Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 11:37
|
|
BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org
Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
dr.toros
editör
Sağlık Durumu: ük
Kayıt : 23 Mar 2007 Mesajlar: 757 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 42 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Çrş 22 Nis 2009, 15:16 Mesaj konusu: İmuran Siğil ve Uçuk Yapıyor [Çalışma] |
|
|
İmuran kullanan ÜK lı hastalarda siğil ,ve uçuk daha çok görülüyor
Incidence of benign upper respiratory tract infections, HSV and HPV cutaneous infections in inflammatory bowel disease patients treated with azathioprine
P. SEKSIK, J. COSNES, H. SOKOL, I. NION-LARMURIER, J.-P. GENDRE & L. BEAUGERIE
Département de Gastroentérologie & Nutrition, Hôpital Saint-Antoine, Université Pierre et Marie Curie Paris VI, AP-HP, Paris, France
Correspondence to Dr P. Seksik, Gastroenterology and Nutrition Unit, Hôpital Saint-Antoine, 184, rue du faubourg Saint-Antoine, 75571 Paris cedex 12, France.
İmuran(azathioprin), ük ve crohn da oldukça sık kullanılan ilaçlardan olup ,yan etkileri de oldukça fazala olan ilaçlardan.Fransa da yapılan bu son çalışmada, iki yeni yan etkisi daha kanıtlanmış oldu.
230 hastada yapılan çalışmada, imuran kullanan hastalarda siğil görülme riski %17.2 iken, kullanmayanlarda %3.3 ve yine imuran kullananlarda, genellikle dudak kenarlarında görülen uçuk görülme sıklığı %1 iken, kullanmayanlarda bu oran sadece %0.2 olarak saptanmış. Kısacası imuran kullananlarda siğil ve uçuk,imuran tedavisi almayanlara göre 5 kat daha fazla. _________________ dr.toros |
|
| Başa dön |
|
 |
BELGİN
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 21 May 2009 Mesajlar: 12 Ülke / Şehir: Türkiye / Eskişehir Yaş: Cinsiyet: bayan
|
Tarih: Çrş 27 May 2009, 08:27 Mesaj konusu: |
|
|
| geçen yıl ağustos ayında imuran kullanmaya başladım.. kullanmaya başladıktan parmaklarımda siğiller çıktı.. tabi ben imuranın yaptığın tahmin etmedim.. siğil ilacı kullandım.. şimdi yok.. |
|
| Başa dön |
|
 |
ayşe
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 26 Ağu 2007 Mesajlar: 189 Ülke / Şehir: Türkiye/Samsun Yaş: 25 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 27 May 2009, 08:37 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de imuranı bırakalı 1 hafta kadar oldu,kullandığım dönemde sürekli dudaklarım uçuklardı benm aklıma takılıyodu bu ama bağışıklık sistemini zayıflamasına neden olduğu için kolayca uçuk çıkıyo diye düşünüyodum.İlacın dozu azaldıkça uçuklar da seyrekleşti ve şuan uçuk falan olmuyor.
Teşekkürler paylaştığınız için. _________________ Sesini değil, sözünü yükselt.Yağmurlardır zambakları büyüten, gök gürültüleri değil! |
|
| Başa dön |
|
 |
sıdıka
Kayıt : 26 Hzr 2007 Mesajlar: 5 Ülke / Şehir: Türkiye/Kocaeli Yaş: 39 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 27 May 2009, 22:30 Mesaj konusu: |
|
|
| benim de ağız içinde çok sık uçuk,aft vs.çıkardı.teşhis konmadan önce.hastalığımın teşhisi konduktan sonra crohn ile ilgili olduğunu söyledi doktorum.hastalığın aktifleştiği dönemlerde daha çok olduğunu öğrendim.imurana bağlı olduğunu bilmiyordum.crohn hastalığının belirtisi olarak biliyordum. |
|
| Başa dön |
|
 |
Jerfi
Kayıt : 20 Arl 2009 Yaş: 19 Mesajlar: 1 Ülke / Şehir: Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 28 Arl 2009, 18:06 Mesaj konusu: |
|
|
| 1 hafta önce İmuran 2x1 kullanmaya başladım imurana başladığımdan beri dudaklarda uçuklarda çıkmaya başladı. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|