Geçerli Zaman: Cum 10 Eyl 2010, 08:57
|
|
BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org
Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
dr.toros
editör
Sağlık Durumu: ük
Kayıt : 23 Mar 2007 Mesajlar: 757 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 42 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Sal 10 Şub 2009, 16:05 Mesaj konusu: Japonya da Ülseratif Kolit ve Crohn 1975 ten önce niçin YOK |
|
|
Japonya da ülseratif kolit ve crohn 1975 ten önce niçin yoktu
Japonya da ülseratif kolit, japonya sağlık bakanlığı kayıtlarına göre, 1975 yılına kadar hiç görülmemiş ve crohn hastalığı da yok denecek bir düzeydeymiş.Ne olduysa 1975 yılından sonra olmuş ve hızla hastalıklar çılgın şekilde yükselmeye başlamış.Özellikle de 1980 yılından sonra İBH de patlama yaşanmış.Oldukça güvenilir ve gastroenterolog onayından geçmiş kayıtlardan derlenen istatistikler 1955 ve 2006 yılları arasındaki verilerden oluşturulmuş.Japon halkının genleri ve bağışıklık sistemi bir kaç on yılda değişmeyeceğini kabul ettiğimize göre, bu artış ın çevre kaynaklı,batı yaşam ve standartları,beslenme tarzının, ülseratif ve crohn nun ana sebebi olduğunu, teredütte yer vermeden gösterir .
Journal of Health and Welfare Statistics from 1955 to 2006
Uzun siyah çubuklar ÜK nın yıllara göre artış trendini gösterirken,gri kısa çubuklar ise crohn hastalığının yıllara göre artışını gösteriyor.
Yukarıdaki grafikten de görüleceği gibi ÜK ve crohn Japonya da 1975 yılında ve öncesinde hiç yokken sonraki yıllarda nasıl hızla yükseldiği görülüyor.
SONUÇ:Görüldüğü üzre hastalığın çevresel nedenlerden yemek yeme tarzımızdaki değişikliklerden ve sanayi kültüründen kaynaklandığı apaçık ortada ,fazla söze gerek yok. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|