FavoritesSık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfası YapAçılış Sayfası Yap
Geçerli Zaman: Sal 07 Eyl 2010, 11:18

Kayıt ol   |  Giriş Yap

BARSAK.org SLOGAN
BARSAK.org

Hangi seneydi hatırlamak güç,
Hasta oldum, zor geçti günlerim,
Bir çatı altında gülen yüzler tanıdım,
Ve geride bıraktım sıkıntılarımı,
Hoşgeldin 2009, yanıbaşımızdasın..
Her gününü mutlu ve sağlıklı geçirmektir dileğimiz (o:&
sloganı yazan: begonia
--------------------------------
yeni yıl kutlu olsun,
insanlar mutlu olsun,
günler umutlu olsun,
herkes BARSAK.org'da olsun
dedik yeni yıllara.......
 sloganı yazan: setar77
dahası BURADA tıklayınız

[İlaç] Kortikosteroidler, Kortizon Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Tıbbi Tedavi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
akademik

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/İstanbul

MesajTarih: Prş 12 Nis 2007, 14:07    Mesaj konusu: [İlaç] Kortikosteroidler, Kortizon Alıntıyla Cevap Gönder

Herkese merhaba, 2 yıldır ülseratif kolit hastasıyım. Bu aralar hastalığım alevlendi ve sabah akşam 16 mg prednol kortizon kullanıyorum. Tuz yasak tek onu biliyorum. Onun dışında nelere dikkat etmem gerekli. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Başa dön
_
EnginENGİNER

editör

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye / Balıkesir - İzmir

MesajTarih: Cum 13 Nis 2007, 12:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Eğer boy/kütle endeksiniz düşük değil ise, yani kısaca aşırı kilo kaybı nedeniyle değil de aktivasyonu kırmak için steroid kullanıyorsanız özellikle yüksek kalorili besinlerden kaçınmanızı tavsiye edebilirim. Kortizon ile birlikte alınan besin miktarı ve bundan saydanan fayda artığı için kilo artışı olacaktır. yediklerinize dikkat etmeyip, örneğin fazla miktarda ekmek tüketecek olursanız kontrolsüz bir kilo artışı yaşarsınız. Tabi eğer maksat kilo almak ise bahsettiklerimi dikkate almayın.
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Prş 23 Ağu 2007, 16:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

1 yıldır kortizon kullanıyorum (prednol tablet) Öncelikle 64mg./gün ile başladığım tedavim şu anda 4mg./gün şeklinde devam ediyor. Kortizon kullanımında ilk günden beri dikkat ettiklerim;

1. Gün içinde sürekli olarak yanımda su bulunduruyorum. Günlük olarak yaklaşık 3.5 bazen 4 litre su tüketiyorum. Kortizonun idrar ve ter ile atıldığını öğrenmiştim, bol su tüketimi bunları kolaylaştırıyor...
2. Çocukluğumdan beri tuzla aram olmamasına rağmen, kortizon hayatıma girdiğinden beri tuzu neredeyse hiç kullanmıyorum...

Kortizon kullanımıma rağmen kilo almadım. Aksine zayıflıyorum, sanırım ülseratif kolit nedeniyle zayıflıyorum... Ancak yüz bölgemde özellikle gıdık kısmında yağlanma ve şişme gerçekleşti. Çevremdeki insanların bu durumuma yönelik anlamsız yorumlarını duymamazlıktan geliyorum Gülümseme . Neredeyse tüm vücudumda sivilce oluştu. Şu anda sadece yüzümde kaldı. Yine özellikle yüz bölgemde aşırı yağlanma vb. olduğu için yağlı krem vb. kullanmamaya özen gösteriyorum... Eklem ağrıları, kasılmalar sanırım kortizon kullanımında yaşanılan en ciddi sorunlar... Magnezyum takviyesi ile bu duruma karşı koymaya çalışsamda yakınmalarım yer yer devam ediyor, bu duruma sabretmeye alıştırdım kendimi... Şimdilik bu kadar Ünlem

Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg.
Başa dön
_
Site Editörü

Sağlık Durumu:

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Pzr 26 Ağu 2007, 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ahmet33 yazmış:
bende ameliyat olmadan önce bi çok kez kortizon kullandım ama sade yan etki olarak yüzde ve vucutta şime ve asırı derece sivilce oldu ve bunlar beni çok rahatsız etti bilmiyorum ama biran önce yan etkisi olmayan bi ilaç üretilse çok iyi olur yoksa hastalıktan degil bu ilaçlardan mafolcaz lütfen yetkililere ricam ameliyat olduktan sonra sadece salofaks 500x3 seklinde kullanıyorum şimdi çok rahatım ama bu nereye kadar bıktım artık bu dertle yasamaktan hiçmi çaresi olmucak bu hastalıgın hergün ayrı bişeyler duyuyoz ice bezmeye basladım allah benim gibi olan bütün hastalara sabır veresin işimiz çok sor
Engin ATEŞ yazmış:
Sevgili ahmet,

Gerçekten hastalığımız amansız bir hastalık olup şu an için bizimle yaşamasına engel olamadığımız bir hastalıktır. Ancak, amansız derken bazı hastalıkların yanında neredeyse nezle gibi kaldığını da unutmamamız gerekiyor. Anladığım kadarıyla inançlı bir insansınız. Bence şu an yapmamız gereken halimize şükretmek, daha da kötü durumlarda olabileceğimizi idrak etmektir. Ayrıca, dr. toros'un yazılarını da takip edecek olursanız, bilim adamlarının bu konuda hiç de boş durmadığını, bir çok tedavi yöntemini denediğini görebilirsiniz. Muhtemelen bu hastalıklarımızın tam tedavisi bulunacak ve bu çok uzak bir gelecekte değil. Şu anda yapmamız gereken sabretmek ve mümkün olduğunca hayat kalitemizi yukarıda tutmaktır.

Sevgiler
ahmet33 yazmış:
yazdıkların için moral verdigin için çok teşekkür ederim ama gerçekten ameliyat oldum bi sene sonra tekrarlamış gene insan istemedende
olsa piskolojikmen dagılıyo tabiki halimize bin şükür kötümümde kötüsü var ama insanın elinde degil be kartdeş
ayşe yazmış:
Deltacortil, Arkadaşlar ben yaklaşık 4buçuk aydır steroid kullanıyorm,önceleri çok sevmiştim çünkü iştahım açıldı canlı kanlı birisi oldum,kendimi acaip güçlü hissediyordum,ilerleyen günlerde yan etkilerini gördükçe ve ilaçları,hastalığımı araştırdıkça işin ciddiyetini anladım.40 mg la başladık günde ve şuan 12.5mg alıyorm,doktorum nezaman bıraktıracağını söylemiyor,sana herhangi bir tarih veremem yalan söylemiş olurum verirsem diyor.2.5 aydır yanında imuran da kullanıyorm günde 50 mg.kortizonun bütün yan etkileini gördm,ben de önceden hiç hastalık belirtisi yoktu sadece kilo alamıyodm,ilaçlardan sonra48 kiloyken 55 oldum 2 ay içerisinde,boyum 168,doz azalınca iştahım da normale döndü artık öyle kilo almıyorm tabi şişlik de var vücudumda ve yüzümde.bıkmış durumdayım yüzüm şiş,hiç göbek yoktu vücudum dengesiz oldu,sırtımda heryerimde kıllanma oldu,bacaklarımda dayanılmaz ağrılar oldu,çok hassas yapılı bir insanım vücudumdaki bu değişiklikleri kabullenemiyorum,ilacı tamamen kesmeyecek mi yoksa çok korkuyorm ve ilaç kesildikten sonra eski halime döner miyim,nekadar zaman alır eğer dönersem,artık aynaya bakmak istemiyorm,inanın çok bunaldım,ağlayıp duruyorum sürekli,hayattan hiçbir zevk almıyorm,bu konuda deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.
Başa dön
_
karanfil

Sağlık Durumu:
Ülseratİf kolİt

Ülke / Şehir:
TÜRKİYE/ANKARA

MesajTarih: Çrş 29 Ağu 2007, 13:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba, bende 9 ay deltakoltril kullandım.45 kıloydum ve 45kg basladım.yani kiloma gore en yuksek dozla basladım.doktorum her ay kontrole cagırıyordu ve her seferınde de kılo almamam gerektıgını tembıhlıyordu.gercekten 1 kılo bıle almadım ama cok sıkı dıyet yaptım.sen bıraz fazla kılo almıssın bundan sonra bence daha fazla alma.kortızon kullandıgın sure boyunca yuzunde,vucudunun cesıtlı yerlerınde steroıt aknelerı cıkacaktır bunlar ıcın dermatologa gıdıp krem alabılırsın cok rahatlatıyor.steroıt kullandıgın sure boyunca psıkolojın cok bozuluyor bu da normal cunku ılacın yan etkısı.muntazam aralıklarla mutlaka goz doktoruna muayene ol.yuzundekı,vucudundakı sıslıkler,odemlerın ılacı kesınce 2 hafta ıcınde gececek uzulme.vucudundakı kıllanmada buyuk olcude duzelecektır.bunlar bıraz moral bozucu seyler ama sonucunda buyuk olcude remısyon oluyor(en azından benım oyle olmustu) ama o remısyon donemını korumak lazım.ben kortızon tedavısınden sonra 1 yıl remısyonda kaldım sonra ozel sebeblerden dolayı maalesef aktıf doneme gectım.sımdı 3 yıldır aktıf aktıf devam edıyorum Gülümseme yanı bu saydıgın yan etkıler zamanla gececek bıraz sabır. sen kafanı rahatlatmaya bak.
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Çrş 29 Ağu 2007, 14:41    Mesaj konusu: ayşe Alıntıyla Cevap Gönder

Karanfil yazdıkların içimi rahatlattı biraz,sorularımın cevabını birebir yaşamış birinden net bir şekilde almak biyerlerden okumaktan ya da bir doktora sormaktan daha rahatlacı.inanamıyorum yaa,ben eskisi gibi olcağıma,yüzümü çok özledim yeniden doğmuş gibi olurum,çok büyük bir mutluluk benim için.Demişsin ki ben diyetime dikkat ettim doktorum tembih etti,hiç kilo almadım,bana da yemene dikkat et dedi ama nerden bilirdim böyle olacağını,birde kilo almayı çok istediğim için baktım ki yiyebiliyorum iştahım iyi iştahımı kaybetmeden hemen kilo alıyım biran önce diye düşündüm yedikçe yiyodum ve seviniyodum bu duruma sonra durum kontrolden çıktı ama iyi ki doz azaltıldı ben de bilinçlendim ve en azından gereken yerde durdum.Suanki kilom ideal boyuma göre ama ilaçların aldırdığı kilo sağlıklı bir insanın kilo alması gibi olabilir mi,göbeğimden rahatsızım birde omuzlarımdan yani boynum falan da şiş,inşallah düzeltirim.Düşünüyorum da hayatta ne kadar çok şeye sahibiz de değerini bilmiyoruz,cildimiz,yüzümüz,vücudumuzdaki organların sapasağlam ve kusursuzca yerinde olması bir nimet ama iyiyken farkedilmiyor.bugün içimde küçük kıpırtılar mutluluklar var,uzun zamandır hiç yaşamamıştım,amacım umudum kalmamıştı ve iyice karamsarlığa vurmuştum,ama geçecek bir gün,zaman geçmeye mahkum bir şekilde tükenecek,şimdi daha iyi şeyler düşünüyorm
Başa dön
_
nursima

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
türkiye\istanbul

MesajTarih: Cmt 01 Eyl 2007, 00:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhabalar kortizon hakkında duyduklarım beni oldukça korkuttu.doktorlar henüz bana kortizon vermediler. acaba hastalığın hangi aşamasında veriliyor.ilerleyen zamanlarda mutlaka herkese veriliyormu.dövülmeden ağlayasım geldi yani Üzgün
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Cmt 01 Eyl 2007, 08:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

cemilinkaya arkadaşım yazdıklarımızın nesine dikkat edeceğiz burada anlayamadım,yalan mı söyleyelim yani.Kortizon böyle bir ilaç,en azından burda okuyanlar önceden olayın bilincine varıp ona göre dikkat ederler de yan etkilerini en aza indirirler,ben önceden bilseydim tuzu hiç şişmeden kısıtlardım,doktor ne kadar söylese de ciddiye almamıştım,bilinçsizdim.Ve ayrıca bu forum ne için var,amacı ne dertleşemeyeceksek,kafamızdaki soru işaretlerini gideremeyeceksen burda olmanın manası ne.Her ilaç her insana aynı yan etkiyi yapacak diye bişey yok demişsin,ama kortizon yaklaşık olarak herkese aynı şeyi yapıyor tamamıyla aynı olmasa da,o yüzden bence arkadaşlarımızın kullanmaya başlamadan önce bunları bilmeye ihtiyacı var.Nursima arkadaşımız hastalık ilerlediğinde mi veriliyor bu ilaç diye sormuş,benim hiçbir şikayetim yokken başlandı doktorum kararsızım dedi,bir hafta kadar düşündü,arkadaşlarıyla görüştü öyle karar verdi,benim hastalığımın alevli bir dönemi değildi yani,zaten o alevlenen dönemi şuana kadar yaşamadım,sanırım o da önceden tedbir alıyım diye düşündü bilemiyorum o kadarını.Benim tercihim acı da olsa gerçekleri önceden bilmenin faydası var,insan en azından kendini ona göre hazırlar.Örneğin ben endeskopiyi ilk yaptırmam gerektiğinde ne olduğunu bilmiyodum,kuzenim demişti ki ultrason gibi bişey karnın dışından bakılacak,ve ben yaptıramadım sakinleştirici vedikleri halde.yine enteroklizis tetkikinde de hiçbişey bilmiyodum,doktorum çok iyi bir insan ve doktordu,bana anlattı böyle böyle bişey,ben dedim nasıl davranırsam daha rahat ederim,o da işlem esnasında benim söylediklerime uyarsan sakin kalmay çalışırsan rahat edersin dedi ve çok kolay geçti bilmeseydim panik yapardım kesinlikle.Tabi herkesin kendine göre görüşü vardır,saygı duymak lazım ,bunlar benim düşüncelerim.
Başa dön
_
Serap

Sağlık Durumu:
crohn hastası yakını

Ülke / Şehir:
Türkiye/Antalya

MesajTarih: Çrş 05 Eyl 2007, 14:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaslar
Su kortizon tedavisini biraz daha açsak.Bazilarimiz kortizon kullandim su kadar süreyle vs diyor.Ama kortizon sanirim sistemik olan ve olmayan olarak ayriliyor.Bunlar hangileri?Biz hangisini kullandik?Bildigim kadariyla sistemik olmayanlarin yan etkileri cok az.Bu yönde de deneyimlerimizi paylasirsak daha yararli olabiliriz.
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Prş 06 Eyl 2007, 23:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kortizon kullanmış olan arkadaşalar,kortizon gözde de bazı sorunlara yol açabiliyormuş,gözleri nasıl etkilediğini yazabilirmisiniz,bu aralar gözlerimde rahatsızlık hissediyorum.Yani ne gibi farklılıklar hissediyosunuz gözde,bulanıklık mı,hassasiyet mi bunu tarif edebilirmisiniz,gözü etkilemesi için nekadar süre kullanmış olmamız lazım,ben 4.5 aydır kullanıyorm,doktorum henüz göz muayenesine gitmemi falan istemedi, bikaçgün sonra doktorumla görüştüğümde bu rahatsızlığımı ona da ileticem ama geç kalmış olmayım,bu rahatsızlık kortizonun yan etkisi olabilir mi?
Başa dön
_
EnginENGİNER

editör

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye / Balıkesir - İzmir

MesajTarih: Cum 07 Eyl 2007, 01:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sn. Ayşe, İBH'lı hastalarda iltihabın artığı dönemlerde vücudun en çok ve en kolay etkilendiği uzuvları gözler ve eklemlerdir. Göz ile ilgili sıkıntılarınız mevcut hastalığınız ile ilgili de olabilir. Her İBH hastası mutlaka detaylı göz muaynesinden geçirilmelidir. Çok fazla büyütüp endişe etmeniz yersiz olsa da, ihmal etmemenizi öneririm.
_
funda34

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Sal 02 Ekm 2007, 21:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar iki haftadır kortizon kullanıyorm aniden bütün vücudumu ateş basıyor soğuk bır ter atıyorum acaba ilacın yan etkisimi? yoksa başka bir sebebimi var
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Çrş 03 Ekm 2007, 10:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İlaç kullanmaya başladığım ilk haftalarda ben de özellikle geceleri abartılı şekilde terliyordum,bikaçkez çamaşır değiştiriyodum ıslanıyodu çünkü,doktora falan sormadım ama farketmiştim.
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Çrş 03 Ekm 2007, 10:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sn. funda34 yaşadığınız sıkıntılar kortizon kökenli... Bu dönemde vücudunuzu çok fazla dinlememeye çalışın... Ancak sıkıntılarınızı doktorunuzlada paylaşmanızda yarar var... Belki bu sıkıntınız çok önemli değil ama daha farklı bir yanetki karşısında doktorunuzun tavsiyeleri olabilir... Ör: Bende kasılmalar/kramplar oluyordu, bu durumu doktorumla paylaştım ve ek olarak magnesium kullandım, sıkıntılarım azaldı ve yok oldu...

1,5 yıla yaklaşmakta kortizon kullanıyorum... Planlamalarımıza görede Kasım ayındada bırakacağım. Kortizon ilk başlarda ve doz değişimlerinde birtakım sıkıntılar yaşatmakta ancak vücud bunlara zamanla alışıyor...

Temmuz-2005
7x24 BARSAK.org/3x3 Salofalk 250mg. tablet/ 1x1 Salofalk Lavman/1x1 New Life Efa Daily 670mg.
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Çrş 03 Ekm 2007, 18:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kortizon kullanmış olan arkadaşlara bir sorum olacak bu ilaca takmış durumdayım da Gülümseme Dişlerim bikaç aydır çok hassas,çok sıcak ve soğuğa karşı değil yalnızca musluk suyuyla ağzımı bile çalkalayamıyorum.Meyveleri doğramadan yiyemiyorm ön dişlerimde hissediyorm daha çok bu rahatsızlığı.Hertürlü yiyecekte sorun oluyor,yemek yerken su içerken.Kortizondan mı acaba diye düşündüm çünkü ilk defa böyle bişey başıma geliyor ve ilaç kullanmaya başladıktan bikaç ay sonra oldu.Doktoruma sordum diş hekimine gittin mi ailende böyle problemleri olan var mı diye falan sordu yok dedim.İlaçla tamamen alakasız diyemem dedi aydınlatıcı bişey söylemedi pek yani.Hassas dişler için sensodyne diş macunu ve oral b diş fırçası kullan dedi zaten onları kullandığımı söyledim ben de.Şu şekilde önleyebiliriz ya da ilerde bu problem daha farklı boyutlara ulaşabilir falan demedi.Ben ilaçla alakalı olduğunu düşünüyorm,benim gibi bişey yaşayan varsa ve buraya yazabilirse çok sevinirm.
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Çrş 03 Ekm 2007, 20:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sn. ayşe yaşadıklarınızın psikosomatik sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Benzer sıkıntıları bende yaşamıştım. Stres kökenli olma ihtimali yüksek bu sıkıntıların. Ör: diş sızlaması, diş etleri hassasiyeti, uyuşma gibi sıkıntılar. Ancak kortizona takviye olarak öncedende belirttiğim gibi doktorunuzundsa onay vermesi şartıyla B12 vitamini ve magnesium takviyesi alabilirsiniz... Bu dönemde özellikle magnesium takviyesi Size faydalı olacaktır... Diğer sıkıntılarınızıda lütfen kafanıza takmayın... Stresten uzak kalmanız ve rahatlamanız halinde 1hafta 10gün içinde bu sıkıntılar geçecektir...Hoşunuza giden şeyleri yapın, dikkatinizi çok fazla toplamanızı gerektirecek işlerden bu dönemde uzak durun vb...

Temmuz-2005
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Çrş 03 Ekm 2007, 23:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Dişlerimdeki hassasiyet yeni başlamadı ama 3 aydır falan böyle yani aklıma getirmesem bile örneğin boşta bulunup bitane elma ısırıyorum ve öylece kalıyorum acayip sızlıyo,b 12 vitamini ayda bir yaptırıyorum,söylediklerinizi dikkate alıcam,teşekkürederim.
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Cum 05 Ekm 2007, 00:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Akşam doktorum aradı,bekleyip duruyodum zaten.Kortizonlu ilacımın dozunu azalttı günde 5 mg alıcam artık,imuranı da artırdı,50 mg alıyodum 100 oldu.Test sonuçlarım iyiymiş,hastalık aktivitasyonu yok denecek kadar azmış.2 ay bu şekilde devam edip sonrasında kontrole gelirsin dedi.İlacımı tamamen kesmedi yani,üzüldüm biraz,merakediyorum acaba yüzümdeki şişlik biraz daha azalacak mı,2 ay da kısa bir süre değil ki,sıkıldım artık,hiçbişey kafamdaki gibi olmuyor,ama sağlığım için sabırlı olmam gerektiğini biliyorum,ilaca ilk başladığm zamanla şuan arasında dağlar kadar fark var.Bişeyleri kazanmak için bazı şeylerden ödün vermek gerekiyor bazen.Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek,umarım yüzüm biraz daha düzelir. Kafası karışmış
Başa dön
_
funda34

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Cum 05 Ekm 2007, 19:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sevgili ayşe senin adına sevindim kortizonunun miligramı bayağı azalmış darısı başıma benimki günde 32 mlg çok zor gidiyor hiç ama hiç tuz yemiyorum 2 hafta bitti yemekleri nerdeyse çiğnemeden yutuyorum nekadar dayanırım bilmiyorum moralim çok bozuk
Başa dön
_
funda34

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Cum 05 Ekm 2007, 19:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Selim TÜRKOĞLU yazmış:
Sn. funda34 yaşadığınız sıkıntılar kortizon kökenli... Bu dönemde vücudunuzu çok fazla dinlememeye çalışın... Ancak sıkıntılarınızı doktorunuzlada paylaşmanızda yarar var... Belki bu sıkıntınız çok önemli değil ama daha farklı bir yanetki karşısında doktorunuzun tavsiyeleri olabilir... Ör: Bende kasılmalar/kramplar oluyordu, bu durumu doktorumla paylaştım ve ek olarak magnesium kullandım, sıkıntılarım azaldı ve yok oldu...

1,5 yıla yaklaşmakta kortizon kullanıyorum... Planlamalarımıza görede Kasım ayındada bırakacağım. Kortizon ilk başlarda ve doz değişimlerinde birtakım sıkıntılar yaşatmakta ancak vücud bunlara zamanla alışıyor...

sayın selim türkoğlu 1.5yıl boyunca hiç tuz kaçamağı yaptınızmı??
Başa dön
_
ayşe

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
Türkiye/Samsun

MesajTarih: Cmt 06 Ekm 2007, 10:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Fundacım inan bana hepsi geçiyo,kolay demiyorum tabiki ama sağlığın için mecbursun.İlaçlardan sonra emin ol yeniden doğmuş gibi olacaksın,bambaşka bir insan olacaksın,hayatın tadını çıkararak yaşayacaksın.Seni o kadar iyi anlıyorum ki,çok daraldığım bunaldığım günler olmuştu ağlıyodum çocuk gibi,biraz psikolojiyi de etkiliyor,tuzsuz yemek yemeye çalışmak da zor,tuzsuz olunca hiçbir yemeği pişirmek gelmiyodu içimden.Zor bir olay atlatıpta sonra rahata ermek nekadar güzel bişey biliyomusun,bu duyguyu yaşamaya değer Gülümseme İştahın açılmıştır oldukça,dikkat et kilo konusunda ben zayıf olduğm için kiloya ihtiyacım vardıda aldığım kilo pek etkilemedi,ben 40 mg la başlamıştım,2ay daha tek dozla devam edicem sonrasında bir aksilik olmazsa tamamen bitecek.Ben atlattım,sen de atlatacaksın,kendini üzme.Selim beye sorduğun soruya ben de cevap veriyim,kortizona başlarken kurallara uydum,baktım ki olmuyor bozdum, Gülümseme yine olmuyor tekrar tuzsuz,istikrarsız devam ettim yani.Ama iradene hakim olabiliyosan sen doktorunu dinle tuzsuz ye..
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Pzr 07 Ekm 2007, 22:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

funda34 yazmış:
Selim TÜRKOĞLU yazmış:

sayın selim türkoğlu 1.5yıl boyunca hiç tuz kaçamağı yaptınızmı??

Sn. funda34;

Çocukluğumdan beri tuz ile aram yoktur. Örneğin salataları, domates ve salatalığı tuzsuz tüketirim. Ailecekte tuzu yemeklerde çok az kullanırız. Felsefemiz tuzlu yemek isteyen yerken tuz eklesindir. Kortizon döneminde yüksek doz aldığım ilk zamanlar tuza çok ama çok daha dikkatli yaklaştım. Çevremden duyduklarım benide korkutmuştu. 20kg. bile alan kişilerle tanıştım... İlk zamanlar hiç ama hiç tuz kullanmadım. Sn. Engin ATEŞ'in de belirttiği gibi yemeklerin kendi tatlarını almak bana keyif verdi. Ve tuzsuz sadece haşlanmış yiyeceklerle uzun bir dönem geçirdim. Bol su içtim. Hiç ama hiç kilo almadım. Sadece gıdık bölgemde, karın bölgemde ve eklem bölgelerinde şişlik oluştu...

Şimdi kasım ayında kortizonu bırakmam yönünde bir plan var. Tuz tüketiyorum hemde uzun zamandır. Ama çocukluğumdan beri alıştığım şekilde. Tuz konusunda kararlılığımı şu şekilde açıklayabilirim;

Çocukluğumdan beri eğer bir söğüş domates ve salatalık üzerine tuz atılmış ise yemem... Beni tanıyan yakın çevrem bu huyumu bildiği içinde mutlaka bana ayrı bir tabakta servis yaparlar. Yada benim tarafıma tuz atmazlar...

Bence kortizona yönelik olarak yapmamız dikkat etmemiz gerekn şeyler çok zorlayıcı değiller. Ve çokda fazla irade gerektirmiyorlar... Kortizon hakkında bu forumu baştan okursanız ki okumuşsunuzdur benim ve diğer arkadaşlarımızın kortizon hakkında farklı içerikli mesajları mevcuttur...

Temmuz-2005
Başa dön
_
funda34

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Sal 09 Ekm 2007, 01:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

annem tansiyon ve şeker hastası ben çalıştığım için annem bende kalıyor çocuklarımın başında (allah razı olsun ) yemeklerimizi anem yapıyor tansiyon olunca haliyle tuzsuz biz yerken atıyorduk kimi zaman üşendiğimizden atmıyorduk yani tuzsuzluğa çok yabancı değilim
şu ana kadar hiç kaçamak yapmadım (korkuma) bana öyle bir anlattılarki sanki bugün tuz yersem yarın bütün vücudum şişecek hatta hastanelik bile ola bilirim .
şimdi siz diyor sunuzki bu kız niye bukadar çok kaçamak yapmak istiyor
bu ayın 12 sinde yani bayramın birinci günü evlilik yıldönümümüz eşimle çok güzel geçen 14 senenin arkasından el sallıyacağız 15. seneye hoş geldin dicez
ben ogün hasta olduğumu unutup bütün kaçamakları yapmak istiyorum tabiyiki hastanelik olmak pahasına değil
yazdıklarınızdan şunu anladım bir güncük kaçamak yapa bilirim
Başa dön
_
Selim TÜRKOĞLU

editör

Sağlık Durumu:
ülseratif kolit

Ülke / Şehir:
Türkiye/Ankara

MesajTarih: Sal 09 Ekm 2007, 08:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Funda Hanım;

Tuz konusunda birazcık yanlıs bilgi sahibi olmanız ve diğer yan etkileri göz önünde bulundurmamanız... Sonuçlar ortada Gülümseme Aslında bende aynı şeyleri yaşadım önceki mesajımda belirttiğim gibi...

Konu kaçamaksa hiç çekinmeyin Gülümseme gönlünüze göre kaçamağınızı yapın, sıkıntı yok... Kaçamaklara örnek;

Bana süt kesinlikle dokunuyor. İçtikten çok kısa süre sonra ishal, abartı karın ağrıları, hatta kan vb. Bütün bunlara rağmen bazen bir bardak sütü alıyor ve doya doya içiyorum...

Son olarak, (en kaba anlamda) vücud kortizonu idrar ve ter ile atıyor. Bol su içmemizde fayda var, hemde bu dönemde böbreklerimizin sağlığı için...

AMA KORKULACAK BİRŞEY YOK! Önceki mesajımda dediğim gibi olası farklı etkileride doktorumuzla paylaştığımız müddetçe korkulacak hiçbirşey yok.

15.senenize gönül rahatlığı içinde hoşgeldin diyebilirsiniz...

Temmuz-2005
Başa dön
_
funda34

Sağlık Durumu:
crohn

Ülke / Şehir:
türkiye/istanbul

MesajTarih: Sal 09 Ekm 2007, 19:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim .kaçamağımı yapıcam kocamanda bir ooooHHHHHHHHHHHHHHH çekicem ssöyledikleriniz beni motive ediyor şimdi farkettim ben 4 aydır hastalığımın esiri olmuşum kendime acımaktan başka hiç birşey yapmamışım Üzgün Üzgün
şuandan itibaren crohn korksun benden
Başa dön
_
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    BARSAK.org Forum Ana Sayfa -> Tıbbi Tedavi Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız