FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 11:21

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

[Tanı] Kolonoskopi Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Tanı Yöntemleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
hüseyni

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit+ibs

Ülke / Şehir:
İstanbul

MesajTarih: Cum 27 Tem 2007, 17:08    Mesaj konusu: [Tanı] Kolonoskopi Alıntıyla Cevap Gönder

KOLONOSKOPİ
Kalınbarsak ( Kolon ) –Rektum ve Anüs hastalıklarının incelenmesinde kullanılan Endoskopik yöntemlerden en önemlisidir. Anüsten başlayarak Rektum ve Kolonların tamamının görülerek muayenesidir. Alet, yaklaşık 1 cm kalınlığında olup kolonların tamamını inceleyebilecek uzunlukta (1.75 m) ve barsak kıvrımlarına uygunluk gösterebilecek ( fleksibl) bir yapıdadır. Bu muayene sırasında lezyonu ( hastalıklı kısım )görmenin yanı sıra, gerekir ise buralardan biyopsi yapılabilir. Ayrıca poliplerin çıkarılması (polipektomi) ve kanama odaklarına sklerozan madde (kan durdurucu) enjeksiyonu yapılabilir.

KOLONOSKOPİ HANGİ KOŞULLARDA YAPILIR ?
KOLO-REKTAL HASTALIKLARIN GENEL BELİRTİLERİNDE
50 yaşdan sonra 3-5 yılda bir kez rutin muayene olarak,
Karına ait izah edilemeyen müphem belirtilerde,
Kolon ve Rektum kanseri veya polipleri nedeni ile daha önce tedavi edilen hastaların izlenmesinde,
Ülseratif kolit ve crohn gibi iltihabi barsak hastalığı olanların izlenmesinde,
Yakın akrabasında (anne, baba, kardeş ) kolon-rektum kanseri olanlarda
40 yaşından sonra 2-3 yılda bir kez, yapılır.

KOLONOSKOPİ NASIL YAPILIR ?
Kolonoskopide kolonların içi gözleneceğinden herhangi bir patolojik oluşumun gözden kaçmaması için barsakların tamamen temiz olması şarttır. Bu nedenle hastalara bir gün önceden barsak hazırlığı yapılır. Bunun için hastalara işlem öncesindeki günde posasız gıdalar verilir ve ayrıca laksatiflerde ( ishal yapıcı ilaçlar) verilerek kolonların tam bir temizliği sağlanır. İşlem ortalama 20-30 dakika sürer. Bazen hastalara hafif bir sedasyon( hafif uyuşturma) yapmak gerekebilir.

KOLONOSKOPİNİN ÖNEMİ NEDİR ?
Bilindiği gibi Kolon ve Rektum Kanserleri her iki cinste akciğer kanserinden sonra ikinci sırada yer almaktadır. Bu kadar yaygın olan bu kanser türünden büyük çapta korunmak mümkündür. Çünkü bilinmektedir ki bu kanserlerin % 95 i Kolon ve Rektumdaki poliplerden gelişmektedir. Halbuki diğer iç organların kanserlerinde kanserin geliştiği bu tip belirgin bir lezyon yoktur.Bu nedenle poliplerin biran önce saptanması ve henüz kanserleşmeden vücuttan uzaklaştırılmaları ( polipektomi) gelişebilecek bir kolon kanserini kesinlikle önleyecektir. Poliplerin çok yüksek oranda teşhis edilebilmeleri (%95) ve çıkarılmaları (polipektomi) ancak KOLONOSKOPİ ile mümkün olmaktadır. Şu halde gereken durumlarda yapılacak kolonoskopi Kolon ve Rektum Kanserlerinden KORUNMADA en önemli teşhis ve tedavi aracıdır.

kaynak:tip2000.com
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Sal 28 Ağu 2007, 23:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İnflamatuvar/İltihabi barsak hastalıkları hastaları olarak ne kadar sıklıkta kolonoskopi yaptırıyoruz?

Remisyon dönemindeyken kolonoskopi ve aktif dönemde kolonoskopi tecrübelerimizi paylaşmaya ne dersiniz?

Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg.
Başa dön
_
ahmet33

Sağlık Durumu:
crohn hastası

Ülke / Şehir:
türkiye/mersin

MesajTarih: Çrş 29 Ağu 2007, 22:44    Mesaj konusu: slm Alıntıyla Cevap Gönder

ben altı ayda bi kontrole gidiyorum ve her gittigimde kolonoskopi yaptırıyorum ve inanılmaz acı çekiyorum bunun bi çaresi varmı sizce
Başa dön
_
karanfil

Sağlık Durumu:
Ülseratİf kolİt

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ANKARA

MesajTarih: Prş 30 Ağu 2007, 13:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

doktorun neden altı ayda bır cagırdı bılmıyorum ama benım bıldıgım herhangı bır sorun yoksa senede bır kez kolonoskopı yapılır.cok agrılı bır ıslem oldugu dogru bu agrıyı azaltmak ve hastayı bırazda olsun rahatlatmak maksadıyla cogu merkezde bu ıslem anestezı altında yapılıyor.yanı hasta gecıcı olarak uyutuluyor.bu anestezı konusunu doktorunla konusup bır sorun olmayacaksa sen de deneyebılırsın.
Başa dön
_
acar (ibrahim)

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/İstanbul

MesajTarih: Prş 30 Ağu 2007, 14:38    Mesaj konusu: Kolonoskopi Alıntıyla Cevap Gönder

Geçen ay Göztepe SSK hastanesinde kolonoskopi yaptırdım.Bu işlem sırasında hiçbir uyuşturucu verilmedi.İşlem 30 dak.sürdü.Kesinlikle en ufak bir ağrı veya sızı hissetmedim,diğer hastalarda aynı şeyi söyledi.böyle birşey ilk defa başıma geliyor.Daha öncekiler birer kabustu.
Bunun sebebi ne olabilir ? Kullanılan aygıtlardan mı kaynaklanıyor?
Belki Dr.Toros Bey bizleri bu konuda aydınlatabilir..
Herkese sevgiler...

Ülseratif Kolit

Salofalk 4*2 adet (500 mg)
Başa dön
_
izzet

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Edirne

MesajTarih: Prş 30 Ağu 2007, 16:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Nedense her doktor endoskopik işlem sırasında sedasyon(narkoz) uygulamıyor.Sanırım bu doktorun kişisel tercihine kalmış bir şey..Benim doktorum hiç bir zaman uygulamadı ama standart haline getirmiş yerlerde var...
EnginENGİNER

editör

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye / Balıkesir - İzmir

MesajTarih: Cum 31 Ağu 2007, 00:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hastanın genel durumu gerektirmeyecekse, mümkün olduğunca vakitten kazanmak, (az da olsa) riske girmemek için hastaya sedasyon analjezisi uygulanmıyor. Ancak yine de kalçadan küçük bir ağrı kesici iğne yapılıyor diye biliyorum.

Eskiden rigit(rijit) endoskoplar vardı, gerçi artık teknoloji ve sistem değişti, birçok yerde fleksibl endoskop kullanıyor olmalı ancak rigit endoskop kullanılıyor ise o da hissedilen ağrı miktarını artırabilir.

Kolonoskopi işlemi sırasında çekilen acı, hastanın genel fiziksel sağlık durumu ve ruh hali ile de alakalıdır. Özelikle ruh haline değinmek istiyorum. 20 dk. sürecek bir işlemin yapılması, hasta stres altında hissettiği ve kendini kastığı için 2 kat daha uzun bir vakit alabilir. Bu nedenle hastanın kolonoskopi korkusunu önce zihninde atlatması, her ne kadar heyecan düzeyi kontrol edilemese de, stresi asgariye indirip rahat bir şekilde işleme girilmesi, işlemi çok daha kolay ve ağrısız bir hale getirecektir.

Ayrıca kolonoskopi sırasında barsağa bir miktar hava verilmektedir. Bu durum da kişide gaz çıkarma ihtiyacı oluşturacaktır. Eğer hasta utandığı için bu ihtiyacını gidermez ise barsaklarda sıkışan gaz aşırı miktarda ağrıya neden olacaktır. Lütfen doktorlarımızdan çekinmeyelim ve onlara güvenelim.
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Cum 31 Ağu 2007, 08:09    Mesaj konusu: kolonoskopi Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar eğer ilk defa kolonoskopi yaptıracak olsaydım burda yazılanları okuduktan sonra korkumdan doktora gidemezdim sanırım,hepiniz ağrılı bir işlem olduğundan falan bahsetmişsiniz ben de bir kez yaptırdım ama hiç bir sorun yoktu gayet rahat geçti,ağrı falan olmadı kesinlikle,stresli bir şekilde girdiğim halde ağrı duymadım.Neden kaynaklanıyor bilemiyorm,hastalığın derecesi etki eder mi acaba,ya da doktorun mahareti mi ya da kullanılan alet mi farklı bilemiyorum,ama ben hiç zorlanmadım söyleyeyim.
Başa dön
_
nursima

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
türkiye\istanbul

MesajTarih: Cum 31 Ağu 2007, 09:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bana anestezi yapmışlardı. anestezisyene ne zaman bayılcam dicektimki ''ne zaman ba....'' dedim ve bayılmışım. hiç bişey hissetmedim ama bi ara uyanır gibi oldum galiba. tekrar uyudum. uyandığımda çok gazım vardı. karnım çatlıcak gibiydi. Dr. çok iyi bi bayandı devamlı telkin veriyordu. çıktığımda çok ağlamıştım sitres attım sanurım. çünkü hiç bişey hissetmemiştim. ama bayıltılmadan yaptırmaya cesaret edemem sanırım.
Başa dön
_
ayşen

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/İstanbul

MesajTarih: Cum 31 Ağu 2007, 14:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İlk kolonoskopimi endoskopi ile birlikte yaptırmıştım ve her ikisinde de baygındım ve hiçbir şey anlamamıştım. Ama en son yaptırdığımda bayıltıldığım halde çığlık atarak acı ile uyandım, hastanenin o katı ayağa kalkmıştı.

Ancak bu acının sebebini sonradan anladım crohnlu dar bölgemden geçilmeye çalışılmıştı. Gerisini siz düşünün artık....

Kolonoskopi çok zor bir işlem değil ancak bunda doktorun tecrübesi, ustalığı, kullanılan aletlerin kalitesi vb bir sürü faktör var.

İşlem sonrasında gaz olmasının sebebi ise bildiğim kadarıyla işlem esnasında aynı zamanda bağırsaklara gaz verilmesi ki bu kolay ilerlenmesini sağlıyor, bağırsaklara teması azaltarak riskleri en aza indiriyor.
YEŞİM

Sağlık Durumu:
Ülseratİf kolİt

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ANKARA

MesajTarih: Cum 07 Eyl 2007, 20:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Herkese merhaba, bende kolonoskopi ve rektoskopi için sizlerle aynı şeyleri düşünüyorum.ama ne varki bende kontrollerime gitmeden önce strese girsemde bunu yaptırmam gerektiğini biliyorum.kendimi günler öncesinden hazırlıyorum.
Bende uyutularak kolonoskopi yaptırdım.tabiki çok rahat oluyor.ama benim takip edildiğim hastanemde bu işlemi uyutarak yapmıyorlar.
Sonuçta benim yıllardır ilaç almakta hiç hoşuma gitmiyor ama sağlığım için hiç atlamıyorum. Kolonoskopi ve rektoskopide 6 ayda bir yada senede bir mutlaka yaptırmamız gerektiğine görede stres yapmamalıyız..... Göz Kırpmak
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Sal 18 Eyl 2007, 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Şu ana kadar kolonoskopi ve endoskopi konusunda onlarca tecrübem oldu diyebilirim...

Üniversite yıllarımda (1995-2000) sindirim sistemimle ilgili sıkıntılar yaşamaya başladım. Midemde duedonumda bir polip vardı. Ve uzun süre endoskopik yöntemle takibi yapıldı... Ve 3 yıllık takibi sonucunda metaplazi gelişimi? riski olması nedeniyle alındı. Pataloji sonucu hiperplastik polip çıktı... Polibin alınması sonrasında rutin yapılan endoskopik kontroller ile izlenmeye devam edildi. Hala bu süreç bir sonraki kontrol zamanı her olumlu kontrolde daha ileri bir zamana ötelenerek sürmekte... Bu süreçte şu ana kadar bana 6 defa endoskopi yapıldı. Sadece 1 tanesinde anestezi oldum. Diğer endoskopiler anestezi olmadan gerçekleşti. Karaciğer enzimlerimin yüksek olması nedeniyle anesteziden uzak durmaya çalışıldı. Ben endoskopiye alıştım. Birçoğunda parça alınması vb. olmasına rağmen sorun yaşamadan rahatça endoskopi oldum ve olmaya devam etmekteyim...

Kolonoskopi ile tanışmamda üniversite yıllarında başlayan mide sıkıntılarımla paralel... İlk kolonoskopimden bugüne kadar yaptırdığım hiçbir kolonoskopide anestezi olmadım... İrritabl barsak sendromu/huzursuz barsak sendromu teşhisi ile ülseratif kolite kadar uzanan süreçte yine endoskopideki 6 defa gibi hatrı sayılır bir kolonoskopi tecrübem var... Kolonoskopik kontrollerimdede karaciğer enzimlerim nedeniyle uzak durmak zorunda kaldığım anestezi işlemini tam kolon görüntülemelerinde bile aramadım diyebilirim...

Bence endoskopidede kolonoskopidede işin kolay olmasının sırrı %90 hastada saklı... Ben kolonoskopi ve endoskopi işlemlerinde oldukça rahat oluyorum ve vücudum direnç göstermediği için işlem doktor açısındanda kolay oluyor ve sıkıntı yaşamıyorum... Elbetteki ufak ağrılar yaşanabiliyor, o kadarda olsun değil mi? Göz Kırpmak Ancak kolonoskopi işlemi sırasında barsaklara verilen hava nedeniyle işlem sonrası belli bir süre rahatsızlık oluşabiliyor...

Benim tek rahatsızlığım kolonoskopi öncesi içilen fleet phospho-soda(fleet fosfo soda) solüsyonu... Tadına alışamadım... Ancak bu solüsyon yerine x-m diet solüsyonu önerebilirim, fleet fosfo sodadan farkı hem vişne suyuna benzemesi sayesinde içimi kolay hemde yerli malı...

Gerek kolonoskopi gerekse endoskopi işlemleri öncesi ne kadar rahat olursak o kadar rahat bir işlem yaşarız...

Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg.
Başa dön
_
Mp4-14

Sağlık Durumu:
Ülseratif koit

Ülke / Şehir:
Türkiye / istanbul

MesajTarih: Cum 28 Eyl 2007, 20:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

10 senedir ülseratif kolit hastasıyım.

3 kolonoskopi
2 endoskopi
1 rektoskopi geçirdim.

kolonoskopileri doktorum uyutarak yapıyor dolayısı ile hiç bir şey hissetmiyorum. Endoskopileri de aynı anda yaptığı için onda da her hangi bir şey hissetmedim Takılmak

Rektoskopyi geçen sene askeri hastanede oldum. Ağrım olmadı ama kendinde olmak ve olnaları hissetmek gerçekten insana kötü hissettiriyor.

Benim asıl canımı sıkan kolonoskopi öncesi hazırlık. Resmen yazarken bile miğdem ağzıma geliyor Allahım o nasıl bir ilaçtır öyle, meyvelisi falan çıksada rağatlasak Takılmak Gerçekten iğğğğrenç bir ilaç
Başa dön
_
funda34

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Sal 02 Ekm 2007, 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

duygularımı okadar güzel dile getirmişsinki okurken güldüm o ilacın meyvalısını bende istiyoum .........
bana rektoskopi yapılmadı merak ettim nasıl yapılıyor ....
yapılıcak olursa birde onun içim panik olmayalım
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Sal 02 Ekm 2007, 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sn. MP4-14 ve funda34 forumu daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim Göz Kırpmak

Aşağıda MP-14 mesajından önce yazmış olduğum mesajımın sondan 2. paragrafı;

Benim tek rahatsızlığım kolonoskopi öncesi içilen fleet phospho-soda(fleet fosfo soda) solüsyonu... Tadına alışamadım... Ancak bu solüsyon yerine x-m diet solüsyonu önerebilirim, fleet fosfo sodadan farkı hem vişne suyuna benzemesi sayesinde içimi kolay hemde yerli malı...

Temmuz-2005
Başa dön
_
funda34

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Sal 02 Ekm 2007, 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sn selim
klonoskopi çektirirken ne isterlerse onu içiyoruz birdahakine içtik deyip sizin söylediğinizi içelim denemekte fayda var
Başa dön
_
Mp4-14

Sağlık Durumu:
Ülseratif koit

Ülke / Şehir:
Türkiye / istanbul

MesajTarih: Çrş 03 Ekm 2007, 08:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Selim TÜRKOĞLU yazmış:
Sn. MP4-14 ve funda34 forumu daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim Göz Kırpmak

Ben aynı ilacın meyvelisini istiyorum. Dikkatli okumayla bir ilgisi yok.

Ama 26 Ekimde askeri hastane de kolonoskopi olacağım aynı etkiyi gösteriyorsa deneyebilirim Takılmak Dönen Gözler
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Çrş 03 Ekm 2007, 08:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sanırım vişne suyuna benzemesi demek yeteri kadar anlam taşımakta...

Temmuz-2005
Başa dön
_
Mp4-14

Sağlık Durumu:
Ülseratif koit

Ülke / Şehir:
Türkiye / istanbul

MesajTarih: Çrş 03 Ekm 2007, 10:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yakın ilginize ve cevaplarınıza teşekkürler. İlginç bir deneyim oldu benim için....
Başa dön
_
celine

Sağlık Durumu:
crohn-crohn hastasi yakini

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/İZMİR

MesajTarih: Çrş 17 Ekm 2007, 11:29    Mesaj konusu: BENDE ÇOK KORKUOYRDUMMM Alıntıyla Cevap Gönder

BEN SELİN KOLONOSKOPİ OLMAKTAN ÇOK KORKUYORDUM.AMA ANESTEZİYLE YAPILDI BANA KOLONOSKOPİ VE HİÇBİR SIKINTI ÇEKMEDİM.ZATEN ANESTESİZ DAYANABİLECEĞİMİ ZANNETMİYORUM.7 DEFA ENDOSKOPİ OLDUM ANESTEZİSİZ OLDUM ÇOĞUNU O BİLE ÇOK ZOR GELDİ.BAYILTMADAN YAPILDIĞINDA İNSAN KENDİNİ KASIYOR VE STRESE GİRİYOR VE ACISI DAHADA BÜYÜYOR.

en güzeli yaşamaktır aslında....
Başa dön
_
Mp4-14

Sağlık Durumu:
Ülseratif koit

Ülke / Şehir:
Türkiye / istanbul

MesajTarih: Çrş 17 Ekm 2007, 11:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Açıkçası daha önceden de dediğim gibi 3 kez kolonoskopi oldum üçünde de anestezi aldım. Süperdi hiç bir şey hissetmedim. Bir kez de rektoskopi oldum ve anestezisiz. iyi hissettiğimi söyleyemeyeceğim acım olmadı ama iyi bir deneyim değildi açıkçası.

Asıl 26.10.2007 de kolonoskopim var ve muhtemelen anestezi verilmeden yapılacak. Ufaktan ufaktan tırsmaya başladım Mutlu
Başa dön
_
Serap

Sağlık Durumu:
crohn hastası yakını

Ülke / Şehir:
Türkiye/Antalya

MesajTarih: Çrş 17 Ekm 2007, 12:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sevgili MP4
Benim ogluma en az 30 defa endoskopi onun yarısı kadar da kolonoskopi yapıldı.Ama hep anesteziyle.En son Askeri hastanede anestezi uygulanmadan yapıldı ve ince barsağa da girebildikleri kadar girdiler.Söylediği ve benim anladığım kadarıyla bu bölümde canı çok yanmış.Şunu demek istiyorum.Oğlum crohn hastası olduğu için ince barsağa girildi ama sen UK sin yani kalın barsağı görmeleri yetecek.
Hem canım delikanlı adamsın ne o tırsmalar falan Gülümseme Şimdi diyeceksin ki ''tabi siz yaptırmıyorsunuz,acısını nerden bileceksiniz?''Ben de yaptırdım anestezi olmadan hem de.
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Çrş 17 Ekm 2007, 12:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yukarıdada belirttiğim gibi ben işlemlerimi anestezi olmadan yaptırıyorum. Belki benim durumum biraz özel... Ama hayatımız boyunca bu işlmeleri yaptıracağımızı göz önünde bulundurduğumuzda anestezisiz olabilmek bir avantaj gibi. Yine yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi hasta işlem öncesi ve işlem esnasında kendisini sıkmazsa stres yapmazsa problem yok... Anestezi olsanızda olmasanızda işlemin rahat bir şekilde gerçekleşmesinde bir çok kriter söz konusu iken en önemli kriter hastanın yaklaşımı.

Temmuz-2005
Başa dön
_
sgirgin

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/İstanbul

MesajTarih: Çrş 31 Ekm 2007, 19:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gülümseme

Sodanın berbatlığı konusunda yalnız olmadığımı bilmek beni çok sevindirdi!! İnanın ben kolonoskopiden değil sodadan korkuyorum..

şimdiye kadar üç kez kolonoskopi oldum. Öyle acılı ve ağrılı bir işlem değil.Özellikle bağırsaklarınız iyice temizlenmişse hiç sorun çıkmıyor. Benim ilk kolonoskopim çok rahatsız ediciyi ama suan anlıyorumki durumun doktorla bağlantısı var. Gaz nedeniyle neredeyse dokuz aylık hamile gibiydim!! Ama son iki kolonoskopimi başka bir yerde yaptırıyorum. Ve hiç sorun yok, ağrı yada acı hiç yok. Anestezi konusuna gelince bence işlem bittikten sonra kendinde olmak ve hayatına direkt devam edebilmek en güzeli. Zaten yeterince ilaç yükümüz var üstüne birde narkoz almaya gerek yok diye düşünüyorum.
Başa dön
_
sgirgin

Sağlık Durumu:
Ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/İstanbul

MesajTarih: Cum 09 Ksm 2007, 02:31    Mesaj konusu: kolonoskopi öncesi diyet ve bağırsak temizliği Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba,
öncelikle yeni bir başlık mı açmalıyım yoksa bu baslıgın altında yazmam doğru mu karar veremediğimi söylemeliyim.

Cumartesi günü kolonoskopi randevum var. Birkaç gündür kabız gibiyim,karnım iyice şişti. Onca su içmeme rağmen hicbir ilerleme yok. Kolonoskopi öncesi bağırsak temizliği çok önemli biliyorsunuz. Ne önerirsiniz, cuma günü zaten kolonoskopi diyeti oldugundan birşey yemeyip sıvı alacağım fakat sanki tam bir temizlik olmayacakmış gibi hissediyorum. En faydalı, yardımcı olabilecek sıvılar ne olabilir sizce?
Sizler kolonoskopi öncesi nasıl bir diyet uyguluyorsunuz? Birde bu forumda fleet soda nın alternatifi daha rahat icilebilen bir içecekten bahsetmiştiniz sanırım, adını tekrar almam mümkün mü??
Tesekkürler
Sevgi-ÜK
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Tanı Yöntemleri Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız