| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
kocaman
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 23 Ekm 2007 Mesajlar: 12 Ülke / Şehir: istanbul Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Çrş 24 Ekm 2007, 20:53 Mesaj konusu: [İlaç] Salofalk tablet kullanımı |
|
|
Prospektüste salofalk yemeklerden 1 saat önce alınmalı diyor fakat ben doktorumum önerisi ile 8 saat ara ile sabah ögle akşam yemek saatlarini dikkate almadan kullanıyorum.Paylaşımlarınızı bekliyorum.
saygılarımla, |
|
| Başa dön |
|
 |
funda34
Sağlık Durumu: crohn
Kayıt : 26 Eyl 2007 Mesajlar: 82 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 32 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 24 Ekm 2007, 22:40 Mesaj konusu: |
|
|
doktorum bana 2 altarnatif sundu
1-- sabah, öğle yemeklerden 1 saat önce, akşam yatarken [ben bu şekilde kulanıyorum]
2--yemeklerden en az 2 saat sonra
ben salofalkı 3*3 olarak kullanıyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
mrhn
|
Tarih: Çrş 24 Ekm 2007, 22:46 Mesaj konusu: |
|
|
| prospektüsde yemeklerden önce kullnılmalı deniyor dogru ama 2 ayrı doktora gittim ikisde yemekelrden sonra kullan hatta farketmez dedi ben 4*1 kullnıyorum ne kadar doğru bilmem yemek öncesi yemek sonrasına dikkat etmiyorum ne zaman müsait olursam kullnyırum ama bence en mantıklısı prospektüstte yazandır sanıyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
acar (ibrahim)
Sağlık Durumu: ülseratif kolit
Kayıt : 30 Tem 2007 Mesajlar: 105 Ülke / Şehir: Türkiye/İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Çrş 24 Ekm 2007, 23:01 Mesaj konusu: |
|
|
| Örneğin 4*2 salofalk tablet tüketiyorsanız gün içinde,bunu mantıken 24 saate böldüğünüzde her 6 saatte bir ilaç almanız gerekiyor.ancak doktorların dediği,gün içinde tüketmeniz gereken (mg) miktarı ömemli,mesala 8 mg.diyelim günlük,bunu o gün tüketmeniz lazım,saat,yemek arası,öncesi,önemli değil..günlük tüketim dozu önemli (imiş).... |
|
| Başa dön |
|
 |
semi
Kayıt : 06 Ekm 2007 Yaş: 41 Mesajlar: 161 Ülke / Şehir: Türkiye / İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 24 Ekm 2007, 23:06 Mesaj konusu: |
|
|
Bende başta 6 saatte bir içmeye dikkat ediyordum.. Hatta uyanmak için saat kuruyordum..
Doktorum ilacın alınma saati önemli değil, bir saat önce bir saat sonra farketmez, günlük toplam doz miktarı önemli dedi.. _________________ 2007 eylül
Salofak 500 mg 2*2 |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z
Sağlık Durumu: b a y - ü k
Kayıt : 04 Eyl 2007 Mesajlar: 75 Ülke / Şehir: Türkiye Yaş: 39 Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Prş 25 Ekm 2007, 07:09 Mesaj konusu: |
|
|
| Benim doktorumda 3*1 alacaksın dedi. Tok veya aç belirtmemişti. Bende yemeklerden hemen sonra alıyorum. Doktoruma bugün bu konuyu soracağım. |
|
| Başa dön |
|
 |
yldzz
Sağlık Durumu:
Kayıt : 21 Ekm 2007 Yaş: 36 Mesajlar: 25 Ülke / Şehir: Türkiye / İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Prş 25 Ekm 2007, 11:27 Mesaj konusu: |
|
|
| salofalkı ilk kez yazdıklarında. 3*2 olarak vermişlerdi yemekten 1 saat önce... bende ayarlamayı bir türlü tutturamıyordum...onun yanında hergün salozopryn 2*2 +ağrı kesici+ 1*1 lansor ve bunların yanında haftada 1*6 ad. trexan ve ertesi günde folbiol aldığımdan baya bi korkmuştum... kullanırsam hepsi birden çok ağır gelir diye... ne günlerdi yaw... bence kendi doktorunun tavsiyesine uyarak almalısın.. seni o biliyor çünki. prospektüs genele hitap eder.. geçmiş olsun |
|
| Başa dön |
|
 |
plato
Sağlık Durumu: Ülseratİf kolİt
Kayıt : 24 Eyl 2007 Mesajlar: 66 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ANKARA Yaş: 20 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Cum 02 Ksm 2007, 12:54 Mesaj konusu: |
|
|
merhaba.salofalk tabletin çözünmesi yaklaşık bir saattir ve bu çözünmeden sonra sindirime etkisi vardır.mesalazin barsaklarımızın geçirgenliğini arttırır ve şişmesini minimum seviyeye çeker.önemli olan dozudur bu doğru.ama mesela ben öğle yemeği yemiyorum, bu o vakitte ilaç içmeyeceğim anlamına gelmiyor elbette.yalnız bana doktorum kortizonun günlük 4,5gr'ı geçmemesini söylemişti.karaciğer olumsuz etkileniyormuş.(500mg=0,5gr ) |
|
| Başa dön |
|
 |
semi
Kayıt : 06 Ekm 2007 Yaş: 41 Mesajlar: 161 Ülke / Şehir: Türkiye / İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Cum 02 Ksm 2007, 12:56 Mesaj konusu: |
|
|
plato yazmış:
| Alıntı: | | merhaba.salofalk tabletin çözünmesi yaklaşık bir saattir ve bu çözünmeden sonra sindirime etkisi vardır.mesalazin barsaklarımızın geçirgenliğini arttırır ve şişmesini minimum seviyeye çeker.önemli olan dozudur bu doğru.ama mesela ben öğle yemeği yemiyorum, bu o vakitte ilaç içmeyeceğim anlamına gelmiyor elbette.yalnız bana doktorum kortizonun günlük 4,5gr'ı geçmemesini söylemişti.karaciğer olumsuz etkileniyormuş.(500mg=0,5gr ) |
Salofalk kortizon mudur ki? _________________ 2007 eylül
Salofak 500 mg 2*2 |
|
| Başa dön |
|
 |
yldzz
Sağlık Durumu:
Kayıt : 21 Ekm 2007 Yaş: 36 Mesajlar: 25 Ülke / Şehir: Türkiye / İstanbul Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Cum 02 Ksm 2007, 13:39 Mesaj konusu: |
|
|
| hayır salofalk kortizon değildir... |
|
| Başa dön |
|
 |
semi
|
Tarih: Cum 02 Ksm 2007, 14:49 Mesaj konusu: |
|
|
yldzz yazmış:
| Alıntı: | | hayır salofalk kortizon değildir... |
plato yazmış:
| Alıntı: | | bana doktorum kortizonun günlük 4,5gr'ı geçmemesini söylemişti.karaciğer olumsuz etkileniyormuş.(500mg=0,5gr ) |
plato 500 mg lık ilaçtan bahsediyor.. 500 mglık dozlar halinde kullanılan ilaç salofalk olduğu için, platonun yazdığından salofalkın kortizon olduğu çıkarımı yapabilir.
Bazen yazılar o kadar akıl çeldirici oluyor ki, bildiğimiz doğrular yanlış mı diye düşünmeye başlayabiliyoruz.. _________________ 2007 eylül
Salofak 500 mg 2*2 |
|
| Başa dön |
|
 |
plato
Kayıt : 24 Eyl 2007 Mesajlar: 66 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ANKARA Yaş: 20 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Pts 05 Ksm 2007, 13:40 Mesaj konusu: |
|
|
ben salofalk tablete başladığım zaman doktorum tavsiyelerde bulunuyordu.
"kortizon tedavin süresince havuza girmemeni önerim"
dedi. ayrıca verdiği broşürde kortizon başlığının altındaki ilaçlardan biri de salofalktı.
kortizon demek sadece steroid demek mi bilmiyorum.kimseye yanlış bişey söylemek istemem.yalnızca doktorum öyle dediği için kortizon sanıyorum bunu.ayrıca forumdaki "kortizon" linkine tıklarsak kullanan çoğu kişinin yan etki yakınmaları da bu yönde. |
|
| Başa dön |
|
 |
Selim TÜRKOĞLU
editör
Kayıt : 09 Nis 2007 Yaş: 33 Mesajlar: 669 Ülke / Şehir: Türkiye/Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Pts 05 Ksm 2007, 14:54 Mesaj konusu: |
|
|
Sn. plato ortada bir yanlışlık var. Salofalk kortizon demek değildir. Ve kortizon yan etkileri ile salofalk yan etkileri arasında bağlantı kurmaya çalışmakda bu nedenle doğru olmayacaktır... _________________ Saygılarımla
Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg. |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine
Sağlık Durumu: Ülseratif kolit
Kayıt : 30 Ekm 2007 Mesajlar: 88 Ülke / Şehir: Türkiye/Kahramanmaraş Yaş: 24 Cinsiyet:
|
Tarih: Sal 06 Ksm 2007, 01:01 Mesaj konusu: |
|
|
Selim Bey bana doktorumun söylediği kadarıyla salofalk lavmanda da çok olmasada bir miktar steroid var,bende salofalk lavmanın prospektüsünü incelediğimde görmüştüm. Kullanan arkadaşlar bunu bilmeli diye düşünmüştüm ....
Saygılarımla... _________________ Şirine |
|
| Başa dön |
|
 |
YEŞİM
Kayıt : 02 Nis 2007 Mesajlar: 60 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ANKARA Yaş: 31 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 07 Ksm 2007, 22:58 Mesaj konusu: |
|
|
HERKESE MARHABA
BENDE SALOFALK 3 X 2 KULLANIYORUM.DOKTORLARIM BANA YEMEKTEN ÖNCE VEYA SONRA DİYE BİŞEYİN FARKETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ.BENDE YEMEKLERDEN SONRA KULLANIYORUM.
ŞU ANDADA REMİSYONDAYIM
SANIRIM DOĞRU KULLANIYORUM  |
|
| Başa dön |
|
 |
hayat
Sağlık Durumu: crohn hastası
Kayıt : 07 Ksm 2007 Mesajlar: 108 Ülke / Şehir: türkiye/istanbul Yaş: 33 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Prş 08 Ksm 2007, 01:21 Mesaj konusu: |
|
|
merhabalar bende salofalk 500 3x2 kullanıyorum aranızda ilacı alamayan arkadaşlar varmıdır?? _________________ crohn
salofalk 500
bu hastalık inşallah ömür boyu uyurr |
|
| Başa dön |
|
 |
Gülhan
Kayıt : 30 Ekm 2007 Yaş: 29 Mesajlar: 560 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ANKARA Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Prş 08 Ksm 2007, 18:40 Mesaj konusu: |
|
|
| merhabalar ben de salofalk 4*2 kullanıyorum.yemeklerden bir saat önce almayı tavsiye etti doktorum.hastanede de genelde hep bu şekilde kullandırdılar.kortizon içerdiğini bilmiyorum ama sanmıyorum.sağlıklar |
|
| Başa dön |
|
 |
semayldrm
Sağlık Durumu: çok sağlam:)
Kayıt : 11 Ksm 2007 Mesajlar: 117 Ülke / Şehir: türkiye_istanbul Yaş: 16 Cinsiyet:
|
Tarih: Çrş 14 Ksm 2007, 15:32 Mesaj konusu: |
|
|
slm ben henüz bu ilaçlara başlamadım sadece kortizon kullanıyorum 15 gudur yarın dokorla orüşmem var umarım dozu arttırmaz...
ve bişi sormak istiyorum kortizon kullanırken size mi mide hapı kullanıyosunuz??? _________________
)...
crohn değilmişim ne olduğmda belli değil yani:) hala araştırıyolar... hastanelerde gezinıyorum zevklı oluyo ama )...
... ) |
|
| Başa dön |
|
 |
ayşe
Kayıt : 26 Ağu 2007 Mesajlar: 189 Ülke / Şehir: Türkiye/Samsun Yaş: 25 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 14 Ksm 2007, 15:41 Mesaj konusu: |
|
|
| Evet kortizonlu ilaç kullanırken mide koryucu da kullanmak gerekiyor.Ben de kullanıyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
semayldrm
Sağlık Durumu: çok sağlam:)
Kayıt : 11 Ksm 2007 Mesajlar: 117 Ülke / Şehir: türkiye_istanbul Yaş: 16 Cinsiyet:
|
Tarih: Çrş 14 Ksm 2007, 15:45 Mesaj konusu: |
|
|
teşekkürler....  _________________
)...
crohn değilmişim ne olduğmda belli değil yani:) hala araştırıyolar... hastanelerde gezinıyorum zevklı oluyo ama )...
... ) |
|
| Başa dön |
|
 |
Gülhan
Kayıt : 30 Ekm 2007 Yaş: 29 Mesajlar: 560 Ülke / Şehir: TÜRKİYE/ANKARA Yaş: Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Çrş 14 Ksm 2007, 16:05 Mesaj konusu: |
|
|
evet kortizon kullanırken mide koruyucu kullandım ve kortizon bitti ama hala kullanıyorum.imurandan dolayı kullanmaya devam ediyorum sade salofalka düşebilirsek o zaman kesilir heralde  |
|
| Başa dön |
|
 |
Selim TÜRKOĞLU
editör
Kayıt : 09 Nis 2007 Yaş: 33 Mesajlar: 669 Ülke / Şehir: Türkiye/Ankara Yaş: Cinsiyet: Bay
|
Tarih: Çrş 14 Ksm 2007, 17:48 Mesaj konusu: |
|
|
Evet benimde midemle sıkıntılarım var kortizondan dolayı... Yakında kortizonu inşallah bırakacağım ve bende salofalkla gerek kalmayacak diye düşünüyorum...
Bu arada Mide Şikayetleri ve Mide Koruyucular ilgili olarak yapılmış paylaşımlar;
http://www.barsak.org/forum/viewtopic.php?t=382 _________________ Saygılarımla
Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg. |
|
| Başa dön |
|
 |
Gülhan
|
Tarih: Prş 15 Ksm 2007, 11:04 Mesaj konusu: |
|
|
| benim ayrıca crohn hastalığım midemi de tuttu geçen yılki atağımda.bu sene allahtan böyle bişey yaşamadım.bu mide koruyucu ile alakalı değil sanırım.bağırasağımdaki yaralar,mide,yemek borusu ve ağız içine kadar ilerlemişti.su bile içemez duruma gelmiştim.prof.dr.um 30 yıllık meslek hayatımda ilk senin gibi hasta gördüm demişti.kitaplardan crohnun mide tutulumu olduğunu biliyorduk ama sen ilk canlı örneğisin demişti. |
|
| Başa dön |
|
 |
Serap
Sağlık Durumu: crohn hastası yakını
Kayıt : 22 Mar 2007 Mesajlar: 499 Ülke / Şehir: Türkiye/Antalya Yaş: 53 Cinsiyet: Bayan
|
Tarih: Prş 15 Ksm 2007, 16:35 Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Gülhan
Crohn hastalığını tarif ederken ağızdan anüse kadar tüm sindirim sisteminde her yeri tutabilir deniyor biliyorsun ve oranları da var bunun.Gerçekten de yemek borusu,mide ve oniki parmak barsağında crohn un yüzdesi çok düşük.Ve benim oğluma da diffüz crohn yani yaygın crohn teşhisi kondu.Yemek borusunda bir kere oldu ve geçti ama diğer tüm bölümlerde az ya da çok her zaman devam ediyor.Bu nedenle de zaten teşhisi 4 sene sürdü.Gerçekten doktorların pek rastlamadıkları bir olay.Allah hepinize şifa versin,sağlık sıhhat versin en büyük dileğim bu. _________________ Serap |
|
| Başa dön |
|
 |
Gülhan
|
Tarih: Prş 15 Ksm 2007, 16:42 Mesaj konusu: |
|
|
| çok teşekkürler serap hanım.allah oğlunuza ve hepimize acil şifalar versin |
|
| Başa dön |
|
 |
|