Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 11:22
|
|
BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org
Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Selim TÜRKOĞLU
editör
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 09 Nis 2007 Yaş: 33 Mesajlar: 669 Ülke / Şehir: Türkiye/Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 24 Eyl 2007, 23:05 Mesaj konusu: Patates |
|
|
Ülseratif kolitte, özellikle aktif dönemlerimde haşlanmış patates yemek hızlı bir şekilde toparlanmama destek oluyor. Ancak çok fazlaya kaçırmamak şart.
Sadece haşlanmış patates lezzet olarak yavan olabildiği için az zeytin yağı ve az limon ile püre halinde tüketmek daha cazip oluyor...
Aktif dönemlerde tercih sebebimiz olabilecek patatesi remisyon dönemlerindede içeridiği nişasta nedeniyle dikkatli tüketmemiz hatta remisyon dönemlerinde oldukça az tüketmemizde fayda olduğunu düşünüyorum... _________________ Saygılarımla
Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg. |
|
| Başa dön |
|
 |
morkunduz
Sağlık Durumu: spastik kolon
Kayıt : 17 Eyl 2008 Mesajlar: 8 Ülke / Şehir: türkiye istanbul Yaş: 20 Cinsiyet: bayan
|
Tarih: Cum 19 Eyl 2008, 01:07 Mesaj konusu: |
|
|
bende aktif dönemlerde 1 tane patates haşlayıp eziyorum genelde üzerine bir kaşık yoğurt gezdirip birazda tuz dökünce hiçte fena olmuyor  |
|
| Başa dön |
|
 |
EnginENGİNER
editör
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 12 Nis 2007 Yaş: 28 Mesajlar: 567 Ülke / Şehir: Türkiye / Balıkesir - İzmir Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Cum 19 Eyl 2008, 02:30 Mesaj konusu: |
|
|
Bence tuzu ekmesek daha da güzel olur;)
çorba, haşlanmış patates ve yoğurt. bence aktif dönemde tüketilebilecek en güzel gıdalar _________________ Bilgi paylaşıldıkça büyür! (Mutluluk da öyle...)
Crohn>[Infliksimab, Azatiyoprin], Osteoporoz>[Kalsitriyol, Kalsiyum], OKB>[Sertralin HCI], Seboreik Dermatit>[Antifungal Şampuan] |
|
| Başa dön |
|
 |
celebi
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 26 Ağu 2008 Mesajlar: 10 Ülke / Şehir: Türkiye/istanbul Yaş: 32 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Cum 19 Eyl 2008, 14:51 Mesaj konusu: patates |
|
|
ben ızgarada közleyip tüketiyorum.tuz ve yağ olmadan etin yanına mesela.kumpir gibi oluyor. _________________ sevgiyle kalın |
|
| Başa dön |
|
 |
fahriyergin
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt
Kayıt : 23 Oca 2008 Yaş: 26 Mesajlar: 53 Ülke / Şehir: İSTANBUL Yaş: Cinsiyet: BAYAN
|
Tarih: Cmt 20 Eyl 2008, 22:01 Mesaj konusu: |
|
|
aktif dönemlerimin vazgeçilmezi patetes; haşalanmışı ,közlenmişi, fırındası, oturtması, sulu yemeği . ama kızartması asla _________________ ülseratif kolitle savaşmakta yalnız olmadığımı bilmek güzel |
|
| Başa dön |
|
 |
ışık
Sağlık Durumu: tanımsız
|
Tarih: Prş 10 Arl 2009, 11:22 Mesaj konusu: |
|
|
şu haberi ekleyim istedim:
http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=99422
Mide dostu 11 besin
"...
Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır.Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın.Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.
..."
havuçun suyu da, ince ayarda rendelenmiş salatası da harika bir mide dostu. salatasını sık sık hazırlarım. z.yağı+limon sosuyla çok lezzetli oluyor. ama özellikle z.yağını atlamayın;ki, havucun içindeki A vitamini iiçin z.yağına gereksinim var.
bu arada, patates kızartmasının güncel ismi de "kanser kızartması" ymış.
çok doğru bir isimlendirme olmuş. tam bir zehir.
hepimize sağlıklı günler arkadaşlar. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|