FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Cum 10 Eyl 2010, 06:27

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

Volkan Hapı (FROXİMUN) Ü.Kolitte Başarılı Bulundu [Çalışma] Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Dr. Toros ile Bağırsak Hastalıklarında Güncel Haberler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Cmt 16 May 2009, 13:37    Mesaj konusu: Volkan Hapı (FROXİMUN) Ü.Kolitte Başarılı Bulundu [Çalışma] Alıntıyla Cevap Gönder

Volkan toprağı (froximun) , ülseratif kolit tedavi ve korumasında yeni bir tedavi yöntemi

Clinoptilolite (froximun cama) effects on experimental Trinitrobenzen sulfonic acid (TNBS) ulcerative colitis model as a new preventive and therapeutic agent

Ayan F*1, Aydın S**1,Goksel S***1, Uzun H**1, Akbulut M****2,Akbulut E*****3,Aydın Y******4, Yenice D*******1, Karaca C*******1, Ulualp K*1, Altuğ T********5

1-Istanbul Universtiy Cerrahpasa Medical Faculty 2- İstanbul Universtiy Veterinary Faculty 3-- Halic Universtiy Molecelur Biologc and Genetics 4-Department of General Surgery, Gulhane Military Medical Academy, Haydarpasa Teaching Hospital
5-Bilim Universtiy Medical Biologc and Genetics

*General surgery department **Biochemistry department ***Patholgy department****Veterinary Sutudents*****Moleculer and Biologc Sutudents******General surgery department*******Experimental animal laboratoriy ********Medical Biologc and Genetics

Adress:DoçDr.Seval AYDIN, İstanbul Universtiy Cerrahpasa Medical Faculty, Biochemistry department
Summary: The ulcerative colitis is an inflammatory disease of the intestine. Through the use of clinoptilolith (froximun™), important markers of the inflammatory process were altered to an almost normal level. In combination with its already proven adsorption of histamine and ammonium, it is a very valuable substance for the treatment of the ulcerative colitis. With almost no side-effects, clinoptilolith (froximun™) is predestined for a long-term accompanying usage under ulcerative colitis. Most likely these effects should also apply for Crohn's disease and enterocolitis.

Volkan toprağı ,uzun zamandır gerek insan gerek hayvan sağlığında yine endüstride suların içilir hale getirilmesinde ,kanser tedavilerinde ishal de ,açık yaraların tedavisinde başarıyla kullanılıyordu .Ülkemizde tıbbi formda bulunmazken , artık froximum marakasıyla kullanıma sürüldü http://www.froximun.com.tr/index.asp
Cerrahpaşa tıp fakültesinde de Dr.Seval hanım ve ekibi tarafından deney hayvanlarında oluşturulan kollite başarıyla kullanıldı.
Kolit oluşturulan deney hayvanlarına, bu volkanik tozdan hergün kilo başına 0.25 mg yemlerine karıştırılınca ,kolit hastalığına karşı ciddi şekilde koruyucu olduğu görüldü.Bu zeolit (clinoptilolith )minerelarin en büyük özelliği çok küçük mikroskobik gözeneklere sahip olması ve bu sayede barsaktaki zararlı mikrop ve maddeleri emmesi.Bilinen hemen hemen hiç bir yan etkisi de yok.
Serap

Sağlık Durumu:
crohn hastası yakını

Ülke / Şehir:
Türkiye/Antalya

MesajTarih: Cmt 16 May 2009, 14:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ya crohnda?
dr.toros

editör

Sağlık Durumu:
ük

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Cmt 16 May 2009, 15:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tabii , sonuçta her ikiside inflamatuar barsak hastalığı.Ayrıca kolit dışındaki mikrobik ishallerede iyi geldiği yolunda çalışmalar mevcut
River

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Adana

MesajTarih: Pzr 17 May 2009, 01:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın Toros bu hapın bizde kullanımının bir tehlikesi var mıdır.Tanıtımında bağışıklık sistemini güçlendirdiği söyleniyor.Ük ve crohn için hangi çeşit ürününü kullanacağız.Öneriyormusunuz.Çok şey sordum kusura bakmayın birden heyecanlandım da.Saygılar...
Başa dön
_
BELGİN

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye / Eskişehir

MesajTarih: Çrş 27 May 2009, 08:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

temmuzda kontrolüm var inşallah.. o zaman doktoruma soracağım bu ilacı.
Başa dön
_
smOke

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
kıbrıs / lefkoşa

MesajTarih: Cum 29 May 2009, 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben Dr. Toros`un verdiği bilgiler doğrultusunda froximun için yapılan sitenin bilgi@froximun.com.tr adresine bir mail yolladım sağolsun Murat Akbulut mailimi yanıtsız bırakmadı ve Türkiye`de eczanelerde bulunmadığını sadece hastahanelere verildiğini ve firmalarından sipariş verebileceğimizi yazdı. Ayrıca bu haberleşleden sonra özel olarak doktorumlada konuştum bana istersem kullanabileceğimi söyledi fakat kendisiyle bağlantımızı koparmamamı rica etti. Ben Kıbrıs`ta yaşıyorum ve sırf froximun için İstanbul`a gidmek için hazırlanıyorum. İnşallah derdimize deva olacak.
Başa dön
_
River

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Adana

MesajTarih: Cmt 30 May 2009, 03:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sayın Smoke kullanmaya başlayıca bizi de an be an bilgilendirirseniz çok memnun oluruz.İnşallah çok iyi sonuçlar alırsınız .Geçmiş olsun.
Başa dön
_
smOke

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
kıbrıs / lefkoşa

MesajTarih: Cmt 30 May 2009, 12:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İnşallah sonucu istediğimiz gibi olur bende mutlu haberi buraya yazarım ve kurtuluruz Gülümseme
Başa dön
_
setar77

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
İZMİR

MesajTarih: Pzr 31 May 2009, 09:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Haberi okuduğumda çok heyecanlandım ve sevindim.. doktorumla ilk görüşmemde bu konudan bahsedicem.. Umarım hepimiz için bi umuttur..
_
ALIS

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
turkiye/antakya

MesajTarih: Çrş 03 Hzr 2009, 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaslar ama bu ilactan, tedavi DESTEKLEYICI ve hastalik onleyici olarak sozediliyor. yani tek basina tedavi edici olmasi soz konusu deyil gibi.
smOke

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
kıbrıs / lefkoşa

MesajTarih: Prş 04 Hzr 2009, 11:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ALIS abi ilaç bağışıklık sistemini güçlendirdiği için destekleyici olarak kullanılabilir içindeki besin değerleride buna yardımcı olabilir ama ilacın bir özelliği daha var sayın Dr. Hülya hanımın kanal D deki açıklamasında tedavi eden bir cihaz olarak tabir etmesi yani bu da vücuddaki yabancı maddeleri kitleyerek vucudumuzdan atmamızı sağlamasından dolayıdır sanırım yanlışım varsa düzeltin lütfen..
Başa dön
_
ALIS

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
turkiye/antakya

MesajTarih: Prş 04 Hzr 2009, 13:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

evet o kanal d deki roportaji izledim bende. ama bu noktada kafamda yeni bir dusunce olustu. daha once ki yazilari takip ettiysen iltihaplara e coli adli bir mikrobun sebeb oldugu kanitlanmisti. ve e coli mikrobu hucrelerin cok derinine ulasp saklandagi ve bagisiklik sistemini ordan uyardigi icin hasta oldugumuz soleniyordu. simdilik hic bir antibyotik yada baska bir ilac bu kadar derine inemiyorsa, kana karismayan ve ayni yutuldugu gibi, tabi patladiktan sonra dagilmis haliyle diskilanan kul o kadar derine inebilecekmi? nasil inecek?

ben karamsar biri deyilim ve her zaman iyileseceyime dair bir umut var icimde ama basinda cikan haberler bize adres ve sure vermeden, su doktor yada su hastane yada su ilac hastaliginizi bu kadar gunde yada bu kadar ayda kesin olarak tam tedavi ediyor demeden fazla sevinmemekten yanayim. nitekim moralimiz iyiyken bagirsaklarimiz biraz duzeliyor, ama hayal kirikligi ve cokuntu sonrasinda kendimizi toparlamamiz bayagi zaman aliyor.

gecmis olsun.
ALIS

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
turkiye/antakya

MesajTarih: Prş 04 Hzr 2009, 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

insallah smoke arkadasim umdugundan daha cabuk ve daha kolay iyilesirsin ve bu hastaligi yillar boyunca tasimak ve ona katlanmak zorunda kalmazsin.
smOke

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
kıbrıs / lefkoşa

MesajTarih: Prş 04 Hzr 2009, 14:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İnşallah abi inşallah hepimiz iyileşeceğiz umutluyuz Gülümseme
Başa dön
_
A.KIRCA

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit-total kolektomi

Ülke / Şehir:
Samsun

MesajTarih: Cum 03 Tem 2009, 15:09    Mesaj konusu: Froximun cama kapsül Alıntıyla Cevap Gönder

Bu gün Froximun kapsülü getirttim. Firma yetkililerinin önerisine göre günde 3 defa 2 kapsül aç karna alacağım.Gelişmeleri önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.
Başa dön
_
smOke

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
kıbrıs / lefkoşa

MesajTarih: Cum 03 Tem 2009, 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İnşallah işinize yarar.. Gelişmeleri bizimle paylaşırsanız çok sevinirim..
Başa dön
_
fatma03

Sağlık Durumu:
ulseratif kolit

Ülke / Şehir:
Avusturya

MesajTarih: Pts 13 Tem 2009, 19:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bende uc gun oldum baslayali bana iki paket verildi birisi toz halinde digeri kapsul
Başa dön
_
smOke

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
kıbrıs / lefkoşa

MesajTarih: Pts 13 Tem 2009, 20:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

fatma abla dokturunuzun yorumu ne oldu ? ve froximun`un hangi formlarını kullanacağınız bilgisini kim verdi ? bilgi verirseniz çok mutlu olurum.. teşekkürler..
Başa dön
_
fatma03

Sağlık Durumu:
ulseratif kolit

Ülke / Şehir:
Avusturya

MesajTarih: Pts 13 Tem 2009, 20:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

dr un daha froximun dan haberi bile yokmus kendimiz netten arastirdik burda bi firmadan bulduk cok umut verici konustular
Başa dön
_
smOke

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
kıbrıs / lefkoşa

MesajTarih: Sal 14 Tem 2009, 12:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

inşallah çaremiz olacak.. bende sabırsızlıkla kullanmak için bekliyorum bilgiler için çok teşekkür ederim zaman zaman bize etkilerinide bildirirseniz çoook iyi olur..
Başa dön
_
BELGİN

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye / Eskişehir

MesajTarih: Sal 14 Tem 2009, 15:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar inşallah faydasını görürsünüz.. bizleride bilgilendirmeyi unutmayın..
d_erya

Sağlık Durumu:
indetermine kolit

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/YALOVA

MesajTarih: Cum 17 Tem 2009, 12:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar inşallah faydasını görürsünüz bizide bilgilendirmeyi unutmayın ümitle sizlerden gelecek iyi haberleri bekliyoruz Allah yardımcımız olsun
Başa dön
_
A.KIRCA

Sağlık Durumu:

Ülke / Şehir:
Samsun

MesajTarih: Pts 20 Tem 2009, 11:23    Mesaj konusu: Froximun Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar;bu gün 17. gündür Froximunu kullanıyorum.Bende herhangi bir olumlu değişim olmadı.Onceden nasılsam şimdi de aynıyım.Yalnız benim durum farklı.Ben total kolektomi ameliyatı oldum ve benim kalınbarsağım yok.Ben ameliyat sonrası gelişen poşit nedeniyle kullanmaya başladım.Faydalı olmadı.Buna rağmen kutu bitinceye kadar kullanacağım.Umarım diğer ardaşlara faydalı olur.
Başa dön
_
A.KIRCA

Sağlık Durumu:

Ülke / Şehir:
Samsun

MesajTarih: Prş 23 Tem 2009, 14:14    Mesaj konusu: froximun Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar ne yazık ki froxsimunu kullanmayı bıraktım. İshal ve kanama sikayeti ile önce acile sonra da genel cerrahiye gitmek mecburiyetinde kaldım ve froximunu terkettim.Böylece bu ilaç hakkında her hangi bir yargıya varmak mümkün olmadı.
Başa dön
_
fatma03

Sağlık Durumu:
ulseratif kolit

Ülke / Şehir:
Avusturya

MesajTarih: Prş 23 Tem 2009, 19:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

cok uzuldum durumunuzun kotulesmesine her bunye farkli bi de sizin kalin barsaginiz alindigi icin mi boyle oldu ki ben iki haftadir kullaniyorum daha da devam edecegim sonuclar iyi olur insallah size bisey onere bilirim kullanmak isterseniz boswelia serrata yani akgunluk bitkisini deneyin isterseniz gecmis olsun
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Dr. Toros ile Bağırsak Hastalıklarında Güncel Haberler Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız