FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 11:37

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

İmuran Siğil ve Uçuk Yapıyor [Çalışma]

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Dr. Toros ile Bağırsak Hastalıklarında Güncel Haberler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Çrş 22 Nis 2009, 15:16    Mesaj konusu: İmuran Siğil ve Uçuk Yapıyor [Çalışma] Alıntıyla Cevap Gönder

İmuran kullanan ÜK lı hastalarda siğil ,ve uçuk daha çok görülüyor

Incidence of benign upper respiratory tract infections, HSV and HPV cutaneous infections in inflammatory bowel disease patients treated with azathioprine
P. SEKSIK, J. COSNES, H. SOKOL, I. NION-LARMURIER, J.-P. GENDRE & L. BEAUGERIE
Département de Gastroentérologie & Nutrition, Hôpital Saint-Antoine, Université Pierre et Marie Curie Paris VI, AP-HP, Paris, France
Correspondence to Dr P. Seksik, Gastroenterology and Nutrition Unit, Hôpital Saint-Antoine, 184, rue du faubourg Saint-Antoine, 75571 Paris cedex 12, France.

İmuran(azathioprin), ük ve crohn da oldukça sık kullanılan ilaçlardan olup ,yan etkileri de oldukça fazala olan ilaçlardan.Fransa da yapılan bu son çalışmada, iki yeni yan etkisi daha kanıtlanmış oldu.
230 hastada yapılan çalışmada, imuran kullanan hastalarda siğil görülme riski %17.2 iken, kullanmayanlarda %3.3 ve yine imuran kullananlarda, genellikle dudak kenarlarında görülen uçuk görülme sıklığı %1 iken, kullanmayanlarda bu oran sadece %0.2 olarak saptanmış. Kısacası imuran kullananlarda siğil ve uçuk,imuran tedavisi almayanlara göre 5 kat daha fazla.

BELGİN

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye / Eskişehir

MesajTarih: Çrş 27 May 2009, 08:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

geçen yıl ağustos ayında imuran kullanmaya başladım.. kullanmaya başladıktan parmaklarımda siğiller çıktı.. tabi ben imuranın yaptığın tahmin etmedim.. siğil ilacı kullandım.. şimdi yok..
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Çrş 27 May 2009, 08:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben de imuranı bırakalı 1 hafta kadar oldu,kullandığım dönemde sürekli dudaklarım uçuklardı benm aklıma takılıyodu bu ama bağışıklık sistemini zayıflamasına neden olduğu için kolayca uçuk çıkıyo diye düşünüyodum.İlacın dozu azaldıkça uçuklar da seyrekleşti ve şuan uçuk falan olmuyor.
Teşekkürler paylaştığınız için.
sıdıka

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Kocaeli

MesajTarih: Çrş 27 May 2009, 22:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

benim de ağız içinde çok sık uçuk,aft vs.çıkardı.teşhis konmadan önce.hastalığımın teşhisi konduktan sonra crohn ile ilgili olduğunu söyledi doktorum.hastalığın aktifleştiği dönemlerde daha çok olduğunu öğrendim.imurana bağlı olduğunu bilmiyordum.crohn hastalığının belirtisi olarak biliyordum.
Başa dön
_
Jerfi

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Ankara

MesajTarih: Pts 28 Arl 2009, 18:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

1 hafta önce İmuran 2x1 kullanmaya başladım imurana başladığımdan beri dudaklarda uçuklarda çıkmaya başladı.
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Dr. Toros ile Bağırsak Hastalıklarında Güncel Haberler Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız