 5 gün önce diş çektirdim bayağı hırpaladılar dişi kırdılar falan ağrı kesici olarak majezik içtim pişmanım arada karnım ağrıyor korkuyorum hastalığımı tetikliyecek diye inşallah birşey olmaz. Bu hastalık yüzünden ne grip olmak nede diş çektirmek bana normal geliyor(ilaçlar dokunuyor) ne yapacağım bilmiyorum.....
Başa dön
_
MANOLYA

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
KOCAELİ/TÜRKİYE

MesajTarih: Çrş 17 Şub 2010, 14:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

çok geçmiş olsun benim hap içmem yasak sadece salofalk diğer tüm haplar dokunuyor hasta olsan hep iğne kullanıyorum acil şifalar
redoxon
Başa dön
_
cemile

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/kayseri

MesajTarih: Prş 18 Şub 2010, 16:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ne iyi bir doktorun var demekki kıymetini bilin. Benim gittiğim ilaçlar konusunda ve diğer her konuda hiçbir yardımı olmadı dokunanı yapma deyip kestirip atıyor bu profları anlamak çok zor hiç yardımcı olmuyorlar.
Başa dön
_
MANOLYA

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
KOCAELİ/TÜRKİYE

MesajTarih: Pts 22 Şub 2010, 09:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu 4. dr um olsun o kdr yha ama iyi biri gerçekten çok şkr
redoxon
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Genel Sağlık Sorunlarımız Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız